Robocop (rimejk 2014)
Oryginalny kostium był z włókna szklanego wyglądającego jak metal. Remake jest z plastiku, który wygląda jak plastelina. Przeklinam ten film, i każdego, kto przykłada rękę do jego powstania. Z wyjątkiem Keatona i Omara rzecz jasna.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie no kurcze rozumiem, ze nowe czasy i wszystko musi byc pure fun i w ogole, ale bez przesady, ta kabura na gnata wyglada iscie gejowsko i co to za usmieszek na twarzy :| Murphy nie usmiechal sie od tak, przechadzajac sie po ulicy.

Odpowiedz
(19-10-2012, 20:21)Gwahlur napisał(a): Plastikowy Robocop na plastikowe czasy.

(19-10-2012, 21:22)Hitch napisał(a): Oryginalny kostium był z włókna szklanego wyglądającego jak metal. Remake jest z plastiku, który wygląda jak plastelina.

... Zaczynam zbierać tekściory do recenzji...

Odpowiedz
"The images below show a temporary, "soft" holster pouch actor Joel Kinnaman (and his stunt double) are using for action scenes that involve his firearm. This holster is not used for other scenes that don't involve gun play, as seen in previous set photos, and will be digitally removed in post production."

Ale ludzka łapa ma zostać.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(14-10-2012, 22:30)Gieferg napisał(a): Oho, mamy sytuację jak z tematu o Dreddzie rok temu. Hating na całego.
Ja Dredda nie hejtowałem, po prostu śmieszy mnie jego mina :) Poza tym nie przypominam sobie, by film jako taki był przez kogokolwiek hejtowany.

Natomiast wszystko, WSZYSTKO co związane z nowym Robocopem, począwszy od faktu, że w ogóle powstaje, wali kupą i to taką solidną, do spuszczenia której potrzeba co najmniej dwóch podejść i pomocy szczotki klozetowej.

Odpowiedz
Kto chce pełnego scripta? :)
"Worst dialogue in the script? Possibly this.

LEWIS
You don't understand. This isn't
good cop, bad cop. This is bad cop,
RoboCop. "

Śmieszne, nie?

Spoilery odnośnie ręki z obcego forum - ręka to ponoć zupełnie niepotrzebny syf

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zmieńcie datę premiery filmu na rok 2014, jak już co.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Hmmm... "Designerski". To jest najlepsze słowo. Stary Robocop wyglądał jakby został zaprojektowany przez inżyniera, a nowy Robocop wygląda jakby został zaprojektowany przez designera.

To samo tyczy sie motoru

Odpowiedz
Daję w spojlerze, choć uważam, że każdy powinien to przeczytać. Ostatnie słowa w filmie:

To obrazuje idealnie, z czym mamy do czynienia. Pokazuje jak bardzo oryginał został niezrozumiany i jakim gównem będzie remake.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
o ja jebie ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Obstawiamy kategorię wiekową? G, PG, czy może pójdą na całość i dadzą PG-13?

Odpowiedz
Ponoć na początku nie biega z bronią tylko z paralizatorem.

Odpowiedz
(20-10-2012, 16:23)nawrocki napisał(a): Obstawiamy kategorię wiekową? G, PG, czy może pójdą na całość i dadzą PG-13?

NC17 ;)?

(20-10-2012, 16:28)shamar napisał(a): Ponoć na początku nie biega z bronią tylko z paralizatorem.

No co wy? Najpierw będzie sadził moralizatorskie gadki z głupim uśmiechem jak w "dwójce" :D. Nie, nie czytałem scenariusza i po ostatnim tekście zapodanym przez Hitcha nie chcę czytać.

I wracając do dwójki niektórzy sapali się o potraktowany po macoszemu wątek odnalezienia żony. Jak dla mnie, rzeczywiście niewykorzystany potencjał, ale za to jak został pięknie zakończony.

W remake'u możemy od razu o tym zapomnieć.

Odpowiedz
(20-10-2012, 16:28)shamar napisał(a): Ponoć na początku nie biega z bronią tylko z paralizatorem.

Ja pierdole, po prostu albo ja się odklejam od rzeczywistości, albo to jakiś reality show albo nie wiem co... Ja zwariowałem czy cały świat?

Podobnie jak w przypadku Pamięci Absolutnej mam wrażenie, że za robienie filmu wziął się facet, któremu ktoś przy śniadaniu opowiadał o tym jaki fajny film kiedyś widział. Tyle że tym razem ktoś nawet nie słuchał za bardzo.

Odpowiedz
Ściągnąłem scenariusz.

Nie czytałem wszystkiego od początku - losowe fragmenty tylko - więc nie wiem, czy to ma jakiś głębszy sens czy jest po prostu wyrwane z kontekstu, ale jeden fragment mnie zniszczył.

KLINE
I do have one suggestion - he should be programed to incapacitate in all scenarios. We don't need brains splattered across the news outlets.

PRINCE
Agreed, let's keep him PG-13 Dr Norton.

Nie mam ochoty czytać dalej.

Odpowiedz
Jaja robisz, tak?

;(

Odpowiedz
Nie robi se jaj :)

Jako małą ciekawostkę pocieszenia podam, że to nie jest ponoć ostateczna wersja scenariusza. No ale...

"Robocop 1.0 - a modern high-tech rendering of the original
design from the 80's."

Jest nadzieja, że chwilę będzie stara wersja. I wygląda też na to, że on nie będzie taki jak stary. Stary miał zresetowaną pamięć a ten czuje się człowiekiem.

Odpowiedz
Nie, nie robię. I to, co pisze shamar, to prawda - ja widziałem fragment z wersją 4.0 social... aż mnie trzęsie.

Odpowiedz
"Murphy runs faster - 28mph - 30mph - the world around him
begins to BLUR"

kul

Zeby nie ładować co chwilę nowego posta -
Z tego co zrozumiałem to wygląd 2.0 to będzie zbroja w wersji moro.

W ogóle k....a koleś jest normalnym człowiekiem, tylko ma metal zamiast ciała. Myśli jak zwykły człowiek zamieniony w robota. Czyli będzie się zachowywał jak człowiek o podrasowanej fizyce.

Odpowiedz
Ten remake będzie jak Krótka historia czasu napisana przez Hawkinga ponownie, po lobotomii.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon