Star Wars (temat ogólny)
https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/marvel-s-kevin-feige-developing-star-wars-movie-disney-1243481

Kevin Feige to the rescue!

Odpowiedz
Cytat:One knowledgeable source says Feige has told a major actor that there’s a specific role he would like that person to play if and when he makes the movie.

Robert Downey Jr.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Trochę za późno na ratunek... Ale może chociaż uda się jakoś wyprowadzić tę markę na prostą. Ciekawe, czy paradygmat "Force is Female" wciąż obowiązuje/będzie obowiązywał...
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Po tym co zrobili z najważniejszym elementem SW czyli główną sagą, już mi nie zależy.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Mnie również.

Odpowiedz
Też straciłem do tego serce. Ale mam jeszcze do przeczytania > 20 powieści z Legend, więc całkowicie tego świata nie opuszczam Uśmiech

Natomiast strasznie szkoda, że główna saga została spuszczona w kiblu. Ale może po IX atmosfera się oczyści i zajmą się nowymi czasami. KOTOR to gotowy materiał na film i nie trzeba nic zmieniać.

Odpowiedz
Nie mają jaj żeby się zabrać za KOTOR. Pewnie inspiracje będą, ale nie wierzę w to.

Epizod IX zobaczę w kinie bo akurat 21.12 przylatuję, a później SW przestają dla mnie istnieć. Mandalorian też mnie jakoś nie jara.

Odpowiedz
(26-09-2019, 09:19)Dirk napisał(a): Trochę za późno na ratunek... Ale może chociaż uda się jakoś wyprowadzić tę markę na prostą. 
Ja mam markę gdzieś, chcę dobrych filmów w tym świecie i tyle.
No i tak jak piszesz - wystarczy kurde wziąć i zekranizować KotOR i gotowe. 

Odpowiedz
Co jest w KotORze takiego dobrego filmowo, że chcecie to na dużym ekranie?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Też mnie to od zawsze zastanawiało.

Odpowiedz
Przede wszystkim historia ze świetnym twistem. 
Sama fabuła nie jest może zanadto odkrywcza, a dodatkowo nie czuć, że toczy się to kilka tysięcy lat przed filmami (technologia się aż tak bardzo nie różni), ale ma świetny klimat, w którym czuć ducha gwiezdnych wojen.

Odpowiedz
Twist może spoko działał wtedy w grze, ale obecnie w filmie każdy wyczuje temat w pierwszych minutach. A klimat to zasługa twórców gry, przy filmie będą pracować inni ludzie.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Jak już robić filmy o starych czasach, to o tych ze Złotej Ery Sithów - prymitywne statki kosmiczne, miecze świetlne podpięte kablem do zewnętrznej baterii itd.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Twist w KOTORze jest cienki, sorry. Jak postać ma amnezję to droga do tego kim jest / co zrobiła jest więcej niż oczywista Oczko

---

Kiedy to SW od Feigego miałoby niby powstać / wejść do kin? Obecnie UNTITLED STAR WARS zajmują w kalendarzu Disneya miejsca w grudniu 2022, 2024 i 2026 roku. Jeśli chcą zachować odstępy, to pierwszy wolny termin jest za 9 lat LOL

Czy może trylogia panów od Game of Thrones też już została spuszczona w toalecie?

Odpowiedz
Twist może być słaby na papierze, ale w grze działa doskonale i jest wystarczająco zmyłek/poszlak/wątków pobocznych by się go nie domyślić.

Odpowiedz
(26-09-2019, 16:34)Mierzwiak napisał(a): Twist w KOTORze jest cienki, sorry. Jak postać ma amnezję to droga do tego kim jest / co zrobiła jest więcej niż oczywista Oczko
Ale tu nie chodzi tylko o to, że ten twist jest zaskakujący, ale jest też ciekawy. Ja nie widziałem chyba żadnego podobnego twistu w filmie - pewnie było coś nieco podobnego w jakichś thrillerach, ale tutaj to tez nie jest tak, że

czy coś, i tyle.

Choć sama fabuła KOTORa to nie jest, rzeczywiście, nic jakiegoś chyba wybitnego, bo nic z niej nie pamiętam w sumie. Za to Darth Malak to fajny Old Republicowy Darth Vader. Oczko

Odpowiedz
KOTOR to nie jedna czy dwie gry, to masa książek i komiksów o równie dobrej jakości i stąd bierze się zainteresowanie tą częścią SW.

Gra ma prostą historię, ale jak pokazują nowe filmy, nawet najprostszą i efektywną historię można efektownie spartolić.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
https://wegotthiscovered.com/movies/disney-brie-larson-lead-star-wars-trilogy/
Uwaga wszyscy, rozejść się Duży uśmiech
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(26-09-2019, 15:30)Huntersky napisał(a): Jak już robić filmy o starych czasach, to o tych ze Złotej Ery Sithów - prymitywne statki kosmiczne, miecze świetlne podpięte kablem do zewnętrznej baterii itd
+100!!!

Co do twistu w KotOR, który na papierze jest wręcz banalny:
- został świetnie poprowadzony poprzez cały gejmplej,
- bardzo fajnie reagowały pozostałe postaci,
- twist pojawiał się dość późno (z pamięci strzelam, że chyba w 3/5 gry?) i bardzo zgrabnie spinał całą historię.

Poza tym przypomnę, że to nie były czasy social mediów i obecnego dostępu do Sieci, by po otwarciu przeglądarki zewsząd atakowały nagłówki "WIEMY KIM JEST REVAN W KOTOR!!!oneone". Pewnie dzięki temu podczas pierwszego przejścia i konfrontacji na Leviathanie dostałem obuchem w łeb i czułem niesamowitą immersję z załogą Ebon Hawka po lądowaniu na Rakata Prime Oczko A pojawiające się w trakcie rozgrywki poszlaki raczej nie wskazywały takiego twistu.
Filmowej adaptacji historii z KotORa nie chcę, bo wiem że to nie zadziała drugi raz. Ale już filmy dziejące się w tym przedziale czasowym, równolegle (rozpierdol Taris z chęcią bym zobaczył w kinie), być może nawet z jakimiś postaciami z gry - jak najbardziej.

Mnie najbardziej boli, że nowe filmy nie zagospodarowały Kyle'a Katarna :/
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(26-09-2019, 16:34)Mierzwiak napisał(a): Kiedy to SW od Feigego miałoby niby powstać / wejść do kin? Obecnie UNTITLED STAR WARS zajmują w kalendarzu Disneya miejsca w grudniu 2022, 2024 i 2026 roku. Jeśli chcą zachować odstępy, to pierwszy wolny termin jest za 9 lat LOL

Czy może trylogia panów od Game of Thrones też już została spuszczona w toalecie?

No tak na moje oko, to tą zapowiedzią kolejnej Trylogii (albo 3 solowych filmów??) Disney chyba strzelił sobie w kolana... Znowu za szybko i wygląda na to, że bez  żadnego głębszego, spójnego pomysłu. 

Projekt Pana w Czapeczce z Daszkiem pewnie dostanie status priorytetowego i upchną go... gdziekolwiek. Poprzesuwać coś w kalendarzu to nie jest trudna sztuka. Zwłaszcza jak się ma taki status w firmie jak KF. Może też być tak, że to od początku był któryś z tych UNtitledów. 

Co do DeDeków, to już było jakieś delikatne info prostujące, że oni nie pracują nad całą trylogią, tylko skupiają się na razie na jednym filmie. 

Tak więc, eh.. coś  nie idzie Disneyowi w te Star Warsy.  Język 

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon