06-01-2026, 21:44
|
Stranger Things (Netflix, 2016-)
|
|
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
(06-01-2026, 21:20)Żółte Krzesło napisał(a): Fani serialu są przekonani, że odcinek ósmy był fałszywym zakończeniem. Jutro (07.01.2025) natomiast zostanie wyemitowany odcinek dziewiąty, będący tym prawdziwym zakończeniem. Nazywa się to "Comformity Gate Theory" i zakłada, że epilog był iluzją Vecny. Dla mnie to pokazuje jedynie, że fani serialu nie są usatysfakcjonowani zakończeniem. A co im nie pasuje? Ze nie ma "happy ending"?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-01-2026, 22:17
Na 99,5% to tylko wymysły fanów, ale ja czekam aż jakiś twórca wreszcie wykorzysta taki motyw, czyli zrobi jakieś kiepskie zakończenie, aby tydzień później stwierdzić, że haha żartowałem, trzymajcie tutaj prawdziwy ostatni odcinek w którym w satysfakcjonujący sposób zamykam wątki.
Albo jeszcze lepiej jakby to nie było po tygodniu, tylko po roku :) Wyobraźcie sobie, że HBO kręci dwa końcowe odcinki GoT: jeden gówniany który emituje normalnie, a rok później mówi hej, zobaczcie co tutaj mamy dla was: normalne, nie zjebane zakończenie GoT!! 06-01-2026, 23:18
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
07-01-2026, 22:54
Dokończę jeszcze pisanie o 5. sezonie. Finał finałów mi się podobał, wiadomo, że jest to momentami po łebkach i są kwestie, które całkowicie olano. Więc tak jak przez cały sezon albo nic się nie działo albo zerowano jakiekolwiek napięcie od razu po tym jak działo się coś znaczącego, tak tutaj dzieje się wiele ważnych rzeczy, bo musi.
Spoilery of kors. Plusy +Podobało mi się, że nie wybielili Vecny, owszem, Łupieżca Umysłów żerował na nim i straumatyzował go, jednak Creel wybrał tę mroczną ścieżkę i z niej nie zszedł. +To jak schowali Łupieżcę też mi się podobało, walka z nim też ok, przy czym trochę to wszystko za szybko się działo + głupota scenariusza, gdzie Nancy udaje się przed nim uciec a reszta bez problemu wdrapuje się na wzniesienie. I tak, wiem, że to nie pierwsza głupota w tym serialu, ale zawsze będę się czepiał tego, że ruszyli w jakieś durne rejony superbohaterszczyzny, daleko od klimatu z 1. sezonu. +Zabicie Vecny przez Winonę. Zasłużył sobie na to by być dobity jak zwierzak. + Epilog fajny, dostaliśmy to co chcieliśmy właściwie. Co prawda to wszystko jest tak bajkowe, że myślę sobie, iż to iluzja Łupieżcy a wszyscy w Hawkins albo i na świecie są już podlaczeni do upsidedownowego Matrixa +Motyw z Hopperem manipulowanym przez Vecnę i strzelającym do 11 w zbiorniku - świetny motyw, jednak byłoby jeszcze lepiej gdyby on naprawdę to zrobił. Większa dramaturgia i Vecna zrobiłby w końcu coś złego, bo... Minusy: - Mam wrażenie, że Vecna to momentami niedojda. Albo mógł coś zrobić lepiej (jak w ww. scenie z Hopperem) albo jakoś bardziej uprzykrzyć życie ekipie. Nie jest to duży minus, ale brakowało mi tu jakiegoś sprytnego zagrania z jego strony. - Jak już wcześniej wspomnialem, za szybko wszystko się stalo. Cały sezon raczej zaszkodził finalowi, bo zamiast być podbudową to zawierał dużo zapychaczy i postojów. - Wojsko jest lamerskie i żałosne. Linda Hamilton nie jest postacią, jest tylko informacją dla 11, że nawet jak Papa zginie to na jego miejscu pojawi się ktoś inny. No to się pojawił, pokroił jakąś mackę nożem i sprowadził najsłabszą postać z serialu czyli Kali vel 8. Taki pożytek z Lindy... - nie wiem po co wprowadzali dziewczynę Robin i włączyli ja na końcu do ekipy jak potem totalnie ją olali, nie pojawia się w epilogu w ogole. To była tak zbędna postać, że nawet kochający kolory Netflix ją olał. - co z postacią Paula Reisera? Pewnie go zabili, ale serial tak naprawdę nic nam o jego losie nie mówi, mógłby być pomocny by pomóc ekipie na końcu, kiedy złapała ich Linda i jej fajtułapowaci żołnierze. - w sumie dziwne jest też, że nie pojawia się na końcu dziewczyna Dustina - Suzie. Tak samo jak Reisera czy Linda po prostu znika i tyle. - nikt nie ginie. Murray powinien, śmierć kogoś tak pociesznego i pozytywnego byłaby poruszajaca. No ale spoko, nie zginął i jeszcze w epilogu się nie pojawił :D Hmmm, i tak dam 7/10, minusy w większości nie są duże bądź nie dotyczą samego finału a słabizny jaka działa się w poprzednich odcinkach. W ostatnim odcinku już Duffery zrobiły co mogły i podały to duzą dawką emocji. Btw co do wątków LGBT to jak to ktoś wcześniej tu publikował, jest tego za dużo w tv obecnie. Bardziej jednak mam problem z tym co zrobili z aktorem grającym Willa. O swoim coming outcie mówił, że media od początku pytały go czy jego postać jest gejem, czy on jest gejem. On mówił, że miał 11 lat i naprawdę nie wiedział co odpowiedzieć. Równie dobrze mogli go przeprogramować, przecież był w takim wieku kiedy człowiek się najbardziej formuje i nie wierze, że to nie miało wpływu. Bardzo niefajnie. Z drugiej strony tez ciekawostka, że jest Żydem, więc stąd jego opinia, że Syjonizm jest sexy. Moze też stąd miał tak łatwy start, bo dubbingował Charliego Browna w Peanuts The Movie i potem był synem Toma Hanksa w spielbergowsmim Moście Szpiegów. 12-01-2026, 18:06
Ogladalo sie:
Dziewczynka po przeszczepie serca, blizniaki sypiajace w pojemnikach sniadaniowych, wspomnienia powrocily jak tsunami :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
14-01-2026, 09:41 (12-01-2026, 18:06)samuuel napisał(a): Btw co do wątków LGBT to jak to ktoś wcześniej tu publikował, jest tego za dużo w tv obecnie. Bardziej jednak mam problem z tym co zrobili z aktorem grającym Willa. O swoim coming outcie mówił, że media od początku pytały go czy jego postać jest gejem, czy on jest gejem. On mówił, że miał 11 lat i naprawdę nie wiedział co odpowiedzieć. Równie dobrze mogli go przeprogramować, przecież był w takim wieku kiedy człowiek się najbardziej formuje i nie wierze, że to nie miało wpływu. Bardzo niefajnie. No tak szczerze mówiąc to dla mnie już podchodzi pod grooming. A co do jego żydostwa, to na pewno mu nie zaszkodziło. Poza tym to nie sądzę, żeby facet zrobił jakąś zawrotną karierę aktorską, raczej będzie odcinał kupony od ST, bo jakiego talentu dramatycznego to on raczej nie ma. 14-01-2026, 13:06
Grooming a dla liberalnych dziennikarzy to po prostu brak tabu. No ale i tak grooming.
Co do aktorstwa Willa to jak dla mnie nie jest przede wszystkim niezręczny przed kamerą i nierówny. Potrafi być ok, ale w jego przypadku to pewnie casus dziecięcego aktora, który wyrósł i czar prysł. Drugim słabym aktorem jest tutaj Millie - w sensie w tym sezonie, mało ma do grania i jest tak nabotoksowana... 15-01-2026, 16:11 Gość wymienia mnóstwo dziur i zaprzepaszczonych okazji by wiele rzeczy wyjaśnić, np. scenę z 1. sezonu, gdzie ktoś telekinetycznie otwiera drzwi do drewnianej szopy by Demo, który nie ma takich mocy, mógł porwać Willa. Tak bardzo pasowałoby by połączyć ten wątek z Vecną i spiąć tym wszystkie sezony. Chociaż gdyby popatrzeć na pierwszy sezon jako osobną całość to podoba mi się teoria, że zrobiła to Eleven by Demo mógł go porwać zamiast niej, co też tłumaczy to, że 11 kojarzyła Willa. Co do 5. sezonu to bardzo dużo rzeczy jest tu na odwal i klejone na ślinę. Plan Vecny to najpierw pozyskać 11 przez wzgląd na jej moce i umiejętność otwierania portali, potem w czwartym sezonie trzeba 4 randomowych nastolatków a w tym ostatnim 12 niby to słabych dzieciaków, ale taki Derek na słabego nie wyglądał, i nawet bez problemu wyrwał Holly ze szponów Vecny :D Jednak za jedną rzecz jestem wdzięczny najnowszemu sezonowi, teraz cieszę się, że Eddie nie był w tak ujowym sezonie a jego wątek mógł mieć konkluzję, jakiej pewnie by nie dostał teraz jak wiele innych postaci 31-01-2026, 23:49
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
02-02-2026, 16:32
Wygląda to bardziej jak cut scenki z gry komputerowej niż serial animowany, który chciałbym zobaczyć
02-02-2026, 16:40
Nadrabiam od stycznia ten finałowy sezon, jestem wreszcie na przed ostatnim odcinku i właśnie byłem świadkiem coming outu najgorszego postaci w całym serialu ever. Nie dosyć, że już był pizdowaty, to jeszcze dali mu taką scenę żenująca, gdzie się rozryczał przed wszystkimi. MA SA KRA.
Niesamowite co za spadek jakości. Totalnie kazus Gry o tron. A Winona Ryder to najgorsza aktorka stopająca po naszej pięknej planecie. Julka Wieniawia jest lepsza od niej.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
28-02-2026, 01:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2026, 01:04 przez Pelivaron.)
Jakby nie patrzeć, najlepszy sezon serialu jest oparty na tym że właśnie jego NIE MA.
Ale najgorsza aktorka to Emilia Clarke, Ryder jest co najwyżej druga. 28-02-2026, 01:24
W drugim sezonie jest go dużo i dobrze się sprawdza w scenach opętania przez Łupieżcę, no ale jak to z dziecięcymi aktorami, czasem magia pryska jak wyrastają i okazuje się, że grać dobrze nie umieją
28-02-2026, 15:59
Wreszcie skończyłem to dziadostwo, z tym że finałowy odcinek, ostatnie 40 minut już na przewijaniu z czego ostatnie 2 minuty sobie puściłem tylko. Straszne to było. Zdecydowanie najgorszy sezon, w którym dzieje się tak wiele, a jednoczesnie jest to tak nieciekawe i mało angażujące, że to aż zaskakujące. Mam wrażenie, że akcji jest tu napchane pod korek, przez co wszystko jest nienaturalnie przeciągnięte, chaotyczne i generalnie gówniane. Efekty specjalne ok, raczej średnia przeciętna hollywoodzkiego kurwidołka. Jak czasami puścili przebitki z pierwszego sezonu to widać, jak te fajne dzieciaki pozmieniały się w niezłe maszkary - Millie Bobby Brown to ewoluowała w jakiegoś robocopa, a Finn Wolfhard wygląda jak Timothe Chalamet z Temu. Aktorsko to się broni chyba tylko Sadie Sink i ta dziewczynka będąca siostrą Nancy - widać, ze Dufferowi mają oko do takich castingów. Związek Nancy i Jonathana to niezły LOL - każdy ogarnięty wie, że powinna być ze Steve'em i tyle w temacie. Najwidoczniej Charlie Heaton, który prywatnie jest facetem Natalii Dyer pewnie nie pozwolił - zresztą ten typ też wygląda, jakby mógł grać jakiegoś ćpuna i to bez większej charakteryzacji albo po prostu bez brania używek na planie.
Ciężko jest mi napisać czy był to satysfakcjonujący finał, ponieważ ja z tego hype trainu wysiadlem dawno temu i oglądałem raczej z ciekawośći jak to spierdolą, a nie jak to się skończy. Nie uważam, żeby sam finał popsuli, ale uważam, że wszystko co do niego doprawdziło już nie było zbyt fajne i ciekawe. Gdyby to był oddzielny film, który nie nosiłby tytułu "Stranger Things" i studio wypakowałoby na niego 200 mln baksów, to pewnie mielibyśmy flopa roku i 80 mln worldwide w BO. Finałowy sezon 3/10. Cały serial 6/10.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
04-03-2026, 01:11
26-03-2026, 17:07 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Adolescence (2025) - Netflix | slepy51 | 147 | 11,212 |
27-04-2026, 19:19 Ostatni post: Bucho |
|
| Daredevil [Marvel/Netflix] | Mickey | 752 | 139,976 |
24-04-2026, 23:45 Ostatni post: Paszczak |
|
| The Witcher (Netflix, 2019-) | Gal Anonim | 2,774 | 315,943 |
22-04-2026, 23:53 Ostatni post: shamar |
|
| Harry Hole (2026) Netflix | slepy51 | 7 | 559 |
17-04-2026, 16:52 Ostatni post: Bibliomisiek |
|
| Punisher [Marvel/Netflix] | SonnyCrockett | 233 | 44,050 |
09-04-2026, 18:39 Ostatni post: slepy51 |
|
| 1670 (Netflix) | Capt. Nascimento | 162 | 25,341 |
23-01-2026, 16:39 Ostatni post: slepy51 |
|
| Noce i dnie (Netflix) | Pelivaron | 8 | 478 |
21-01-2026, 11:33 Ostatni post: Dr Strangelove |
|
| Breaking Bad - serial (AMC, 2008-2013) i film El Camino (Netflix, 2019) | Albertino | 1,662 | 387,653 |
22-12-2025, 20:11 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Death by Lightning (2025) Netflix | Spoilerowo | 1 | 315 |
11-12-2025, 15:38 Ostatni post: raven.second |
|
| Heweliusz (2025) Netflix | Spoilerowo | 46 | 2,994 |
07-12-2025, 18:54 Ostatni post: Dr Strangelove |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |