The Boys (Amazon, 2019 -)
Słaby sezon zwieńczony nudnawym, odbębnionym finałem. W sumie tyle, można zapomnieć.

Odpowiedz
Odj#bali Homelandera?

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Ale gówno xd

Na co było to V1 skoro ani tego nie wykorzystał a w dodatku najebali mu w dwóch, w dodatku Ryan xddd
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(20-05-2026, 15:02)Nemo napisał(a): Odj#bali Homelandera?

Tak.
Najpierw wziął to jakieś super V1, które zrobiło go Bogiem, a potem nie mógł z całą swoją boską mocą rozjebać dwóch leszczy, napromieniowana Japonka szczeliła go laserem, pozbawiając całej mocy, a Butcher zajebał go łomem.

To jakby ktoś zakończył "Władcę Pierścieni" tym, że Sauron pośliznął się w kiblu na kostce mydła i rozwalił sobie głupi łeb o kibel. 
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Obejrzane... Niesamowita bida z nędzą...

Już fake'owe przecieki miały więcej ikry, bo tam Homelander chociaż robił rzeźnie z "niewiernych"...

Cóż, widać trudno ogarnąć dobre zamknięcie serialu w jego finałowym sezonie/odcinku, jeżeli KUR**(!!!!) jedną nogą jest się już w jego spin-offo-prequelo-sequelu!!!

No któż by przypuszczał.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jprdl ;/ Czemu ja nie przestałem tego oglądać po trzecim sezonie? Czuję się taki okradziony z czasu...

Odpowiedz
Na instagramie jest masa ludzi zachwyconych finałem, a sam odcinek jest drugim najlepiej ocenianym epizodem po Herogazmie.

Jak widać, twórcy czegokolwiek mogą teraz serwować największe gówno a ci debile i tak będą zachwyceni xd

Odpowiedz
Nie zamierzam tego nigdy ponownie oglądać. W sumie fajnie pomyślnie, że laser Kimiko pozbawił H mocy i stał się zwykłym śmiertelnikiem.

"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(21-05-2026, 11:21)Krismeister napisał(a): Na instagramie jest masa ludzi zachwyconych finałem, a sam odcinek jest drugim najlepiej ocenianym epizodem po Herogazmie.

Jak widać, twórcy czegokolwiek mogą teraz serwować największe gówno a ci debile i tak będą zachwyceni xd
To chyba w innej bańce się poruszamy bo ja jednak widzę masę rozczarowanych, zresztą średnie ocen na FW i IMDb mówią same za siebie.

Odpowiedz
To nie jest kwestia żadnej bańki, tylko pisania prawdy: na IMDb dwa ostatnie odcinki to dwa najgorzej oceniane w historii serialu.

Odpowiedz
Finał serialu jest taki jak ostatnie 3, 4 odcinki. Ogólnie serial po dwóch, trzech odcinkach stracił pazur i nawet to jak czasami serial był blisko rzeczywistości w pierwszych odcinkach ostatniej serii przestało działać (jakby Kripke i spółka przewidywali, to co sie ostatnio działo w USA, a przecież sezon był pisany minimum rok wcześniej, np Trump wdał się w wojenkę z papieżem i wrzucił mema z sobą jako Jezusem, a kilka dni później po memie z Jezusem poleciał odcinek w którym Ojczyznosław obwołał się jako nowy Chrystus i można długo wymieniać). Miałem wrażenie że w ostatnich odcinkach twórcy tą satyrę na popkulturę, Hollywood i politykę odpuścili. Coraz bardziej serial stawał się klasyczną produkcją o superbohaterach, tylko bardziej wulgarną i brutalną, ale opartą na kliszach kina nie tylko o supkach, wiec ostatnie odcinki były bardzo przewidywalne, a finał to chyba każdy domyślił się jak zakończy się historia Aquamana (najlepiej prowadzona postać do samego końca), Homelandera, Butchera i Hughiego. Nie mówię że źle ogląa się to jak zakończono wątki tych postaci,

No i ogólnie historia skończyła się niby dobrze, ale tak że można po latach kontynuować, bo przecież może się trafić kolejny supek, któremu odbije od władzy i popularności.

Nigdy to też nie był serial z budżetem jak inne produkcje Amazona, czy np HBO, Apple, ale w ostatnim sezonie mam wrażenie, że obcięli bardzo budżet co widać też w finale, którego akcja dzieje się w podziemnym tunelu albo w Białym Domu, w zamkniętych pomieszczeniach. Świat w piątym sezonie zrobił się jakiś taki mały i pusty, co widać też po ilości statystów w scenach z tłumami. Jeśli pominiemy satyrę na Hollywood i ogólnie USA to Boys okazał się zwyczajnym serialem o superbohaterach, w którym twórcy obiecują pewne rzeczy, że zacznie się za chwilę coś grubego np Homelander załatwi wszystkich, a ostatecznie dostajemy zapowiedzi z których nic nie wynika. Twórcy obiecują ale nie dowożą, np gdy Homelander mówi ,że niewierzących spali ogniem to chciałoby się taką scenę zobaczyć a nic takiego nie dostajemy.

Serial ma wady typowe dla kina o supkach, czyli bawią się scenarzyści poziomem mocy supków, gdy scenarzystom pasowało we wcześniejszych odcinkach to zwiększali moce supkom, a jeśli mają zbyt duże moce to obniżają, żeby ci dobrzy mieli jakieś szanse co widać w scenie konfrontacji z Homelanderem po którego ciosach wszyscy powinni wylecieć z budynku albo być mokrymi plamami na ścianie, a w finale odbijają się od ściany i za bardzo nic im nie jest.

A to co zrobili z ekipą ze spinoffa, to jeśli ktoś jest fanem tej produkcji musiał się mocno zawieść, bo obiecywano jak ważną odegrają rolę w ostatnim sezonie (główna bohaterka spinoffa jest silniejsza od Homelandera) i wydawałoby się, że pomogą ekipie w walce z nim, bo czym więcej supków na Ojczyznosława to lepiej. Ale zamiast powiększyć drużynę i zabrać młodzież na ostateczną walkę to zostają taksówkarzami i zostają wysłani do 3 sezonu swojego serialu, którego nie dostaniemy. Od początku sezonu powinni coś robić, brać udział w akcji, a jak już się raczyli pojawić to nie mają nic do roboty.

Dużo lepiej się bawiłem na finale serialu Rolanda D. Moore'a Outlander sprzed paru dni i piszę to bez złośliwości i ironii, to był finał godny serialu, a nie ostatni odcinek Boysów, który ma dobre momenty, ale całościowo finał to bezpieczne i przewidywalne dzieło, jest po prostu w najlepszym razie ok. Niech będzie 6-/10 za ostatni odcinek i taka sama ocena za cały sezon.

Odpowiedz
A wystarczyłoby napisać, podążając tropem poczucia humoru przyjętego przez twórców w tym ostatnim odcinku, że

michax napisał(a):Finał serialu jest

Do dupy.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jak Ciota Hughie zaczął czytać o odbytach na początku odcinka to już wiedziałem, że będzie tylko gorzej.

Odpowiedz
(21-05-2026, 11:42)Nemo napisał(a): Nie zamierzam tego nigdy ponownie oglądać. W sumie fajnie pomyślnie, że laser Kimiko pozbawił H mocy i stał się zwykłym śmiertelnikiem.
W teorii tak, w praktyce nie.
Sam pomysł nie jest zły, ale wykonanie jest po prostu fatalne. Ale szkoda czasu na większe analizy. Czat Dżipiti by wypluł 30 lepszych historyjek w ciągu 10 minut niż to co dostaliśmy.

To wszystko jest oczywiście wina czasów w których żyjemy gdzie prawie nie pisze się już zamkniętych historii, tylko zaczyna z jakimś niezłym pomysłem, a potem kręci ile publika wytrzyma. Dwa sezon, trzy sezony, osiem sezonów?

Odpowiedz
Czyli po latach mowienia, jak to serial nie jest zajebisty i jak to nie przerasta komiksu skończyło się zerżnięciem komiksowego zakończenia(w mocno wykastrowanej wersji swoją drogą)? Lol, lmao even.

nic dodać, nic ująć:
[Obrazek: 702695598_997079479357125_82014173136386...e=6A14B51A]

Odpowiedz
W ostatnim odcinku dostaliśmy jeszcze jakże subtelne odniesienie do Muska. W Białym Domu pojawia się gość w czapeczce, który jest bilionerem, miłośnikiem kosmosu, ma 17 dzieci i martwi się, że biała rasa się nie rozmnaża. Homelander go bierze na bok, coś gadają, w końcu startuje z nim w kosmos, a potem wraca sam i mówi, że skoro gość kocha kosmos to go tam zostawił.

Odpowiedz
Kreepke pewnie pisał tę scenę jedną ręką.

Odpowiedz
Dr Strangelove napisał(a):Homelander go bierze na bok, coś gadają, w końcu startuje z nim w kosmos, a potem wraca sam i mówi, że skoro gość kocha kosmos to go tam zostawił.

I zajęło mu to jakąś sekundę. A w finale ten sam Homelander, który kilka odcinków wcześniej dogonił A-Traina a w tym poleciał z typem w kosmos i z powrotem tak szybko, że mrugniesz a przeoczysz, próbuje odlecieć z Białego Domu ale jest za wolny i nie potrafi uciec Butcherowi i jego ekipie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ale ale, zaraz. Przecież Buczer go złapał macką!!!

Odpowiedz
No, a Deep, którym gardził najbardziej na świecie, ginie wydymany oralnie przez mackę ośmiornicy. Kripkemu to pewnie rymuje się jak poezja :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon