Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
http://collider.com/prometheus-extended-cut-original-script/200846/

Trochę ochłapów. Ciekawe czy kiedyś dorwiemy właściwy scenariusz.

Odpowiedz
(08-10-2012, 21:14)raven.second napisał(a): Crov, dwie strony wcześniej dałem link o tym samym :P
Wybacz, śledzę ten temat tylko, jak widzę, że ktos coś napisał o Janku.

Odpowiedz
Czytanie tego tekstu niemal sprawia mi fizyczny ból.

Odpowiedz
Cholera, dobre są te opisy oryginalnego scenariusza. Wątpię żeby wyszedł z tego jakiś specjalnie rewelacyjny film, ale chyba byłby dobry. A na pewno lepszy od tego, co ostatecznie spłodzili Scott i Lindelol.

Fragment z kapsułą medyczną brzmi świetnie, a wyjście Obcego z klaty Hollowaya podczas seksu z Shaw jawi się tyleż absurdalnie, co kurewsko fajnie :)

Odpowiedz
[Obrazek: 302264_10152159680605114_924386619_n.jpg]

Albinos trafił na okładkę.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Grafika o Czarnej Mazi Która Robi Różne Rzeczy. Fajnie wygląda, tak samo jak film. Gorzej jest z treścią...

[Obrazek: 42416.$.jpg]

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Scott+opowiada+o+sequelach+%22Prometeusza%22+i+%22Blade+Runnera%22-89751

Nie wiem czy to w ogóle ma sens komentować. Po prostu jest mi straszne żal jak widzę co teraz Rildey Scott wyprawia i jak się zabiera za niszczenie własnych pomników.:(
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Bez kitu co on wciąga na starość ?? Jeśli pre-produkcja Blade Runnera będzie działać na zasadzie Promka, to już można rozkładać ręce :P

Odpowiedz
Jak to nie wie czy Ford wystąpi? To znaczy że nie ma zielonego pojęcia o czym chce zrobić film. Pewnie okaże się, że miał być sequel, ale pomysł wyewoluował w zupełnie nową historię osadzoną w uniwersum, a w jednej ze scen w czyimś mieszkaniu będzie wisiało zdjęcie Forda, bo Scott uzna że to cool :)

Odpowiedz
To by była wersja optymistyczna, zupełnie inny film z ewentualnym puszczeniem oka do widza, ale obawiam się, że zaczną już mieszać w tamtym filmie (tak jak to było z "Prometeuszem") i jednak spróbują wepchnąć Forda, co - moim zdaniem - nie będzie strzałem w dziesiątkę z dwóch powodów:
- robot-dziadek, obawiam się śmiechów na sali
- Ford nie jest już kasowym aktorem

Tylko, że wygląda na to, iż ten film ciągle jest w zarodku, bo jeszcze niedawno mówił, że bohaterką filmu będzie kobieta. Zresztą nie ma się co dziwić, że mamy tak wczesny etap produkcji, bo sequel BR i tak nie powstanie prędzej niż w okolicach 2016 roku. W 2013 będzie "Counselor", a sequel "Promka" w 2014/2015 (którego po znakomitej sprzedaży DVD i BD możemy być już niemal pewni).

Nadzieję pozostawia udział Hamptona Fanchera, który jest przecież utalentowanym człowiekiem i autorem oryginału. Niech tylko zaproszą jeszcze niegdyś naczelnego naprawiacza cudzych scenariuszy, czyli Davida Webba Peoplesa, i moim zdaniem mamy już jak w banku coś sensowniejszego niż "Prometeusz". Chociaż nie miałbym nic przeciwko świeżej krwi - tylko błagam, niech Lindelof trzyma się od tego z daleka.

Odpowiedz
Jeszcze trochę i prześcignie Lucasa w gwałceniu swojego dorobku.

Odpowiedz
Na początek proponuję Special Edition Aliena, w którym w fotelu będzie siedział skamieniały albinos :)

Odpowiedz
A Ksenomorfy zamiast tryskać kwasem będą tryskać czarnym guano.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
A Św. Pamięci Ripley patrzy na to wszystko z góry...
[Obrazek: 43051510151106424138723.jpg]

Odpowiedz
(12-10-2012, 17:06)Albertino napisał(a): - robot-dziadek, obawiam się śmiechów na sali

CLU 2.0.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Świetna grafika, szkoda tylko że autor chyba nigdy nie widział na oczy S. Weaver :)

Odpowiedz
(12-10-2012, 19:38)Ridley Scott napisał(a): Czy z Harrisonem Fordem? Jeszcze nie wiem. Czy jest za stary? No cóż, był Nexusem 6, więc nie wiemy, jak długo może żyć.
PRZECIEŻ JEŚLI DECKARD JEST NEXUSEM-6 TO MA PRAWO ŻYĆ TYLKO 4 LATA!!!

Co ten człowiek wciąga na starość? Czy on sam nie pamięta o czym były jego filmy? Jeśli jemu się wydaje, że skoro stracił teraz Tony'ego to wpadnie w wywołany bólem straty szał pracy owocujący geniuszem, który objawił mu się, gdy 30 lat wcześniej stracił Franka Scotta to ktoś mu powinien wytłumaczyć, że to NIE DZIAŁA W TEN SPOSÓB.

Jeszcze jedno. Przypadkiem trafiłem na rozmowę z Ridleyem Scottem przeprowadzoną w okolicach premiery Promka na temat nowego filmu. Wszystkich was ciekawi skąd się wziął pomysł zrobienia ze Space Jockey'a kombinezonu dla albinosów, nie? Myśleliście, że to Lindelof to wymyślił?
Otóż nie. Pomysł ten zrodził się w głowie nikogo innego jak właśnie Ridleya Scotta:

No po prostu brak słów.

Odpowiedz
[Obrazek: 47558L.png]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No i co z tego, że zrobił ze space jockeyów kombinezon dla albinosów? Ma mnie to obchodzić?
W ogóle pitolenie o jakiejś spuściźnie i dziedzictwie sagi Alien pachnie mi tak niesmacznym fanatyzmem, że szok. Poluzujcie gumki w majtkach, bo zdaje się uwierają niektórych.

Odpowiedz
No ale z drugiej strony z tym luzowaniem gumki nie ma co przesadzać.
Gacie lekko ścisłe powinny być.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon