^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
http://film.wp.pl/p/id,64456,wiadomosc.html
Zapowiada się spektakularna klapa, tylko dlaczego wciągają w to Vala Kilmera?
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
02-11-2005, 19:26
Nowy
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 12
Najporościej od razu mówić o porażce.
Zwróć uwagę na twórców
- polski reżyser
- polscy aktorzy
- polski operator
a wraz z nimi Kilmer aktor znany i lubiany, który swoją publikę na pewno przyciągnie.
Może niektórym z nich ten właśnie film pozwoli wybić się nieco wyżej. W końcu, jak donosi news film bynajmniej nie jest on skierowany jedynie do naszych rodaków. Może jakiś producent zauważy chociażby takiego Lindę i obsadzi go w czymś o większym potencjale ;)?
04-11-2005, 20:04
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,407
Liczba wątków: 67
Dusqmad napisał(a):Zwróć uwagę na twórców
- polski reżyser
- polscy aktorzy
- polski operator
no i ? Dlaczego niby to oznacza porażkę ?
04-11-2005, 21:56
Nowy
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 12
Mefisto napisał(a):no i ? Dlaczego niby to oznacza porażkę ?
A czy ja coś mówię? ;)
Chciałem jedynie zwrócić uwagę na fakt, że ten film ma szanse okazać się przepustką dla polaków pracujących w branży filmowej ;).
04-11-2005, 23:35
^^
Są szanse, że pierwszy Polak w historii dostanie złotą maline :wink:
05-11-2005, 13:54
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,248
Liczba wątków: 4
Azgaroth napisał(a):http://film.wp.pl/p/id,64456,wiadomosc.html
Zapowiada się spektakularna klapa, tylko dlaczego wciągają w to Vala Kilmera?
Dlaczego mieli by Vala nie wciagac??? Jego ostatnie filmy nie przynosza spodziewanych zyskow. Czesc z jego filmow jest automatycznie wydawana na DVD. Niektore owszem sa niezle jak np: "Mindhunters" , ale Kilmer w tym filmie byl raczej dodatkiem i do tego takim sobie. Kto wie, moze niedlugo niczym Seagal kupi sobie mieszkanko w kraju nad Wisla i bedzie krecic cala mase gniotow z aktorami z polskich seriali :lol:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
07-11-2005, 19:48
^^
Odkurzam trochę temat. Film pokazano na festiwalu filmowym w Gdyni. W Newsweeku dostał pozytywną opinię, więc może nie będzie tak źle ;) A Val gra przez cały film trupa :D
ps. nie wiem czemu polski film umieściłem w filmach zagranicznych, pewnie tytuł mnie zmylił ;) tak więc proszę moda o naprawienie mojego karygodnego błędu ;)
24-09-2006, 20:54
Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Liczba wątków: 11
Tak samo pozytywne recenzje na Stopklatce i Variety! Chyba tak źle nie jest ;).
25-09-2006, 21:05
^^
Summer Love to chyba film widmo. Niby miał premierę i recenzje, ale w kinach jakoś go nie zaobserwowałem, na dvd też nie. Na Filmwebie jest jedno zdjęcie i jeden trailer. Albo jestem ślepy i filmu nie zauważyłem, albo twórcy są fanami Duke Nuken Forever :)
18-10-2007, 23:11
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
nie ma, no kurde nie ma. ale jest zwiastun [?] z jedną doskonałą sceną (kwiatek).
23-10-2007, 22:18
Stan Marsh
Ha! Ja już widziałem :D.
Ten film dyskwalifikuje jedna rzecz:
Polscy aktorzy.
Kiedy słyszy się Lindę mówiącego łamaną angielszczyzną taką (np.) kwestię:
"Aj dond lajk ju. Aj dond lajk anyłan."
człowieka po prostu zalewa krew. A wszyscy aktorzy, bez wyjątku, mówią podobnie (a nie - jeden aktor mówi nieźle, ale tylko jeden!), zmieniając ten film w prawdziwą parodię. Żeby było zabawniej - jedyny aktor anglojęzyczny (prócz Kilmera, który tylko leży ale twarz widać w 2-3 ujęciach, więc równie dobrze może tam leżeć jego dubler...) nie wypowiada w filmie ani słowa (z tego co pamiętam). Zdjęcia są niezłe, choć niektóre ujęcia ciągną się w nieskończoność; jakiś tam klimat jest - senny (czasem aż za bardzo) ale dość ciekawy, jest mała strzelanina, dwa domki, które robią za miasteczko na Dzikim Zachodzie, wszystko to się ciągnie i ciągnie, postaci są niewyraźne i niesympatyczne (choć to akurat mogło być zamierzone), a cały film jest nijaki i sprawia wrażenie pustego, mimo wyraźnych ambicji. Nie warto czekać, wierzcie mi. Sergio Leone to to nie jest.
23-10-2007, 22:58
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
A gdzie to widziałeś, jeśli można wiedzieć? I jak to "nie warto czekać", przecież premiera już chyba gdzieś dawno temu była? :)
Wydaje mi się, że temu filmowi mogłoby pomóc zdubbingowanie diaogów przez anglojęzycznych aktorów.
23-10-2007, 23:02
Stan Marsh
Nie warto czekać do momentu, kiedy wreszcie ktoś to kupi i wrzuci do kin. I może wrażenia byłyby lepsze, gdyby faktycznie ktoś zajął się dubbingiem.
A obejrzałem na Warszawskim Festiwalu Filmowym. Rok temu :D.
23-10-2007, 23:05
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Chyba pierwszy polski film, ktory przynajmniej wyglada jak film a nie krecona kamera telewizyjna szopka.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
23-10-2007, 23:07
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
W Gdyni rok temu też było, co Mucha ciętymi komentarzami rzucała i ją wywalili.
Trailer nieinteresujący. Liczyłem, ze lepiej beda mowic po angielsku.
23-10-2007, 23:19
|