Świetny odcinek, zdecydowanie najlepszy do tej pory. Intrygująca decyzja Cameron i REWELACYJNA scena, gdy błagała Connora by jej nie wyłączał.
Końcówka - wow! Tego się nie spodziewałem. Ciekawe jak to się dalej rozwinie.
09-09-2008, 19:22
|
Terminator: Sarah Connor Chronicles
|
|
2x01
Świetny odcinek, zdecydowanie najlepszy do tej pory. Intrygująca decyzja Cameron i REWELACYJNA scena, gdy błagała Connora by jej nie wyłączał. Końcówka - wow! Tego się nie spodziewałem. Ciekawe jak to się dalej rozwinie. 09-09-2008, 19:22
Fajny odcinek, ale kilka nielogiczności naprawdę wkurza. Cieszy dobra końcówka i nowy fryz Johna. No i jak widać, scenarzyści mają pomysł na Skynet.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
15-09-2008, 20:24
Kto widział najnowszy odcinek i jak wiele włosów z głowy wyrwaliście? :D Naprawdę chyba jestem masochistą... A nie to przecież po to, żeby się do egzaminu z Układów Elektronicznych nie uczyć...
01-10-2008, 10:08
Włosów z głowy nie rwałem, ale kilka razy robiłem miny. Niemniej podobało mi się.
Jak już pisałem, ten serial należy traktować wyłącznie jako ciekawostkę i jak na razie spokojnie znoszę wszelkie cuda niewidy których nie było u Camerona. W tym odcinku momentami przesadzili, ale z drugiej strony nie od dziś wiadomo że z Cameron (robotem, nie reżyserem ;)) jest coś nie tak, dlatego tym bardziej czekam na kolejne odcinki. Jest ciekawie. 01-10-2008, 12:37
OMFG, główny wątek tego odcinka to po prostu kosmos, którego nie strawiłem już po 5 minutach. Sezon rozpoczął się dobrze i po genialnym 3 odcinku scenarzyści wyskakują z takim czymś... No ludzie.
4/10 ze względu na kapitalną grę Summer Glau, ale to przez frywolne podejście scenarzystów do tematu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
01-10-2008, 19:49
Taa ciekawa sprawa w Firefly niczym specjalnie się IMO nie wykazała, a jednak tu jest strzałem 10. Gra bardzo dobrze, to najlepsza rola w tym serialu (nie żeby to było jakieś osiągnięcie ;-) ). Cromartie nawet jak zaakceptować jego niespecjalną aparycję, to np. tekstem o pułapkach na myszy totalnie wypadł z roli.
John Connor gra nieźle, ale na początku tego sezonu wyglądał makabrycznie. W odcinku gdzie poszedł do szkoły z obitą mordką i w tym wycioranym sweterku - wyglądał jak więzienny cwel a nie nadzieja ludzkości. Sarah Connor - ma dobre momenty, ale psuje to totalnie, kiedy się rozkleja i psuje wizerunek. 01-10-2008, 21:54
Wcześniej jeszcze rozważalem sięgniecie kiedyś po ten serial, teraz jakoś mi przeszło:
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 25-10-2008, 22:22
Może coś więcej?
Wątek T1001 jest aktualnie najlepszym w serialu, a Shirley Manson w tej roli fantastycznie chłodna i intrygująca. Efekty niezłe jak na serial (mówię na podstawie wersji 720p, nie YT crapu). 25-10-2008, 22:44
Terminator-morderca morfujący w... pisuar.... na który nasikano... nie no, wszystko jest w jak najbardziej zajebistym, mrocznym i klimatycznym porządku :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 25-10-2008, 23:38 Tyler Durden napisał(a):Terminator-morderca morfujący w... pisuar.... na który nasikano... nie no, wszystko jest w jak najbardziej zajebistym, mrocznym i klimatycznym porządku :)You're out of your element, Donny.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
25-10-2008, 23:58
cytując Seksmisję: ale tandeta :?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 26-10-2008, 00:13
Dzięki TVP 1 właśnie rozpocząłem dziś przygodę z tym serialem - i tym samym ją zakończyłem. Długo możnaby się rozpisywać o durnotach/błędach/kuriozach tego czegoś, ale to właściwie nie ma sensu. Ten serial to dno i nie muszę oglądać pozostałych odcinków, bo wiem, że zdania nie zmienię. Wystarczy mi pilot, w którym mamy takie sceny, jak John proponujący dziewczynie-Terminatorowi frytkę i po chwili pytający się "Jesteś nowym modelem?". Przyszły przywódca świata przypominam :roll: Albo Sarah mówiąca do tejże maszyny: "Może załóż stanik". No błagam. Dno, dno, dno i 5 metrów mułu. Vajna i Cassar będą mieli kiedyś ba grobie sprayem wypisane, że przyczynili się do powstania tego koszmarku. I mam w dupie to, że można to traktować jako ciekawostkę, bo ciekawostki są z reguły ciekawe i posiadają coś, co czyni je ciekawostkami. T:SCC to gówno i tak też należy je traktować.
Na koniec plusy: Lena i ten chłoptaś co gra Connora - w porównaniu z T3 wypadają znakomicie, choć oczywiście rzut okiem na jakiekolwiek zdjęcie Furlonga i Hamilton i wiemy, że oto mamy przed oczami jakąś niedorobioną wersję postaci wprost z Wenezueli. O Summer nie piszę - jest ładna, ale niech wraca na Serenity, a nie gra robota, który robi autentycznie zdziwioną minę na jedno ze zdań Sarah. Porażka. Tyle. Nara. PS. Mierzwiak lecz się ;)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 30-10-2008, 22:26
Nie mam z czego :wink:
Mefisto napisał(a):Albo Sarah mówiąca do tejże maszyny: "Może załóż stanik"Miała pozwolić jej siedzieć z gołymi cycami? Robot nie robot, wygląda jak kobieta, normalna reakcja, w końcu John tam był. 30-10-2008, 22:30 Mierzwiak napisał(a):Miała pozwolić jej siedzieć z gołymi cycami?Mierzwiak, na pewno zdajesz sobie sprawę z tego, jakie to było głupie pytanie :P
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
30-10-2008, 23:09 Mierzwiak napisał(a):Nie mam z czego :wink: powiedziałeś, że serial Ci się podoba - to aż nadto :P Mefisto napisał(a):Miała pozwolić jej siedzieć z gołymi cycami? Robot nie robot, wygląda jak kobieta, normalna reakcja, w końcu John tam był. no, szczególnie, że 10 minut wcześniej pytała się Johna czy są w szkole może jakieś fajne dziewczyny :roll: Zresztą znając Johna-chcesz frytkę robocie, to kto wie, jeszcze by się na nią rzucił i zgwałcił, więc może niech faktycznie założy stanik. W sumie ciekawe czy ten zły terminator nosił bokserki czy latał z gołą pałą :lol:
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 31-10-2008, 03:15 freak_outXP napisał(a):K**wa, ale ten serial głupi!I dlatego co tydzień go oglądasz. K**wa, ale ty jesteś... dziwny! :twisted: [może jednak mogłem użyć tego drugiego słowa, bo albo chciałeś być mega złośliwy, albo naprawdę nie rozumiesz podstawowych wątków tego głupiego serialu; a tekst o ucieczce do Meksyku mnie zwyczajnie rozwalił :lol:] Mefisto napisał(a):powiedziałeś, że serial Ci się podoba - to aż nadto :PBiorąc pod uwagę inne przypadki chorobowe na tym forum, moja sympatia do tego serialu to pikuś. Mefisto napisał(a):Zresztą znając Johna-chcesz frytkę robocie, to kto wie, jeszcze by się na nią rzucił i zgwałciłJa bym nie miał skrupułów żeby wykorzystać moją terminatorkę 8) 31-10-2008, 08:41 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Shannara Chronicles | BEBZ | 9 | 2,526 |
13-01-2016, 23:58 Ostatni post: wujo444 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |