![[Obrazek: 4ti4LaU.jpg]](https://i.imgur.com/4ti4LaU.jpg)
Dla mnie filmowy rok 2018 właśnie dobiegł końca - obejrzałem prawdopodobnie najbrutalniejszy i najlepszy kopany film akcji w historii, można spokojnie gasić światło;)
W sumie nawet nie wiem co tu więcej dodawać - chłopaki z Indonezji pozamiatali w temacie. O takich filmach zwykło się mawiać gdzieś zagranicą, że to instant classic i to określenie spokojnie wystarczyłoby za recenzję "The Night Comes for Us". Jasne, nie jest to obrazek dla wszystkich; rzecz ewidentnie skierowana do "koneserów" takiego kina, ale za to jaka - inscenizacyjnie i czysto filmowo to najwyższa możliwa półka, wnosząca pojęcie "choreografii walk" na zupełnie inny, niespotykany dotąd poziom.
Powtórzę - dla wielbicieli tego typu kina będzie to rzecz wybitna, dla reszty pojęcia nie mam i raczej mnie to nie interesuje;) W swojej klasie to absolut; padam na kolana i zaczynam bić pokłony twórcom.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
20-10-2018, 02:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2018, 02:48 przez slepy51.)