Predator 2
W tym temacie muszę się zgodzić z Militarym. P2 to jeden z najlepszych sequeli jakie powstały, jest dokładnie tym czego mozna było oczekiwać, poza tym wolę miejskie otoczenie od dżungli :P

Odpowiedz
z punktem pierwszym zgadzam sie w calej rozciaglosci. jesli zas chodzi o punkt drugi: ja bym jednak przesunął w czasie pojawienie sie Preda. najpierw pozwoliłbym działać bohaterom.

Gieferg: tez wole miasto. daje większe pole manewru.

Odpowiedz
Ja też wolę miasto. W teorii. Ale w praktyce to dżungla została moim zdaniem lepiej wykorzystana.

Arnold maskujący się w błocie itp. kontra Glover ganiający za Predem po jakichś mieszkaniach. Hmm, ciężki wybór :roll:

Odpowiedz
Cytat:Arnold maskujący się w błocie itp. kontra Glover ganiający za Predem po jakichś mieszkaniach. Hmm, ciężki wybór

Szczerze mówiąc to w P1 chyba najmniej lubię końcówkę (co nei znaczy, że nie lubię). Moja ulubiona częśc filmu kończy się mniej więcej wtedy gdy słyszymy przedśmiertny krzyk Billy'ego.

Natomiast P2 lubię w zasadzie całe od początku do końca. Pojedynek na statku Predatora, jak i zresztą sam wygląd tego statku jak dla mnie są świetne (ciekawe czemu statki z AVP nijak się mają do statku z P2 który był czymś naprawdę oryginalnym, a nie kolejnym Star Trekiem).

Trochę bezsensowna jest postać kobieca, która jest tylko po to, żeby powiedzieć co jakiś czas "kurwa" i na końcu pokazać że predator nie zabija cieżarnych, ale postać kobieca w jedynce też była daremna i nie wiadomo po co.

A na dobrą sprawę mój ulubiony Predator to ani P1 ani P2 lecz komiksowy, pierwszy Batman vs Predator. To coś jakby poważnei ulepszona wersja P2. Batman zamiast Glovera, kilku mafiosów, którzy walczą o wpływy między sobą i w pewnym momencie na scenę wkracza ktoś trzeci, sa o wiele lepiej zarysowani niż oprychy z P2, Predator zaczynający sieczkę od mistrza boksu i stróża na złomowisku, no i pierwsze starcie z którego Batman wychodzi praktycznie w kawałkach :) po czym 1/3 komiksu spędza w postaci mumii pod kroplówką. 8) I te wspaniałe, klimatyczne rysunki, ehh :)

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):ciekawe czemu statki z AVP nijak się mają do statku z P2 który był czymś naprawdę oryginalnym, a nie kolejnym Star Trekiem
Jedyna dziwna rzecz na statku z P2 to ta mgiełka, ale whatever, to obcy gatunek.

Wnętrze statku z AVP bardziej pasuje do Star Wars, w AVP-R jest już trochę lepiej, chociaż jak dla mnie do Predatorów to w ogóle nie pasuje.

Komiks Batman vs Predator kiedyś czytałem z tego co pamiętam, ale to było strasznie dawno. Chętnie bym go sobie odświeżył.

Odpowiedz
Wogole statek Predatorów z AVP R jest mniejszy i gdzie się podziali Predatorzy?? jak pamietam z AVP Andersona Statek był większy i załoga spora, wyparowali??

Odpowiedz
Nawet jeśli niewyparował to statek matka pierwszy powinien dostać sygnał S.O.S i wtedy film wygladałby inaczej..wysłali by wtedy odział Predków i była by wieksza jazda a tak wyszedł S T O Ż E K roku 2007

Odpowiedz
Chyba że, Predator który umierał wysyłał sygnał skierowany wyłącznie do swojego najlepszego przyjaciela :D Aby ten go pomścił :) To by tłumaczyło dlaczego Wolf wybiera się na planetę sam, i dlaczego wpada w smutek nad jego zwłokami (jest taka scena zadumy heh).

Odpowiedz
Wyjaśnienie jest proste: fuszerka.

Odpowiedz
Wracając jeszcze do BVP:

http://img296.imageshack.us/img296/7066/bvpscreenkw2.jpg

Odpowiedz
Sam bym go chętnie sprał za noszenie takiego kostiumu.

Odpowiedz
W tym komiksie pojawia się jeszcze jeden kostium :)

http://img250.imageshack.us/img250/9735/bvpwb6.jpg

Aż go chyba sobie przeczytam po raz kolejny.

Odpowiedz
Kurcze miałem ten komiks ale komuś pozyczyłem i nie pamietam komu. A to było dawno temu. A bym sobie odświezrzył z checia bo to był mój ulubiony komiks. Bardzo klimatyczny. Jeśli mieliby nakrecić film BVP to mam nadzieje że scenariusz będzie sie opierał wlasnie o ta historie( i ten klimat)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Wczoraj postanowiłem sobie odświeżyc obie czesci Predka i chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Otóż do dzisiejszego dnia uważałem że Predator 2 to film który dorównuje pierwszej cześci i jest dosc przyzwoitym sequelem. Ale dziś przejżałem na oczy po obejżeniu dwójki. Obraz Hopkinsa nie ma prawa byc nazywanym dobrym sequelem bo takowym nie jest. Omówie w punktach to co mnie najbardziej raziło:
1. Postać Predatora nie umywa sie do tej z czesci pierwszej. Nie porusza sie z taka gracją i wdziękiem. Choć grał go ten sam aktor to już raczej winny tego jest reżyser.
2. Wszelakie dzwięki w filmie. Film podobno miał wiekszy budżet, ale tego nie widać(nie słychać). Ryku predatora nie skomentuję(nie mozna było zapożyczyć z pierwszego filmu) Dżwiękowcy odwalili fuszerke
3. Efekty w filmie choc jakościowo sa lepsze to pod wzgledem wizualnym nie dorównuja jedynce. Po co zmieniali kolor tej plazmy wystrzeliwanej przez Predatora?
4. Aktorstwo choć dobre to jednak coś mi w tym wszystkim brak. Glover jakoś mi nie pasuje jako pogromca łowcy.
5. Bronie Predatora- stanowczo jest ich za duzo a wiekszość dodana na siłe by tylko pokazać jaki to my mieliśmy budżet.

Jedynka to film kultowy, klimatyczny, świetnie zrealizowany. Druga cześć to beznadziejnia kopia wspaniałego dzieła, która została spierniczona głównie pod wzgledem technicznym. Zmieniłem zdanie i teraz wystawiam ocene 5\10 dla dwójki.

Odpowiedz
Przeniesione.

Należy zacząc od tego , ze głownym bohaterem Predatora 2, jest wg. mnie, bardziej sam Predator niż Glover. I w skrócie - jest polujący łowca ? jest. Są ciekawe dekapitacje itp. ? Są. Jest kilka ciekawych postaci w scenariuszu ? Są ( Glover, Paxton, Maria Conchita, Bussey, gang Voo Doo ). Są efektowne sceny akcji ? Są. Ten film spełnia wszystkie wymogi udanego sequela - to co zapoczątkowane w pierwszym jest rozwiniete, można dowiedzieć sie wiecej o samym Predatorze. Chyba jedyne co mi sie nie podoba to troche nierówna narracja.

Danus napisał(a):Druga cześć to beznadziejnia kopia wspaniałego dzieła, która została spierniczona głównie pod wzgledem technicznym. Zmieniłem zdanie i teraz wystawiam ocene 5\10 dla dwójki.

A jak bys chcial zeby wygladala 2ga czesc ? Zeby tez działa sie w dzungli ? Zeby Predek był bardziej humanitarny ? Nie rozumiem słowa "kopia" Co tam jest skopiowane oprócz elementów dzieki ktorym mozna nazwać ten film kontynuacją ?

Nie ma dzungli , nie ma wykoksowanego głownego bohatera, nie ma oddziału najemników, nie ma kobiety ozdobnika. Chyba jedyna scena zrzynająca to tandetna wizyta na grobie Danny boya z muzyką ze sceny z 1 gdy zginął ... ( nie pamietam jak mu było) a tu wcale nie ma tamtego klimatu.

Ale w sumie dawno ogladalem ten film wiec moze zapamietalem go bardziej pozytywnie.

Gieferg napisał(a):W tym komiksie pojawia się jeszcze jeden kostium :)

http://img250.imageshack.us/img250/9735/bvpwb6.jpg

Aż go chyba sobie przeczytam po raz kolejny.

Mam ten komiks i 2jke jeszcze. Chyba kosztował 25 tys. a to duzo było. :twisted:
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:A jak bys chcial zeby wygladala 2ga czesc ? Zeby tez działa sie w dzungli ? Zeby Predek był bardziej humanitarny ? Nie rozumiem słowa "kopia" Co tam jest skopiowane oprócz elementów dzieki ktorym mozna nazwać ten film kontynuacją ?

Ale wiesz chodzi o to, że fabularnie to sequel znakomity. Jakbyś jednak chciał zrozumieć sens mojego poprzedniego posta to wiedziałbyś, że przyczepiłem się do strony technicznej filmu. Robiła niby ta sama ekipa, a efekt jest nieporównywalnie gorszy.

Odpowiedz
shamar napisał(a):głownym bohaterem Predatora 2, jest wg. mnie, bardziej sam Predator niż Glover
Jest, nie jest, w żadnym stopniu nie działa to na +/- tego filmu.

shamar napisał(a):jest polujący łowca ?
Byłoby dziwne gdyby nie było, nie sądzisz?

shamar napisał(a):Są ciekawe dekapitacje itp. ?
Patrz: pierwsza odpowiedź. Zresztą nie wymieniłbym tego nawet jako zalety genialnej części pierwszej, bo nie o to chodzi.

shamar napisał(a):Jest kilka ciekawych postaci w scenariuszu ?
Nie ma ani jednej.

shamar napisał(a):Są efektowne sceny akcji ?
Coś tam jest.

shamar napisał(a):Ten film spełnia wszystkie wymogi udanego sequela
Według mnie nie spełnia żadnego, ale nie będę cię przekonywać, w końcu "w sumie dawno oglądałeś ten film wiec może zapamiętałeś go bardziej pozytywnie".

Odpowiedz
Cholera nie wiem coście się tak tego filmu uczepili :/ zaraz mnie pewnie zeżrecie żywcem, ale dla mnie Predator 2 jest lepszy od pierwszej części. To moja subiektywna ocena i mam do niej prawo. Może, powtarzam, może dlatego, że obejrzałem go wcześniej, nie mniej jednak polowanie "w miejskiej dżungli" jakoś bardziej mi pasuje niż w tej prawdziwej.

Kilka fajnych dialogów, ciekawi bohaterowie, dobre sceny akcji (scena w rzeźni, scena na dachu) no i wstęp, tzn. wojna gangów. Mnie się bardzo podobało i w swojej klasie oceniam Predatora 2 na 8.5/10, zaś jedynkę na 8.

Po prostu bardziej mi podeszło i szczerze to nie rozumiem głosów krytyki :/

Odpowiedz
Arahan napisał(a):szczerze to nie rozumiem głosów krytyki :/
Witaj w Klubie Nierozumiejących. Ja nie rozumiem jak można tego knota stawiać wyżej od jedynki :)

Odpowiedz
Jeżeli nie lepszy to na pewno na równi. Na prawdę nie rozumiem co jest tak złego w tym filmie, że niektórzy, aż tak go krytykują.

Co na plus:
- akcja w mieście,
- bohaterowie,
- wyposażenie łowcy,
- kilka tekstów,
- sceny w rzeźni, na dachu, początkowa wojna gangów,
- końcówka na statku Predatorów (czaszki, honorowe przekazanie pistoletu).

Na minus:
- w sumie to nie znajduję ...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon