Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
(30-04-2012, 21:15)Gwahlur napisał(a): Nie strescilem fabuly, tylko strescilem to na co sie fabularnie zapowiada.
Napisałeś to, co chciałeś napisać, czyli zgnoić film, dlatego pominąłeś 3/4 wątków.

(30-04-2012, 21:15)Gwahlur napisał(a): Przeciez napisalem ze historia w Alienie TEZ byla prosta, ale mial zajebiste elementy, ktore tutaj na zajawkach wygladaja... beznadziejnie.
Zdajesz sobie sprawę, że porównujesz film który widziałeś pewnie kilkanaście razy z trailerem filmu, którego z kolei nie oglądałeś? Nie sądzisz że to nie tyle niesprawiedliwe, co po prostu głupie?

Jeśli już, to weź pod uwagę również trailer Aliena. Jakkolwiek mega klimatyczny, to fabuły nie ma tam w ogóle.

Nie wiem u jakiego projektanta zaopatrujesz się w szczotki do kibla, ale moja tak nie wygląda. Nawet chcąc być bardzo złośliwym porównałbym to co najwyżej do kobry, no ale znowu kłania się słoneczko.

Odpowiedz
Kciuk w dół 
(30-04-2012, 21:22)Mierzwiak napisał(a): Zdajesz sobie sprawę, że porównujesz film który widziałeś pewnie kilkanaście razy z trailerem filmu, którego z kolei nie oglądałeś? Nie sądzisz że to nie tyle niesprawiedliwe, co po prostu głupie?

Moge porownywac, bo ja nie pisze jak jest w przypadku Prometeusza, tylko... jak sie zapowiada na podstawie tego co mamy.

(30-04-2012, 21:22)Mierzwiak napisał(a): Nie wiem u jakiego projektanta zaopatrujesz się w szczotki do kibla, ale moja tak nie wygląda

Czytanie ze zrozumieniem, przeciez napisalem ze "kosmiczna" :)

(30-04-2012, 21:22)Mierzwiak napisał(a): Nawet chcąc być bardzo złośliwym porównałbym to co najwyżej do kobry

WC Kobra :)

Odpowiedz
(30-04-2012, 21:42)Gwahlur napisał(a): ja nie pisze jak jest w przypadku Prometeusza, tylko... jak sie zapowiada na podstawie tego co mamy
A ja ci piszę, że pominąłeś 3/4 wątków. Czemu?

Odpowiedz
(30-04-2012, 21:59)Mierzwiak napisał(a): A ja ci piszę, że pominąłeś 3/4 wątków. Czemu?

To ja poprosze o te 3/4

Odpowiedz
- Space Jockeye i ich rola (twórcy życia na ziemi?)
- Zawartość kapsuł
- David
- Peter Weyland
- To coś co wyciągają z brzucha Noomi Rapace

Ale to pewnie niemające znaczenia bzdury i film faktycznie jest o tym że gość z irokezem łapie kosmiczną grypę i wypadają mu włosy <ok>

Odpowiedz
I co ten Peter Wayland robi poza tym ze jest? Co wyciagaja z brzucha Rapace, moze odlamkiem dostala? Co w zwiazku z tym robotem? Co jest w tych kapsulach i czy na pewno cos jest, moze kolejne takie kosmiczne szczotki do kibla? Space Jokeye to na razie hologram.

Odpowiedz
Powołujesz się na trailery, a jak widać żadnego nie oglądałeś. Tyle ode mnie w tym temacie.

Odpowiedz
W filmie tajemniczą, acz podobno istotną rolę ma również Patrick Wilson, którego w żadnych materiałach promocyjnych nie ma.

Mówię wam, że wcale aż tak dużo nie pokazali (chociaż te ostatnie fragmenty mogli sobie darować) i poza tym trailery są wyraźnie mylące (np. zawsze pokazywana na końcu eksplozja musi być nie dalej niż w połowie filmu, bo sporo scenek - np. wyciąganie "czegoś" z Rapace - musi być przed nią.

Odpowiedz
https://www.weylandindustries.com/investor

Wśród zasobów Carmot, czyli substancja z której miał się składać kamień filozoficzny :)

Odpowiedz
Kampania promocyjna "Prometeusza" osinągnęła już taki poziom, że chyba będzie lepiej jak się wycofam z łykaniem wszystkich informacji jakie się pojawiają. Gdyż mimo wszystko trochę żałuję, że oglądnąłem ten ostatni trailer. Chociaż dalej nie mogę powiedzieć, że już wiem o tym filmie wszystko, a więc napięcie jest dalej :)

P.S. Podobno na score ma się też składać oryginalny motyw "Aliena" Jerry'ego Goldsmitha.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Kompilacja teorii i spekulacji opartych na materiałach:

Tekst jest, jak widać, bardzo długi, a oparłem go tylko i wyłącznie na zaprezentowanych materiałach. Nie interesują mnie spoilery, mam zamiar iść do kina nie wiedząc nic ponadto. Niemniej, uwielbiam spekulować i nie mogłem sobie podarować. Tak, jestem geekiem. Tak, jestem z tego dumny. A więc, manifestacja "geekowości":

Bonusowo, oficjalna załoga wg listy płac:

Ktoś zechciałby coś dodać?

Odpowiedz
Nieoficjalnie, ale zajebiście:

http://collider.com/prometheus-rating-rated-r/164532/

[Obrazek: prometheus-movie-ticket.jpg]

Odpowiedz
Galadh - całkiem miło się to wszystko prezentuje, żadnych głupot nie widać, powinno być ok.

Odpowiedz
I jest potwierdzenie, Prometeusz z kategorią wiekową R. http://www.filmweb.pl/news/%22Prometeusz%22+z+kategori%C4%85+wiekow%C4%85+R!-84949

Odpowiedz
Dopóki MPAA nie poda kategorii wiekowej, nie uwierzę.
koronex1989

Odpowiedz
(07-05-2012, 09:49)koronex1989 napisał(a): Dopóki MPAA nie poda kategorii wiekowej, nie uwierzę.

Dokładnie - ja też. Nie jestem pewien czy "oficjalne" potwierdzenie nie bazuje na tym samym tickecie.

Odpowiedz
Tak w istocie jest. Wszystkie zagraniczne strony obwieszczają że film ma kategorię wiekową R opierając się na tym bilecie :)
koronex1989

Odpowiedz
Kłócę się z userami filmwebu od kilkudziesięciu minut i nikt nie potrafi przyjąć do wiadomości, o co mi chodzi. Ta informacja jest oparta na tym bilecie, a rzadką praktyką w USA nie jest wcale oznaczanie filmów profilaktycznie, bez porozumienia z dystrybutorem. Ten news dowodzi tego, że R-ka pojawiła się na bilecie, ale póki co nie ma ŻADNEJ oficjalnej informacji mówiącej o tym, że film ma R-kę. Prawdopodobnie będzie ją miał, co wiemy już od kilku tygodni i na co wszyscy mamy nadzieję, ale nie do końca rozumiem, dlaczego redakcja zamieszcza to jako 100%-pewną, triumfalną informację. Po to, by nabić sobie ilość wejść? Po to, by być pierwszymi, którzy to zamieszczają? Chociaż widzę, że Collider zrobił coś takiego wczoraj, ale nie pisali, że to pewne info... Bo nim nie jest. Phew. Chciałbym widzieć miny redaktorów, jeśli w ostatniej chwili Fox zdecyduje się na PG-13. Profesjonalizm pełną gębą.

Może zamiast spekulować o oznaczeniach biletów, zapytano by Imperial Cinepix o co właściwie chodzi z premierą i czy jest szansa na wcześniejsze pokazy/eventy w czerwcu? Fox nie odpisał na mojego maila sprzed tygodnia i wątpię, że to się zmieni. Naiwnie myślałem, że mimo akceptacji daty premiery zainteresuje ich przynajmniej informacja o ogólnym dyletanctwie tych ignorantów nazywających się dystrybutorami.

Odpowiedz
(07-05-2012, 09:38)Turus napisał(a): I jest potwierdzenie, Prometeusz z kategorią wiekową R. http://www.filmweb.pl/news/%22Prometeusz%22+z+kategori%C4%85+wiekow%C4%85+R!-84949
Wspaniały news bez źródła :)
Ja jeszcze poczekam.

Jak dla mnie nie jest wykluczone, że kino nie mając oficjalnego ratingu od amerykańskich cenzorów domyślnie sprzedał wczesne bilety jako Rki.

(07-05-2012, 11:06)Galadh napisał(a): Kłócę się z userami filmwebu od kilkudziesięciu minut i nikt nie potrafi przyjąć do wiadomości, o co mi chodzi.
Trzymamy za Ciebie kciuki:
[Obrazek: 35iw411.jpg]

Odpowiedz
W ogóle skąd pewność że to R na bilecie nie oznacza czegoś innego*? Chciałbym zobaczyć bilet na film na którym w tym samym miejscu jest PG-13 :)

*- Co znaczy to R? - Robin, czyli Drozd, Batman Forever

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon