Star Wars (temat ogólny)
Wow. Tak jak ta seria już dawno jest mi obojętna tak ten zwiastun zrobił na mnie wrażenie. Jest klimat, ciekawe choreografie walk, świetna gra głosów i bardzo to wszystko kinetyczne i sprawne. Jestem zainteresowany, oczywiście Maul to jeden z moich ulubionych łotrów z SW, więc już na starcie główna postać mnie obchodzi. I w sumie na plus, że to jest w pełni animacja cgi, bo jakby to był aktorski to i tak wszystko poza aktorami waliłoby kompem Uśmiech

Odpowiedz
(11-03-2026, 20:19)OGPUEE napisał(a): Była też Wojna gwiazd:

Lepiej widać: 

[Obrazek: HFTAnmIbEAA-Mfn?format=png&name=4096x4096]

Odpowiedz
Właśnie doszła do mnie "Wojna gwiazd" autorstwa Jakuba Turkiewicza (wydanie II poprawione i uzupełnione) opowiadające o początkach fandomu gwiezdnowojennego w Polsce - książki jeszcze nie miałem okazji przeczytać acz zapowiada się ona niezwykle interesująco. Ale ja nie o tym, tylko o błędzie drukarskim, o którym to chyba nikt nigdzie nie wspomina, a z którym nigdy wcześniej się nie spotkałem - otóż strony 268-271 zostały wydrukowane z przesunięciem tekstu, wskutek czego dostaliśmy luzem poprawnie dodrukowane strony. Nie jest to rzecz jasna coś co w jakikolwiek sposób spędzałoby mi sen z powiek ale myślę, że warto byłoby o tym wszystkich zainteresowanych przed zakupem w jakiś sposób poinformować, co też niniejszym czynię dorzucając przy okazji poglądowe fotki pt. "o co chodzi jakby":

[Obrazek: 1.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Oj Sedeńko nadal ma taki sam styl wydawania książek jak kiedyś tzn. aby taniej Oczko

Odpowiedz
Otóż dosłownie przed chwilą skontaktował się ze mną autor książki, bardzo miły zresztą, który wyjaśnił całą sytuację i napisał sprostowanie, które za jego zgodą pozwolę sobie poniżej w całości opublikować. Raz jeszcze dziękuję panu Jakubowi za kontakt i szybkie wyjaśnienie, myślę że jego słowa wyczerpują sprawę.

Jakub Turkiewicz napisał(a):"Dzień dobry, bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Chciałbym wyjaśnić, że błąd polegający na przestawieniu kolejności kilku stron powstał na etapie składu i nie występował w materiale, który przekazałem do wydawnictwa. Niestety został zauważony dopiero po wydrukowaniu książki.

Jest to dla mnie szczególnie przykre, gdyż jako autor pragnąłem aby w ręce czytelników trafił tekst dopracowany w każdym detalu. Tym bardziej rozumiem frustrację osób, które natrafiły na ten problem.

Po wykryciu błędu wydawnictwo przygotowało erratę oraz wprowadziło poprawki do plików produkcyjnych, dzięki czemu kolejne egzemplarze z dodruku będą już wolne od tej wady.

W kwestiach dotyczących egzemplarzy i ewentualnych rozwiązań pozostaję w kontakcie z wydawnictwem i będę informował o dalszych ustaleniach.

Jeszcze raz przepraszam za niedogodności i dziękuję za wyrozumiałość.".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Wypada chyba ściągnąć bo Disney jeszcze się nie dopierdolił.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: 1200.webp]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A zniszczenie gwiazdy śmierci to co? No i z tym "strongest Jedi" to przeszarżowali Oczko

Odpowiedz
(17-04-2026, 17:00)slepy51 napisał(a): Otóż dosłownie przed chwilą skontaktował się ze mną autor książki, bardzo miły zresztą, który wyjaśnił całą sytuację i napisał sprostowanie, które za jego zgodą pozwolę sobie poniżej w całości opublikować. Raz jeszcze dziękuję panu Jakubowi za kontakt i szybkie wyjaśnienie, myślę że jego słowa wyczerpują sprawę.

Jakub Turkiewicz napisał(a):"Dzień dobry, bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Chciałbym wyjaśnić, że błąd polegający na przestawieniu kolejności kilku stron powstał na etapie składu i nie występował w materiale, który przekazałem do wydawnictwa. Niestety został zauważony dopiero po wydrukowaniu książki.

Jest to dla mnie szczególnie przykre, gdyż jako autor pragnąłem aby w ręce czytelników trafił tekst dopracowany w każdym detalu. Tym bardziej rozumiem frustrację osób, które natrafiły na ten problem.

Po wykryciu błędu wydawnictwo przygotowało erratę oraz wprowadziło poprawki do plików produkcyjnych, dzięki czemu kolejne egzemplarze z dodruku będą już wolne od tej wady.

W kwestiach dotyczących egzemplarzy i ewentualnych rozwiązań pozostaję w kontakcie z wydawnictwem i będę informował o dalszych ustaleniach.

Jeszcze raz przepraszam za niedogodności i dziękuję za wyrozumiałość.".

To ciekawe. Star Wars obecnie nie obchodzą mnie wcale (tj. oglądanie filmów, seriali, lore itd) ale ciekawi mnie ich kulturowy aspekt. Polecam też książkę Chrisa Taylora (wydana była też w Polsce) dokładnie o tym. Więc może jak już wejdzie kolejne wydanie poprawione to kupię Wojnę Gwiazd. Ciekawy temat. Tzn. chyba bo niestety moja biblioteczka non-fiction ugina się już mocno. Ale książki filmowe należą do moich ulubionych. Głównie z importu bo w Polsce są ze trzy na krzyż.

Odpowiedz
Disney doszedł do momentu, gdzie na nowy film Star Wars nikt nie czeka, jest zerowy hype, a na dodatek sam film okazuje się przeciętnym akcyjniakiem z masą średniego CGI.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
No nie wiem czy tak nikt nie czeka, na seans w piątek w IMAX widzę że wybiera się sporo ludzi.

Krytycy jedno, a fani jedno jednak.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Oczywistym jest że film będzie potężnym frontloaderem, identycznie jak w przypadku wielu ostatnich filmów MCU - czyli zaliczy relatywnie wysoki wynik otwarcia a na koniec kinowego runu okaże się że nawet nie zwrócił budżetu.

Jak to zarobi te pół miliarda to myślę że w Disneyu odetchną z ulgą bo jednak budżet, zwłaszcza jak na dzisiejsze standardy, jest w miarę rozsądny.

Odpowiedz
Gdzieś tam czytałem, że budżet nie był bardzo wysoki i w sumie po ulgach itp to było koło 140-150 baniek, więc jakby zarobił pół miliarda to wszyscy odtrąbią sukces i będą bardzo zadowoleni moim zdaniem.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Przecież taki był zamysł od początku, że robimy "po taniości", czyli pewnie połowę kwoty, którą kosztowałby normalny, pełnoprawnym epizod sagi, właśnie po to, żeby wystarczyło te 500 baniek przychodów w kinach, żeby wyjść na swoje.

Odpowiedz
Zobaczymy w takim razie czy sprytny plan sprzedania kilku odcinków serialu jako filmu wypali. Ja oczywiście życzę jak najgorzej tej marce w chwili obecnej.

Ty nie prognozowałeś tu czasem miliarda na spokojnie?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Aż tyle to chyba nie, chociaż kto wie co ja tam w przeszłości wypisywałem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon