The Equalizer (2014-2018)
Trailer trójki. Zdjęcia znowu będą dość kozackie. Tym razem za kamerą Robert Richardson

.

Odpowiedz
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
była rosyjska mafia, teraz będzie włoska. I oczywiście wątek osobisty, jak w dwójce. Czemu on nie może być po prostu emerytem i cichym bohaterem okolicy?
Obejrzę no bo to duet który działa ale tym razem mam zaniżone oczekiwania na takie 5/10
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
1 była bardzo fajna, 2 była średnio fajna, 3 pewnie będzie jeszcze gorsza.

Odpowiedz
Ani 1 ani 2 nie były może jakimiś mega dobrymi filmami ale miały swoje momenty i dało się je na luzie obejrzeć.
Poza tym po prostu lubie popatrzyć jak boss Denzel rozwala ludków

Odpowiedz
Trójka w kinach, więc przypomnę absurdalnie wręcz dobrą scenę z dwójki:

PS.
@Mental wróć
.

Odpowiedz
Ooo, przypomniałeś mi, że byłem na III części w kinie. Taki to był film, że o nim zapomniałem po wyjściu z sali. Film jak się rozkręcił to się skończył. W I i II części przeciwnicy byli ciekawi, Teddy czy nawet Pedro Pascal byli charakterni. A tutaj jakieś Motomyszy z Marsa których Robert rozpierdala w 3 sekundy... Słabe to było fest, Denzel jak zawsze klasa, ma scenę z Dakotą Fanning gdzie jest jakieś 14125123412 klasy aktorskie wyżej niż ona. Dobrze, że to "Ostatni Rozdział" bo chyba formuła się wyczerpała :)

Odpowiedz
Trójka zawitała do sklepiku i sobie obejrzałem. Cóż, z pewnością nie jest to kino wybitne, nie jest też specjalnie realistyczne jeśli chodzi o przebieg akcyjki (bo intrygi nie ma tu żadnej) ale ze względu na postać czarnego Jezusa-Ramba granego przez Denzela ogląda się to całkiem przyjemnie. No i w sumie tyle, nie ma za bardzo o czym pisać, ale wątpię by nawet sami twórcy celowali tutaj w coś więcej niż tego typu przyzwoite i dosyć krwawe kino zemsty na wieczór.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Najsłabsza część ale ogląda się to dobrze. To bardziej film sensacyjny w starym stylu niż dzisiejszy film akcji.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dla mnie bez dyskusji najlepsza część trylogii. Klimat + nieśpieszne tempo + Denzel = 8/10.

Odpowiedz
Pełna zgoda. Dodam tylko, że to:
yacajackowski napisał(a):W I i II części przeciwnicy byli ciekawi, Teddy czy nawet Pedro Pascal byli charakterni. A tutaj jakieś Motomyszy z Marsa których Robert rozpierdala w 3 sekundy...
nie jest moim zdaniem żadną wadą. W kinie zemsty jedną z największych atrakcji jest obserwowanie jak główny kozak eksterminuje żałosnych cieniasów którzy nie wiedzą z kim ośmielili się zadrzeć. Z tego punktu widzenia finałowa konfrontacja jest idealnie sadystyczna.
Podobny motyw był chociażby w koreańskim Człowieku Znikąd. Właściwie też w większości Życzeń Śmierci.

Odpowiedz
Ten film składa się z małych rzeczy, które dają dużą radość z oglądania. Wszystkie sceny egzekucji włoskich gówniarzy i mafiozo są sycące i bestialskie. Włoskie klimaty świetne. Bardzo dobrze, że scenarzyści wrócili do formuły pierwszej części, gdzie Robert pomaga ludziom z sąsiedztwa. In minus Dakota Fanning - no cóż, nie wyrosła na zdolną aktorkę.

- Co widzisz, kiedy na mnie patrzysz? Zająłeś się mną, gdy tu trafiłem. Nie wezwałeś pogotowia. Nie wezwałeś policji ani karabinierów. Czemu?
- Pamiętasz, o co spytałem?
- Kiedy się u ciebie zjawiłem?
- Tak.
- Spytałeś, czy jestem złym, czy dobrym człowiekiem.
- I powiedziałeś, że nie wiesz.
- Bo nie wiem.
- Tak mówią dobrzy ludzie.

Ode mnie 7/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dobre to, no! Danzel już zdradza wiek, nie ma co ukrywać. Ale tutaj przynajmniej bierze giwerę w łapę i robi swoje. To co w pierwszej części zadziałało, tutaj też się sprawdza. McCall podczas "pracy" trafia do miasteczka we Włoszech, tam się aklimatyzuje, ale niestety jakieś bad guye mącą tę sielankę. Trochę klisz jest, niektóre walą w czoła łopatą. Fk it :) Co mnie się podobało to istotna zmiana względem 2 pierwszych części: Robert docenia od razu przeciwnika, więc gdy młodego ustawia w kojcu (akcja w knajpce) to nie wychodzi sobie z baru niepokonany, tylko z miejsca wie, że ma prz3jebane i przechodzi do akcji. Podobnie po spotkaniu z bosem na dziedzińcu; ale tutaj jest ta niefajna akcja z telefonami. To akurat słabszy moment i chyba najsłabszy w całej serii.

Dakota Fanning jest zbędna. Wkleili ją w fabułę, połączyli z poprzednimi częściami tak łopatologicznie i słabo aż żal.pl normalnie że weź; spokojnie można ją wyciąć. I jeszcze ten marny tekst na pamiętniku, jakoby ona w ogóle coś zrobiła, poza tym że latała po bombie. Aż mi się chciało zanucić I Believe I Can Fly, takie to zbędne.

Zdecydowanie plusuje wjazd do siedziby bossa. Wcześniej widzieliśmy aftereffecty, a tutaj proszę, od wejścia do wyjścia pełna sekwencja. Odpadająca głowa Gio zrobiła mi dizeń :)

Na pewno ta część lepsza niż 2, więc reasumując:

1: 9/10
2: 6/10
3: 7/10

I jeszcze mój błąd poznawczy. Sądziłem, że McCall w jedynce nie strzela, ale jednak używa giwery po nieudanym targu - co prawda giwerę trzyma truposz, ale ciągnie za spust i trafia w szyję Yuriego.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Oglądaliscie z lektorem?

Odpowiedz
wersja angielska z indyjskimi napisami XD

Odpowiedz
To było poważne pytanie.

Odpowiedz
a to była prawdziwa odpowiedź :)

Odpowiedz
Shamar do cholery, to calkiem niedawno bylo w kinach. Zreszta kto oglada filmy z lektorem oprocz Gieferga i Ciebie. Filmy z lektorem to jak ruchanie przez koronkowa zasłonkę.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Jeśli nie macie nic merytorycznego w odpowiedzi - milczcie :)

Odpowiedz
no jest w HD rip na stronce indyjskiej

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon