Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
Hemsworth rzeczywiście wygląda lepiej niż Cavill (który był trochę zbyt dopakowany do tej roli), ale cała scena pachnie niestety wciąż serialowym budżetem.
Zastanawiam się, czy nie wrócić do obejrzenia 3 sezonu. Przestałem go oglądać po 3 odcinkach bo nic tam się sensownego nie działo, a może będzie jakiś pomost łączący wątki z "nowym wcieleniem" Geralta.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ja odpadłem na początku drugiego sezonu, pod względem klimatu, to jest to generyczne fantasy z Hollywood, do tego dochodzi ta "teen gen z Netflix algorithm style" narracja i stylistyka, która sprawia, że wygląda to jak produkt dla debili, a nie serial i to wystarczy by się od niego odbić.

The Rings of Power mają chociaż lepsze efekty i zdjęcia, ale pod każdym innym względem takie same gówno.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ale Ciri ślicznie wygląda w tych krótszych włosach
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(14-09-2025, 09:50)Snappik napisał(a): Zastanawiam się, czy nie wrócić do obejrzenia 3 sezonu. Przestałem go oglądać po 3 odcinkach bo nic tam się sensownego nie działo, a może będzie jakiś pomost łączący wątki z "nowym wcieleniem" Geralta.

5 z 8 godzin materiału to netflix-bullshit-fiction. Męczarnia straszna, choć jest zdecydowanie lepiej niż w S2, bo tutaj po wycięciu tego całego gówna zostaje coś, co z grubsza przypomina adaptację książki.
I o jaki chodzi "pomost" który "może będzie"? Przecież to jedna ciągła fabuła. A co do zmiany aktora to ponoć w S4 będą to jakoś tłumaczyć (co oczywiście nie mas za grosz sensu ale wiadomo, Netflix).

Co do teasera - Hemsworth wypada spoko, ale znowu nie wiem co to w ogóle za scena ma być i tak rodzaj teasera nijak mnie nie zachęca (choć wiadomo, że i tak obejrzę).

[Obrazek: Ciri-in-The-Witcher-S4.jpg]

Fryzura to w tym wypadku zmiana na plus, ale wdzianko dziwne.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: chL7wYu.jpeg]

wiećmin: dałn przeznaczenia
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
To powyższe to jest coś niesamowitego. Robisz serial za miliony dolarów, angażujesz artystów, staff od zdjęć, makijażystki i setki innych osób z zaplecza kreatywnego, a potem serwujesz takie coś i nikt na planie nie powie "Ej kurva, to wygląda jak parodia".

"Let's fucking move!" -> "Zaraza, idziemy!". Doskonały przykład jak polski oryginał książkowy nie współgra z typowymi, angielskimi tekstami dla gimbazy.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ciągle nie jestem w stanie uwierzyć, że mając książki, które są po prostu gotowcem do przeniesienia na ekran, oni musieli tę historię zjebać po swojemu.
To jednak jest niepojęte...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
To jest jak ósmy sezon GoT tylko od pierwszego sezonu. Prawdziwe kino autorskie :)

Do tego to chyba najbrzydszy serial fantasy w ogóle. Xena to przy tym Fidiasz. Na pewno najgorzej poświecony. Albo zapomnieli zatrudnić oświetleniowca, albo zatrudnili kuzyna producenta, albo trafili jakąś mega promkę na ledy i żal było mnie skorzystać. Innej opcji nie widzę.

Odpowiedz
I wszystkie potwory są czarne. Przypadek? Nie sądzę.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(07-10-2025, 18:03)marsgrey21 napisał(a): wiećmin: dałn przeznaczenia

Też zrobiłem screena tego kadru. Ale zatrzymałem się na czarnej z blond dredami.

PS: jebię Amerykancow na FB. Nie podoba im sie AUSTRALIJSKI AKCENT Hemswortha.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chłopaczki, które bawią się w larpy w moim osiedlowym parku wyglądają lepiej i wiarygodniej niż zgraja na powyższym zdjęciu.

I w ogóle w zwiastunie nie pokazali jedynej postaci, która wzbudza jakiekolwiek zainteresowanie, czyli Sharlto Copleya.

Odpowiedz
A dzisiaj przypadkiem dowiedziałem się, że rok temu Cavill podpisał się pod listem odnośnie braku wystarczającej liczby żydoludów w filmowym biznesie...
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Takich jak Lauren Schmidt Hissrich?

Ej kurde, ale serio ktoś zrobił petycję, że w Holly jest za mało Żydów? To jakby protestować, że na Saharze jest za mało pisaku i zróbmy coś z tym :)

Odpowiedz
Tak. Żydzi zrobili. Pamietam. To był ten motyw z reprezentacjami mniejszosci.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czyli napisali sami do siebie? To nawet szanuję :)

Odpowiedz
(09-10-2025, 05:45)marsgrey21 napisał(a): A dzisiaj przypadkiem dowiedziałem się, że rok temu Cavill podpisał się pod listem odnośnie braku wystarczającej liczby żydoludów w filmowym biznesie...

A on nie puka/pukał jakiejś wybranej?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Na serialowego Wieśka mam wywalone (na naszą siermiężną wersję też), ale kliknąłem na tą zajawkę i to wygląda jak jakiś bieda-cospleyowy fan-fik.

Odpowiedz
Nasz przynajmniej mial swojski klimat

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon