Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Uważam, że chyba można założyć osobny temat co do tego filmu, którego premiera dla mnie osobiście jest jedną z ważniejszych w roku.
"Super 8" najnowszy film J.J. Abramsa, wyprodukowany między innymi też przez samego Stevena Spielberga :smile:
Co do samej fabuły to pojawiają się głosy, że to taki "E.T." dla dorosłych :wink: Mnie trudno się wypowiadać i na razie chcę i tak jak najmniej wiedzieć o fabule. Gdyż to co przede wszystkim urzekło mnie po oglądnięciu zwiastuna to niesamowity klimat jaki udało się Abramsowi wykreować, który od razu wprowadza w nostalgiczny nastrój.
Tak samo jak przy "Cloverfield", tak i tym razem Abrams pokazuje, że doskonale się zna na odpowiedniej kampanii promocyjnej. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że film sprosta wysokim oczekiwaniom. Ja na razie jestem pozytywnie nastawiony i nie mogę doczekać się premiery :smile:
13-04-2011, 20:20
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Trailer aż ocieka klimatem. Wygląda mi to na klasyczny monster movie:
-małe miasteczko gdzie wszyscy się znają, jakieś dzieciaczki, wypadek, coś ucieka, ludzie znikają, przyjeżdża wojsko.
Podoba się to jak próbują utrzymać tajemnicę wokół projektu podobnie jak było przy Cloverfield. Praktycznie nic nie wiemy o tym filmie i być może w kinie czeka nas nie małe zaskoczenie.
Czuć w tym projekcie rękę Spielberga, sam film wygląda niejako jak hołd złożony jego produkcjom z dawnych lat. Od momentu pełnego trailera jestem niesamowicie napalony na ten film tak jak ty Lawrence.
Mam nadzieję na opad szczeny w kinie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
13-04-2011, 21:20
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Danus napisał(a):Czuć w tym projekcie rękę Spielberga, sam film wygląda niejako jak hołd złożony jego produkcjom z dawnych lat
Według recenzji zaprezentowanych ostatnio 20 czy 30 minut filmu ze Spielbergiem nie ma to nic wspólnego, żadnego naśladownictwa ani oddawania hołdu, mimo że trailer sprawia takie wrażenie.
Danus napisał(a):Mam nadzieję na opad szczeny w kinie.
Ja mam nadzieję na tak rzadko obecną w kinach magię.
13-04-2011, 21:25
TermiGifiernator
Cytat:Ja mam nadzieję na tak rzadko obecną w kinach magię.
Ja bym chciał by magia tego filmu spowodowała opad szczęki. Jak na razie trailer sugeruje magiczną historię, magiczny film. Ten dobór kadrów, ta muzyka, tajemniczość od pierwszej do ostatniej sekundy.
Jak myślicie co to może być? Co wyszło z pociągu? Będzie klasyczny potwór z ponad naturalnymi zdolnościami(lewitujące samochody), czy jednak twórcy nas czymś zaskoczą?
13-04-2011, 21:35
Fanboy Nolana
Danus napisał(a):Jak myślicie co to może być? Co wyszło z pociągu? Będzie klasyczny potwór z ponad naturalnymi zdolnościami(lewitujące samochody), czy jednak twórcy nas czymś zaskoczą?
Podobnie jak w przypadku "Cloverfielda" już teraz krążą po sieci różne plotki i domysły, plus "niby" przecieki z produkcji i jakieś pierwsze ujęcia "potwora-kosmity". Ale to zapewne zmyłka producentów.
13-04-2011, 21:46
TermiGifiernator
Lawrence napisał(a):jakieś pierwsze ujęcia "potwora-kosmity"
Gdzie? Pokaż:) Ocenimy.
13-04-2011, 22:00
Fanboy Nolana
TermiGifiernator
To jest bodajże wczesny projekt potwora z Cloverfield.
13-04-2011, 22:32
Fanboy Nolana
Chyba jednak nie :???: Zresztą kto ich wie i tak na 90% to nie jest ta istota, którą zobaczymy w filmie. Pewnie zmyłka producentów i na pewno jeszcze nie jedną otrzymamy :wink:
13-04-2011, 23:06
TermiGifiernator
Oj chyba jednak tak. Po pierwsze budowa tego potwora przypomina potwora z Clovervield. Zresztą przed premierą Cloverfield pojawiło się wiele tego typu conceptów, identycznych pod względem budowy ciała jak i kolorystyki, a nawet tła. To na bank jest concept z Cloverfield.
13-04-2011, 23:09
Fanboy Nolana
Skoro to jest na bank potwór concept potwora z "Cloverfielda" to jakoś nie pasuje mi ta trawa, na której on stoi i która sprawia, że ten potwór wcale nie jakiś się być aż tak duży, jak powinien być :???: Zresztą wiele podobieństw wynika, że jest to projekt tego samego autora, który tworzył potwora w "Cloverfieldzie." Taki ma najwyraźniej styl. Ale dobra nie chcę się droczyć, zwłaszcza że to i tak na 79% nie jest ten potwór-istota z "Super 8" :smile:
13-04-2011, 23:37
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
tylko czemu concept z Cloverfield byłby podpisany datą 15.6.2010? :P
13-04-2011, 23:41
Fanboy Nolana
Zdjęcie, jak zdjęcie, ale wrzucam je, że podbić trochę napięcie i oczekiwanie :wink:
16-04-2011, 14:17
Nowy
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 1
Najlepszy byl teaser, rewelacja. Poza tym zgadzam się, sama czekam na ten film;)
20-04-2011, 00:49
Nowy
Liczba postów: 161
Liczba wątków: 0
Ja mam nadzieję, że J.J. Abramsowi uda się to, co w przypadku Cloverfield, będę w kinie zaskoczony. Podoba mi się ta aura tajemniczości (podobną taktykę stosuje C. Nolan). Im mniej wiesz, tym większe zaskoczenie (pozytywne albo i nie) w kinie.
BTW, czy w Polsce 'viral campaign' ma jakieś sensowne tłumaczenie?
20-04-2011, 11:49
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
marketing wirusowy
20-04-2011, 12:10
Stały bywalec
Liczba postów: 2,292
Liczba wątków: 34
Reklama partyzancka ;)
20-04-2011, 12:11
Miszczu AVTAKa 2014/18/22