Ankieta: Ocena:
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Batman (2022) reż. Matt Reeves
Professor Pyga bym chętnie zobaczył, fajna postać, taki sadystyczny rzeźnik.

Och jak chciałbym polubić ten sequel, ale naprawdę wątpię by Reeves zmienił podejście i dostarczył coś innego, do tego dojdzie jeszcze Giaczano ze swoim "dam, dam dam dam...." i mnie z miejsca odrzuci.

Nie tylko Matt jest winny w przypadku The Batman, patrzcie jaką różnicę robi muzyka która nie jest marszem pogrzebowym, przy Shirley Walker dostaje gęsiej skórki.

Odpowiedz
Są ludzie którzy nie lubią pierwszych X-Men Singera, a pokochali całym sercem X2. Wszystko jest możliwe drogi Marsgrey. Albo nie lubili First Avenger a zakochali się w Winter Soldier. Fakt że w drugim przykładzie są inni reżyserzy, ale szansa że ten sam człowiek dostarczy coś bardziej pasującego jest zawsze. Filmowiec to też człowiek i ewoluuje, zmienia perspektywy.

Wracając do wrogów, Hush odpada. Modus operandi zbyt przypomina ich Riddlera. Jedyny argument za Hushem byłby fakt, że w 2 filmie prawdopodobnie w obronę Gotham zaangażuje się również Bruce Wayne, czyli tutaj Hush mógłby uderzać, jako villain który znał tożsamość Batmana od początku i to Bruce'owi chciał zaszkodzić przede wszystkim a nie jego alter ego (w komiksach po śmierci Batmana pod charakteryzacją udawał Wayne'a i rozdawał jego majątek charytatywnie, by ogołocić Batmana i utrudnić odkręcenie tego PRowo, bo w końcu biednym dawał). Do tego kolejny facet w masce i płaszczu, który czasem kogoś odstrzeli ze snajperki? Zbyt podobne, zbyt oklepane.

Hugo Strange by bardzo pasował, gdyby chcieli się zagłębić w psychike Batmana, i przeszłość choroby jego matki, która w tym świecie tak jak w komiksie Earth One, nazywała się Arkham. Do tego Jeremiach Arkham jako ten krewny Wayne'a z którym nigdy nie rozmawia, przełożony Strange'a. Do tego można dokoptować jakiegoś ofensywnego fizycznie wroga, do miłych scen akcji.

Gdyby poszli w Hugo Strange, Jeremiacha Arkham, czyli po prostu postawili nacisk na Azyl Arkham, pasowałby do takiego filmu Lock Up. Był to brutalny ochroniarz z więzienia Blackgate, ubrany w jakieś ochraniacze i lateksy, bodajże owinięty jakimś łańcuchem. Swoją "pracę" wykonywał tylko na obrzeżach więzienia, tutaj mógłby być pielęgniarzem w Arkham, który po godzinach dorabia tam też jako kat.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Strange to wielki potencjał, ale wymagałby jednak bardziej rozwiniętego świata. W jednym filmie wprowadzić Azyl, jakoś go umieścić w historii, do tego dorzucić Strange'a z jakąś genezą, bo on nie działałby wprowadzony na zasadzie wroga, który nagle się pojawia i trzeba go pokonać. Moim zdaniem to by wymagało dwóch filmów.
.

Odpowiedz
Zawsze chciałem zobaczyć Die Hard z Batmanem, z buntem w Arkham w tle.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Czyli Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth / gra Arkham Asylum
Bardzo dobry materiał wyjściowy do filmu
.

Odpowiedz
Jest też kreskówka z ekipą Suicide Squad, Assault on Arkham się nazywa, skoro już o takich rzeczach mowa :)

Odpowiedz
Jeśli o tej animacji mowa, to jest to najlepsza adaptacja tego zespołu, Gunn niech się chowa, ale jest już nieaktualna, bo nowa gra wymazuje ją z kanonu tej serii.

Odpowiedz
Cytat:, Hush - to do tej konwencji by pasowało. Byłoby mrocznie

Nie znam gościa (w sensie nic z nim nie czytałem ale już od 2008 słychać było płacz fanów, że go chca u Nolana), ale jak tak patrzę na niego to myslę, że Riddler mu po części zajumał wygląd i bez sensu byłoby go teraz robić.

Odpowiedz
Pod względem osobowości Hush byłby bliższy wyciszonemu Battinsonowi niż groteskowemu Riddlerowi w wersji Dano, ale tak czy owak, nigdy nie byłem wielkim fanem tej postaci.

Odpowiedz
(27-04-2022, 18:06)marsgrey21 napisał(a): Jeśli o tej animacji mowa, to jest to najlepsza adaptacja tego zespołu, Gunn niech się chowa, ale jest już nieaktualna, bo nowa gra wymazuje ją z kanonu tej serii.

Fajnie wyszła jeszcze ta animacja Suicide Squad z Profesorem Zoomem, gdzie Squad próbował zdobyć dla Waller magiczną kartę mającą dać jej przepustkę do nieba, gdy ta już umrze od trawiącej jej choroby.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Jakoś nie odczuwam chęci by dali Husha, zapewne z racji tego że czytałem i komiks i adaptację animowaną oglądałem i nie wiem czym ten antagonista mógłby jeszcze mnie zaskoczyć.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(27-04-2022, 08:51)Pitero napisał(a): Typujemy villainów? Ja chciałbym Brzuchomówcę. Pasuje mi do stylistyki i klimatu jedynki.

Joker :)

(27-04-2022, 09:33)Krismeister napisał(a): Kocham ten film ale z tym Jokerem niech robią wypad, bo ta scena usunięta to była jedna wielka żenada.
W wywiadach Matt i Robert mówili, że Trybunał Sów byłby ciekawy do pokazania w dwójce. Może wtedy Reeves zainspirowałby się Kubrickiem i sceną rytuału z Oczu Szeroko Zamkniętych.

Wątek miasta i rozmaitych powiązań jest już wyraźnie zaznaczony w pierwszej części, wyraźnie jest budowany Wielki Układ z wieloma warstwami - to będzie rozwijane.

(27-04-2022, 14:36)Dr Strangelove napisał(a): Przecież ten film jest całkiem wyprany z komiksowości. Więc jak w tym "klimacie" miałby się odnaleźć Mr. Freeze albo Poison Ivy?

Mr Freeze to science fiction (jak soczewki Batmana :) a Poison Ivy jest jak mutantka z X-Men.

(27-04-2022, 15:45)Ted napisał(a): [Spójrz na te akrobacje, na unikanie bomb, na to jaki upadek i kontuzje po locie przeżył Batman bez szwanku. Spójrz na wnętrze Wayne Manor w wieżowcu. To czysta, bezpretensjonalna komiksowa zabawa konwencją. I Freeze świetnego tam pasuje, tak samo Ivy, przeszliby jedynie lifting wizualny i trochę by im złagodzili moce na rzecz wizualnej konwencji.

No tak. Takie rzeczy są tylko w kinie komiksowym.

Bruce mieszka w wieżowcu Wayne'a. Wayne Manor jest opuszczone, Riddler się w nim wychowywał gdy był tam sierociniec.

(27-04-2022, 14:06)Pitero napisał(a): Nie było jeszcze Mad Hattera. W ogóle mogliby wziąć wielu świetnych villainów z serialu animowanego z lat 90.

Biorąc pod uwagę ilość "cytatów" w tym filmie to ja bym się spodziewał villainów z filmów Burtona, Nolana i Schumachera. Trochę ich tam było ;)

Odpowiedz
Batman jednak w Rosji ;)

https://belsat.eu/pl/news/27-04-2022-rosyjskie-kina-pokazuja-zhakowane-filmy/
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Filmy z Torrentów w kinach puszczają jaka bieda xddd
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Co jak co, ale gdyby nie sankcje, to uwierzyłbym że w jakichś rosyjskich zapadłych dziurach w ten sposób by puszczali filmy w kinach :). 

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
DVD z najlepszą okładka :P

Odpowiedz
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tak sobie przepatrzyłem niektóre sceny... I warto zwrócić uwagę - bo łatwo może "przelecieć", ja dopiero teraz zauważyłem - że w filmie pojawia się zdjęcie gdzie są razem mały Bruce i mały Riddler :p

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon