26-10-2015, 23:01
|
Star Wars: Original Trilogy (IV-VI)
|
(25-10-2015, 19:20)Mierzwiak napisał(a): Tylko kogo to obchodzi? To tylko dowodzi jak bardzo niedorzeczne i fanatyczne jest to narzekanie na zmiany skoro te zmiany to tylko kosmetyka, w kilkunastu scenach.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-10-2015, 00:36
Można by było zrobić ankiete na najgorszą/najmniej lubianą zmianę w OT
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
27-10-2015, 10:04 (27-10-2015, 08:59)Huntersky napisał(a): Kosmetyka my ass, zobacz RotJ Na razie mówię o NH - bo jestem na tym etapie. I mój stosunek jest ambiwalentny: z jednej strony to tylko nieznaczna kosmetyka (głównie w krajobrazach), z drugiej rzucają się w oczy te dodane CGI zwierzęta czy Jabba - nie pasują do tego "namacalnego" świata.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-10-2015, 14:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2015, 14:05 przez shamar.)
@Phil
Nie do końca się z Tobą zgadzam. Są zmiany takie jak je ująłeś "niepotrzebne, niepasujące, a miejscami abstrakcyjnie głupie" chociażby przytoczone przez Ciebie HanShotFirst ( George, why ? ;O) czy np. mruganie Ewoków, "NOOOO", różowe lighsabery i pewnie wiele innych szczegółów np. zmienianie ras obcych na DVD Ale niektóre zmiany są jak najbardziej na plus:+ zmiany kosmetyczne, poprawione efekty, panorama Bespin etc. + dodanie IV do ANH. Ok, rozumiem, wyszło w '77 jako "Star Wars". Ale skoro zmieniła się cała koncepcja na epizody itp no to zmiana słuszna. Byłoby dziwnie gdyby nagle z dupy po SW był SW Ep V, VI a potem I-III. Chociaż ja generalnie uważam, że lepiej by było zamiast numeracji dawać same podtytuły albo ja kw Bondzie, każdy film inny tytuł ![]() + Jabba, Boba i pare innych dodatków w IV. Niektórym się nie podoba a mi owszem. Raz, że czytałem gdzieś, że ta scena w scenariuszu istniała od 77 tylko nie dało się zrobić wtedy Jabby a dwa, że uwielbiam Bobe więc jego cameo zawsze na plus ! ![]() + No i najbardziej kontrowersyjna sprawa (po HanShotFirst) - Anakin duch. Ja to uważam za plus, ale rozumiem tych, którym się to rozwiązanie nie podoba, rzecz gustu
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
27-10-2015, 15:30 (27-10-2015, 14:48)Phil napisał(a): Plus: słynne han shot first. Zbliżamy się do rozwiązania: zmiany Lucasa są niepotrzebne, niepasujące, a miejscami abstrakcyjnie głupie. Wniosek: przeszkadzają. Pytanie: rozumiesz? Może sam zadecyduje, co? A "słynne han shot first." to jest akurat przykład tej największej fanatyczności fanatyków SW Nawet nie zwróciłem na to specjalnie uwagi bo nie oglądam filmów na stopklatkach.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-10-2015, 15:48 Cytat:chociażby przytoczone przez Ciebie HanShotFirst ( George, why ? ;O) czy np. mruganie Ewoków, Tak, to rzeczywiście ta sama kategoria. 27-10-2015, 15:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2015, 16:01 przez Gieferg.)
A czy ja pisałem, że to ten sam kaliber zmian ? Nie. Mowa tu o wszechogólnych zmianach: od tych małych (mruganie itp) po te ogromne (Han shot first). Po co to zbędne czepialstwo ? Oczywiście, że mruganie a scena z Solo to nie to samo ;/
27-10-2015, 16:33
a o co tyle szumu z tym kto strzela pierwszy? W mojej wersji filmu tylko Han strzelał
27-10-2015, 16:45
Tylko Han strzela, bo strzelił pierwszy i zabił Greeda. W wersjach 1997 i 2004 Han robi CGI-unik przed laserem Greedo, który wystrzelił pierwszy, a na blu obaj strzelają równocześnie, a unik Hana jest przycięty, tak że go prawie nie widać.
27-10-2015, 17:41
hmm niby wersja Blu jest 'kompromisem' ale i tak, Han powinien strzelać pierwszy
![]() Ja zawsze oglądam w wersji DVD więc u mnie niestety zawsze Han jest wybielony w tej scenie
27-10-2015, 18:09
Obejrzałem EIV + usunięte sceny + porównania.
Jak ktoś wspominał: dziś to wygląda jak ramota choć ogląda się nieźle (przez minimalizm), lepiej niż prequele (przesadzone, we wszystkim). Przynajmniej do połowy, gdzie zaczyna panować chaos. PS - zmiany w większości jednak były dobre (choć jak dla mnie zbyt małe) 5 albo 6 - ocenię po całej trylogii.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-10-2015, 23:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2015, 23:35 przez shamar.)
Eat these* or shit All of u
Oczywiście, że zbyt małe bo jak zaczął coś zmieniać, przykładowo wybuchy statków czy same statki, w niektórych ujęciach, to powinien pozmieniać także te laserowe wystrzały. A już najbardziej rozjebuje grafika wektorowa na wyświetlaczach. Zresztą samo zestawienie: tu hologramy a na monitorach wektory musiało być śmieszne już w dniu premiery. Anyway... Nawet w tej trochę poprawionej wersji film wygląda tanio i jak klasa C ale... Ale... takie wrażenie szybko mija kiedy odpala się "Imperium". Nosz 10 klas wyżej, chyba we wszystkim. Widać jakość, widać, że większa kasa poszła... "Imperium" zawsze uważałem za najlepszą część i jestem niemal pewien, że po kolejnym seansie będzie identycznie. * ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i tak dalej.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-10-2015, 22:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2015, 22:49 przez shamar.)
A ludzie narzekają na zmiany sprzed 18 (słownie- osiemnastu) lat? Czy ogólnie na zmiany?
A powyższe pokazują, że można zmieniać na lepsze.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-10-2015, 14:19 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |