Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
It makes Attack of the Clones look like Citizen Kane
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
Cytat:Wszyscy potulnie jak psy Pawłowa zameldujecie się na premierę w kinach

Pierdu, pierdu.
Nie byłem na VIII, tym bardziej nie będę na IX.

Odpowiedz
Victoria Mahoney "second unit directorem" Epizodu IX!!!

Pewnie niektórzy mogą zadawać sobie pytania, kim jest Victoria Mahoney i od kiedy to taki angaż jest jakimś wielkim wydarzeniem? Cóż najwidoczniej jest, gdyż choć ja pierwszy raz o niej słyszę, to informacje o tym angażu są na najważniejszych portalach filmowych od Variety, IndieWire, Comicbook.com, a nawet na polskich stronach jak filmweb.

http://variety.com/2018/film/news/j-j-abrams-victoria-mahoney-second-unit-director-for-star-wars-ix-1202756681/

Hm...
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mniejsza z tym, że nie mam pojęcia co za Victoria Mahoney - od kiedy to w ogóle to kto zajmuje stanowisko second unit directora kogokolwiek obchodzi? Język

Odpowiedz
Uff, w końcu jakaś kobieta dajrektorem w SW!
Uspokoiła mnie ta wiadomość.

Odpowiedz
@Gieferg
Od kiedy jest to czarna kobieta ;D
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Lucasfilm, Kennedy i Abrams podobno szukają - tak dla odmiany - nowej, pierwszoplanowej, postaci kobiecej Uśmiech

No cóż. Finalny film trylogii, wszystkie wątki układają się w jedną, spójną całość, bohaterowie poprzednich filmów maksymalnie rozwinięci i wyeksploatowani. Czemu by nie dodać kogoś nowego. Prawda?

[Obrazek: 0a5ydbkqf8a01.png]
Uśmiech

Cytat:Facts: Disney is casting a female lead, 40-50, for the role of “MARA.”

źródło: http://thathashtagshow.com/2018/04/exclusive-star-wars-episode-ix-seemingly-casting-a-major-expanded-universe-character/

Ps. Akurat ja tam nie wierzę, że wykorzystają tą konkretną postać z EU. To imię to pewnie tymczasowe pseudo. Chociaż kto ich tam wie...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Tylko mnie nawet trochę nie dziwi nowa, kobieca, starsza postać? Która wcale nie będzie nowym liderem Rebelii?

Teoria odnośnie tożsamości tej Mary bez sensu trochę, również bardzo wątpię aby tak się miało wydarzyć. Liczyłem, że nowe postacie będą powiązane jakoś z Rycerzami Ren których się chyba w końcu doczekam i mam nadzieje, że Abrams coś tu jeszcze ciekawego wymyśli.

Btw. FIlmweb w newsie o tym castingu wymyślił, że w Hanie Solo pojawi się...Thrawn Język Mamy być z czego dumni, żaden portal filmowy na świecie nie jest tak dobrze poinformowany jak oni.

Odpowiedz
Mara jednoznacznie kojarzy się z Jade.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
W sumie, troche fanów EU by tym przyciągnęli.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Jeżeli miałaby być to ta postać, to raczej by to fanów EU (pre-Disney) wkurwiło do cna.

Brawo, Disney - kręć w diabelskim kotle dalej swój nietrzymający się kupy pierdolnik Uśmiech
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Każda informacja/plotka tylko zwiększa moje zainteresowanie tym filmem Duży uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
@Badus
Ale czemu mieliby tym wk*rwić fanów? Zresztą, ja tam nie wierze, że ta postać pojawi się w filmach.

Odpowiedz
Cytat:Ale czemu mieliby tym wk*rwić fanów?

Wprowadzeniem żony Luke'a Skywalkera już po spuszczeniu w kiblu samego Luke'a?
Jakbym był fanem EU to bym się wkurwił.

A tak swoją drogą - gdyby zrobili film osadzony po ROTJ ale przed TFA i nie nawiązujący do tego ostatniego i dali tam Luke'a, to w sumie nawet mógłbym obejrzeć. Totalnie wyjebane na SW mam od momentu kiedy pojawia się Mary... znaczy Rey. I do takiego filmu można by wstawiać takie postacie jak ta cała Mara.

Odpowiedz
Ja tam popieram koncepcje przywracania co fajniejszych postaci do EU po jakiś modyfikacjach do nowego kanonu, o ile jest to zrobione z sensem i pomysłem. Tu nie widzę potencjału na coś więcej niż zmarnowanie postaci.
Miejsce dla bohaterów EU widziałbym raczej w spin-offach (już się tam zresztą pojawiają), serialu oraz trylogiach Johnsona i Dedeków. Gościówa zapewne będzie po prostu generałem Rebelii i jakąś starą przyjaciółką Leią, bez żadnych nawiązań.

Odpowiedz
@szopman Gieferg w kolejnym poście wyczytał mi z głowy to co sam chciałem napisać

Nie wierzę, by dano do finału Trylogii Disney'a mimo wszystko dość ikoniczną dla EU postać w takiej formie, jaką polubili fani. Nawet gdyby Mysza dała tę postać, w tym punkcie czasowym, to co by ją łączyła z tę EU wersją poza imieniem?

Tak jak Kuba napisał, pewnie SJW proporcje się nie zgadzają po oczywistej nieobecności Lei i trzeba dorzucić kolejną z dupy potrzebną kobietę-generał (patrzę na Ciebie, Lauro Dern).

Wyjebane w Myszę mocno Uśmiech
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
I w tym momencie dochodzimy do czegoś za co Johnson ma u mnie znacznie większego minusa niż jakieś pierdolety z niby popsutym Lukiem (za to - wieczny szacunek). Po co on zabił Ackbara? W tak kretyńskich, nieciekawych sposób który jest prawdziwym gwałtem na postaci która co prawda nigdy nie grała pierwszego planu, ale jednak była pewną ikoną i kimś kto w uniwersum był od początku a ludzie go strasznie lubili. IX Epizod był przecież idealną okazją by wypchnąć go na pierwszy plan jako nowego przywódce Rebelii (logiczny wybór) i dać mu szanujący się wątek. To już nawet nie było sensu Diane zabijać. A tak trzeba dodawać nowe postacie bo w obecnej ekipie nie ma dobrego kandydata na szefa Rebelii. Plus przydałoby się trochę nowych postaci które pozwolą rozwinać skale wydarzeń bo póki co to takie Civil War - bliżej temu do przepychanki między gangami w jakimś układzie niż do wojny na pełną skalę.

Ależ Abrams z Terrio musieli rzucać fuckami przy nadrabianiu zaległość TLJ (imo kreacja świata i sytuacji w Galaktyce to jedna z największych bolączek TLJ).

Odpowiedz
Cytat: Po co on zabił Ackbara?

Zabił Ackbara?
Who gives a fuck?

Odpowiedz
Zawsze mogą zrobić większy time-skip np 10-15 lat (w sumie spoko by było). Wtedy np Poe mógłby dowodzić rebelią Uśmiech
No i skoro wielka trójca odpadła, to chyba najwyższy czas sprowadzić Lando Uśmiech

Odpowiedz
(22-04-2018, 13:06)szopman napisał(a): Zawsze mogą zrobić większy time-skip np 10-15 lat (w sumie spoko by było).
Genialne.
Takich rozwiązań tutaj trzeba Duży uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Lando miał niby wrócić w TLJ, ale Rian nie miał na niego pomysłu (...lol?), tutaj jednak jakby Abrams powiedział, że nie wie jak go wpleść w historie to bym umarł ze śmiechu chyba. Pytanie tylko czy aktor byłby zainteresowany powrotem.

Skok w czasie nie byłby znowu taki głupi gdyby mieli na to jakiś ciekawszy pomysł niż partyzantkę zwalczającą First Order który przeprowadza holokaust w Galaktyce. Bo wtedy to praktycznie powtórka z rozrywki.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon