https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/
https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/
20-05-2026, 13:18
|
The Boys (Amazon, 2019 -)
|
|
Słaby sezon zwieńczony nudnawym, odbębnionym finałem. W sumie tyle, można zapomnieć.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 20-05-2026, 13:18
Odj#bali Homelandera?
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
20-05-2026, 15:02
Ale gówno xd
Na co było to V1 skoro ani tego nie wykorzystał a w dodatku najebali mu w dwóch, w dodatku Ryan xddd 20-05-2026, 15:14 (20-05-2026, 15:02)Nemo napisał(a): Odj#bali Homelandera?Tak. Najpierw wziął to jakieś super V1, które zrobiło go Bogiem, a potem nie mógł z całą swoją boską mocą rozjebać dwóch leszczy, napromieniowana Japonka szczeliła go laserem, pozbawiając całej mocy, a Butcher zajebał go łomem. To jakby ktoś zakończył "Władcę Pierścieni" tym, że Sauron pośliznął się w kiblu na kostce mydła i rozwalił sobie głupi łeb o kibel.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
20-05-2026, 15:22
Obejrzane... Niesamowita bida z nędzą...
Już fake'owe przecieki miały więcej ikry, bo tam Homelander chociaż robił rzeźnie z "niewiernych"... Cóż, widać trudno ogarnąć dobre zamknięcie serialu w jego finałowym sezonie/odcinku, jeżeli KUR**(!!!!) jedną nogą jest się już w jego spin-offo-prequelo-sequelu!!! No któż by przypuszczał. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
20-05-2026, 21:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2026, 21:07 przez zombie001.)
Jprdl ;/ Czemu ja nie przestałem tego oglądać po trzecim sezonie? Czuję się taki okradziony z czasu...
21-05-2026, 10:42
Na instagramie jest masa ludzi zachwyconych finałem, a sam odcinek jest drugim najlepiej ocenianym epizodem po Herogazmie.
Jak widać, twórcy czegokolwiek mogą teraz serwować największe gówno a ci debile i tak będą zachwyceni xd 21-05-2026, 11:21
Nie zamierzam tego nigdy ponownie oglądać. W sumie fajnie pomyślnie, że laser Kimiko pozbawił H mocy i stał się zwykłym śmiertelnikiem.
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
21-05-2026, 11:42 (21-05-2026, 11:21)Krismeister napisał(a): Na instagramie jest masa ludzi zachwyconych finałem, a sam odcinek jest drugim najlepiej ocenianym epizodem po Herogazmie.To chyba w innej bańce się poruszamy bo ja jednak widzę masę rozczarowanych, zresztą średnie ocen na FW i IMDb mówią same za siebie.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 21-05-2026, 11:58
To nie jest kwestia żadnej bańki, tylko pisania prawdy: na IMDb dwa ostatnie odcinki to dwa najgorzej oceniane w historii serialu.
21-05-2026, 12:13
Finał serialu jest taki jak ostatnie 3, 4 odcinki. Ogólnie serial po dwóch, trzech odcinkach stracił pazur i nawet to jak czasami serial był blisko rzeczywistości w pierwszych odcinkach ostatniej serii przestało działać (jakby Kripke i spółka przewidywali, to co sie ostatnio działo w USA, a przecież sezon był pisany minimum rok wcześniej, np Trump wdał się w wojenkę z papieżem i wrzucił mema z sobą jako Jezusem, a kilka dni później po memie z Jezusem poleciał odcinek w którym Ojczyznosław obwołał się jako nowy Chrystus i można długo wymieniać). Miałem wrażenie że w ostatnich odcinkach twórcy tą satyrę na popkulturę, Hollywood i politykę odpuścili. Coraz bardziej serial stawał się klasyczną produkcją o superbohaterach, tylko bardziej wulgarną i brutalną, ale opartą na kliszach kina nie tylko o supkach, wiec ostatnie odcinki były bardzo przewidywalne, a finał to chyba każdy domyślił się jak zakończy się historia Aquamana (najlepiej prowadzona postać do samego końca), Homelandera, Butchera i Hughiego. Nie mówię że źle ogląa się to jak zakończono wątki tych postaci,
No i ogólnie historia skończyła się niby dobrze, ale tak że można po latach kontynuować, bo przecież może się trafić kolejny supek, któremu odbije od władzy i popularności. Nigdy to też nie był serial z budżetem jak inne produkcje Amazona, czy np HBO, Apple, ale w ostatnim sezonie mam wrażenie, że obcięli bardzo budżet co widać też w finale, którego akcja dzieje się w podziemnym tunelu albo w Białym Domu, w zamkniętych pomieszczeniach. Świat w piątym sezonie zrobił się jakiś taki mały i pusty, co widać też po ilości statystów w scenach z tłumami. Jeśli pominiemy satyrę na Hollywood i ogólnie USA to Boys okazał się zwyczajnym serialem o superbohaterach, w którym twórcy obiecują pewne rzeczy, że zacznie się za chwilę coś grubego np Homelander załatwi wszystkich, a ostatecznie dostajemy zapowiedzi z których nic nie wynika. Twórcy obiecują ale nie dowożą, np gdy Homelander mówi ,że niewierzących spali ogniem to chciałoby się taką scenę zobaczyć a nic takiego nie dostajemy. Serial ma wady typowe dla kina o supkach, czyli bawią się scenarzyści poziomem mocy supków, gdy scenarzystom pasowało we wcześniejszych odcinkach to zwiększali moce supkom, a jeśli mają zbyt duże moce to obniżają, żeby ci dobrzy mieli jakieś szanse co widać w scenie konfrontacji z Homelanderem po którego ciosach wszyscy powinni wylecieć z budynku albo być mokrymi plamami na ścianie, a w finale odbijają się od ściany i za bardzo nic im nie jest. A to co zrobili z ekipą ze spinoffa, to jeśli ktoś jest fanem tej produkcji musiał się mocno zawieść, bo obiecywano jak ważną odegrają rolę w ostatnim sezonie (główna bohaterka spinoffa jest silniejsza od Homelandera) i wydawałoby się, że pomogą ekipie w walce z nim, bo czym więcej supków na Ojczyznosława to lepiej. Ale zamiast powiększyć drużynę i zabrać młodzież na ostateczną walkę to zostają taksówkarzami i zostają wysłani do 3 sezonu swojego serialu, którego nie dostaniemy. Od początku sezonu powinni coś robić, brać udział w akcji, a jak już się raczyli pojawić to nie mają nic do roboty. Dużo lepiej się bawiłem na finale serialu Rolanda D. Moore'a Outlander sprzed paru dni i piszę to bez złośliwości i ironii, to był finał godny serialu, a nie ostatni odcinek Boysów, który ma dobre momenty, ale całościowo finał to bezpieczne i przewidywalne dzieło, jest po prostu w najlepszym razie ok. Niech będzie 6-/10 za ostatni odcinek i taka sama ocena za cały sezon. 21-05-2026, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2026, 13:05 przez michax.)
A wystarczyłoby napisać, podążając tropem poczucia humoru przyjętego przez twórców w tym ostatnim odcinku, że
michax napisał(a):Finał serialu jest Do dupy.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
21-05-2026, 14:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2026, 14:09 przez slepy51.)
Jak Ciota Hughie zaczął czytać o odbytach na początku odcinka to już wiedziałem, że będzie tylko gorzej.
21-05-2026, 14:21 (21-05-2026, 11:42)Nemo napisał(a): Nie zamierzam tego nigdy ponownie oglądać. W sumie fajnie pomyślnie, że laser Kimiko pozbawił H mocy i stał się zwykłym śmiertelnikiem.W teorii tak, w praktyce nie. Sam pomysł nie jest zły, ale wykonanie jest po prostu fatalne. Ale szkoda czasu na większe analizy. Czat Dżipiti by wypluł 30 lepszych historyjek w ciągu 10 minut niż to co dostaliśmy. To wszystko jest oczywiście wina czasów w których żyjemy gdzie prawie nie pisze się już zamkniętych historii, tylko zaczyna z jakimś niezłym pomysłem, a potem kręci ile publika wytrzyma. Dwa sezon, trzy sezony, osiem sezonów?
21-05-2026, 14:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2026, 14:24 przez Dr Strangelove.)
Czyli po latach mowienia, jak to serial nie jest zajebisty i jak to nie przerasta komiksu skończyło się zerżnięciem komiksowego zakończenia(w mocno wykastrowanej wersji swoją drogą)? Lol, lmao even.
nic dodać, nic ująć:
21-05-2026, 14:39
W ostatnim odcinku dostaliśmy jeszcze jakże subtelne odniesienie do Muska. W Białym Domu pojawia się gość w czapeczce, który jest bilionerem, miłośnikiem kosmosu, ma 17 dzieci i martwi się, że biała rasa się nie rozmnaża. Homelander go bierze na bok, coś gadają, w końcu startuje z nim w kosmos, a potem wraca sam i mówi, że skoro gość kocha kosmos to go tam zostawił.
21-05-2026, 14:57 Dr Strangelove napisał(a):Homelander go bierze na bok, coś gadają, w końcu startuje z nim w kosmos, a potem wraca sam i mówi, że skoro gość kocha kosmos to go tam zostawił. I zajęło mu to jakąś sekundę. A w finale ten sam Homelander, który kilka odcinków wcześniej dogonił A-Traina a w tym poleciał z typem w kosmos i z powrotem tak szybko, że mrugniesz a przeoczysz, próbuje odlecieć z Białego Domu ale jest za wolny i nie potrafi uciec Butcherowi i jego ekipie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
21-05-2026, 15:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2026, 15:07 przez slepy51.)
Ale ale, zaraz. Przecież Buczer go złapał macką!!!
21-05-2026, 15:11
No, a Deep, którym gardził najbardziej na świecie, ginie wydymany oralnie przez mackę ośmiornicy. Kripkemu to pewnie rymuje się jak poezja :)
21-05-2026, 15:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2026, 15:18 przez slepy51.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |