Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
[Obrazek: comment_1qhsm1Tzh86LigLbrxAhP7QC0dy4tMUb.jpg]
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Według Andrzeja, w latach 90, idealnym kandydatem na Geralta byłby Kevin Costner :)

Wątpie czy ma na ten temat jakieś mocne uczucia. Cavilla pewnie nie zna, ale z ryja mu może przypasić. W każdym razie nie sądze by był jakoś szczególnie zgryzliwy co do tego newsa, bo sądząc po jego spotkaniu z Hissrichówną, osobiście zgaduje, że raczej nie jest do tego projektu nastawiony AŻ tak negatywnie jak do innych dzieł, które leciały na jego licencji.

Choć oczywiście wiadomo, że każdy konwent i publiczne wystąpienie Pana Andrzeja, będzie miało obligatoryjne "książki są najważniejsze. Wszystko inne nie jest kanoniczne. *Wtręt po angielsku, albo w łacinie*"

Btw. Andrzejowe Bingo.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Ten casting to jedno, wielkie meh.

Hissrich jak nic przehandlowała tę rolę za 1 miesiąc upojnych chwil, spędzonych z Cavillem =/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
To jeden z tych lalusiów, który mi się zawsze mylił z podobnymi lalusiami, tym który grał w The Fall, tym który grał Roba w Grze o tron i tym który grał w AHS przydupasa Lady Gagi.
Moim wymarzonym Wiedźminem byłby Nikolaj Coster Waldau.

Odpowiedz
Pierwszy raz chyba widze Vesper w innym temacie niz jakiś światopoglądowy :P
Ale imo Cavill>Waldau. Kompletnie go nie widzę w tej roli.

Odpowiedz
Cytat:Nikolaj Coster Waldau.

Jeden z tych lalusiów, którzy ciągle mi się mylą z innymi lalusiami... gość na niektórych fotkach wygląda zresztą jak brat Cavilla :P

Odpowiedz
Vesper masz prozopagnozję?

---

Totalnie się nie zgadzam, raz że Grace chyba nie do końca wie jaką marką jest Wiedźmin, a dwa - wielu aktorów, nawet tych z kina, radzi sobie o wiele lepiej i odnosi większe sukcesy w serialach aniżeli w kinie. To że po Man of Steelu gwiazda Cavilla nie rozbłysła aż tak jasno - cóż, nie musiała. Takie życie w Hollywood :)

Odpowiedz
Cavill się wczuwa.

Cytat:My new mailing address is:

Geralt
C/O Vesemir
Kaer Morhen
Kaer Morhen Valley
Hertch
Kaedwen

Please note, I'm rarely there. Monster slaying being what it is. So, replies will be few and far between, if at all.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Boże co wy tu też tą Grace wstawiacie, toż toto nic nie wie

A Waldau to z 100 razy lepszy aktor od Cavilla

Odpowiedz
(04-09-2018, 22:51)Gieferg napisał(a): Na dobrą sprawę to jest taki wybór w stylu Żebrowskiego. Geralt-przystojniaczek raczej bez pazura i charakteru ale... Żebrowski i tak nie był zły,
O to to.
W sumie to jak Żebrowskiego nie trawię to był jednak jednym z jaśniejszych punktów tego kiepskiego filmidła/serialu.
A aktorsko to żaden orzeł i Carvill bije go na głowę.

Zresztą i tak najważniejsze będą dla mnie postaci drugoplanowe. Szczególnie jakby doszło do realizacji kilku sezonowej sagi. Emhyr, Dijkstra, Filippa, Regis, BONEHART!!!
Bonehart to tylko i wyłącznie Shannon. Szczupły, wysoki jak trzeba i szalona gęba psychopaty.
No bo literacko to postać wiedźmina z książek jest jedną ze słabiej napisanych postaci. No może nie tyle słaba, co dość prosta i nieskomplikowana. Więc Carvill powinien dać radę.

A Waldau jakkolwiek jest lepszym aktorem to zdecydowanie gorzej by mi pasował na Wieśka.
Coraz cieplej patrzę na tę kandydaturę i autentycznie trzymam kciuki.

Najpierw niezły jeden sezon, taki pilotażowy w sumie. A jak będzie dobrze to potem już saga z konkretnym budżetem i solidną obsadą :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Problem z rolą Geralta może być taki, że to musi być ujmująca, fascynująca, niesamowicie charyzmatyczna i zajmująca postać do której inne postacie będą legnąć ze wszystkich stron a jednocześnie zagrana z minimalną liczbą widocznych emocji. Więc z jednej strony jest trudniej a z drugiej też łatwiej, bo Cavill jakieś niesamowitej mimiki i bogatego wachlarza aktorskich popisów nie ma.

Też jestem ciekaw tego drugiego planu. Szczególnie tych postaci z Sagi. Propozycja odnośnie Boneharta bardzo fajna, to mogłoby się udać. Regis? Daniel Day Lewis :) a wracając na ziemię to Jeremy Irons wydaje mi się idealny i raczej dostępny, zwłaszcza jak pierwsze sezony bez postaci Regisa odniosą duży sukces.
Ale problem mam z takim Jaskrem. Nie widzę za bardzo nikogo w tej roli :P a powinien to być teoretycznie najłatwiejszy casting. Może Depp, z przed paru lat. Emhyr? Jude Law, ewentualnie taki Timothy Olyphant. Chociaż nie zdziwię się jak dostaniemy akurat w roli ludzi z Nilfgaardu czarnoskórych aktorów.

Odpowiedz
Jaskra mógłby zagrać Donald Glover, ale pewnie wtedy fani i kuce dostaliby białej gorączki ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Cytat: BONEHART!!!
Bonehart

Bonhart bez E.
Cytat:to tylko i wyłącznie Shannon.
A ićpanfhuj.

Jakieś 20-30lat temu mógł by go zagrać Sam Elliott. Ze wszystkich znanych mi aktorów nikt nie był bliżej mojego wyobrażenia o tej postaci.

Odpowiedz
Na Bonharta pasowałby Scott Glenn gdyby był z 15 lat młodszy.

Odpowiedz
(05-09-2018, 15:46)Kuba napisał(a): Chociaż nie zdziwię się jak dostaniemy akurat w roli ludzi z Nilfgaardu czarnoskórych aktorów.
No ale jak czarny cesarz to i czarna Ciri :D

No ja też w roli Jaskra nikogo nie widzę.

No i przede wszystkim główny czarny charakter zostaje do obsadzenia, ale mam nadzieję, że z tym się wstrzymają do czasu kręcenia głównej sagi i tutaj nie będą nic kombinować.

I Glenn i Elliott mogliby być. No ale faktycznie zbyt wiekowi.
Shannon z wąsem, żylasty, wysoki, z łysą pałą i potęznym scyzorykiem w garści by pozamiatał :)
[Obrazek: Michael-Shannon.jpg]
Dłuższy wąs i zabija samym spojrzeniem.

[Obrazek: cavill-wied%C5%BAmin-witcher-geralt-netf...nowska.jpg]
Więcej bruzd na mordzie i będzie ok :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Żebrowski już skomentował:

https://www.instagram.com/p/BnW0xFoFUfi/?hl=pl

Odpowiedz
Wyjątkowo irytuje mnie ten dureń ostatnio.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Swoje akurat znamy i chcielibyśmy zapomnieć :) nawet jeśli Żebrowski był najlepszym elementem tego clusterfucka.

Odpowiedz
Najlepszym elementem była muzyka. Prócz tego Żebrowski i Zamachowski. Więcej plusów nie pamiętam... no, może jeszcze Chyra.

Odpowiedz
(05-09-2018, 23:15)Gieferg napisał(a): Najlepszym elementem była muzyka. Prócz tego Żebrowski i Zamachowski. Więcej plusów nie pamiętam... no, może jeszcze Chyra.

I plenery.

He he.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon