Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
Nie wierzę tej opinii i poczekam na prawdziwą ocenę forumowych narzekaczy - jeśli rzeczywiście jest skok jakościowy, to może wrócę, żeby zmęczyć pierwszy sezon.

Odpowiedz
Cytat:Jak dla mnie to taki standardowy bełkot z którego nic nie wynika.

Koleś sprawnie opowiedział co mu nie pasiło w jedynce i co poprawiono w dwójce, dodał też co mu nadal nie pasi - w dodatku zrobił to szybko, zwięźle i na temat. No bełkot w ch.uj. Oczywiście nic o cyckach nie powiedział, pewnie ich nie ma tym razem ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie oglądałem filmiku tylko cytat który wkleiłeś zapewne dla tych którym się nie chciało tego oglądać i ten cytat brzmi jak bełkot.

Odpowiedz
Ja obejrzałem. Nie brzmi jak bełkot, ale i tak jestem sceptycznie nastawiony :P (tzn pewnie połowa będzie do wywalenia).

Odpowiedz
Feminista Gruszczyk dał 7 - https://www.ppe.pl/publicystyka/12039/wiedzmin-2021-recenzja-po-6-odcinkach-2-sezonu-netflix-nadchodzi-wiek-miecza-i-topora.html

Cytat:„Wiedźmin” powraca w lepszej formie. Historia jest mniej chaotyczna, wydarzenia w Kaer Morhen pokazują siłę całego IP, a gdzieś w tle wciąż mogą mieć miejsce obiecujące niespodzianki. To nadal nie jest najmocniejsza propozycja platformy, ale wyraźnie zmierzamy w dobrym kierunku.

Ta, wiem, kolejny bełkot - inna sprawa, że Gruszczyk to raczej średnio ogarnięty koleś :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(10-12-2021, 13:23)slepy51 napisał(a): Feminista Gruszczyk dał 7 - https://www.ppe.pl/publicystyka/12039/wiedzmin-2021-recenzja-po-6-odcinkach-2-sezonu-netflix-nadchodzi-wiek-miecza-i-topora.html

Cytat:„Wiedźmin” powraca w lepszej formie. Historia jest mniej chaotyczna, wydarzenia w Kaer Morhen pokazują siłę całego IP, a gdzieś w tle wciąż mogą mieć miejsce obiecujące niespodzianki. To nadal nie jest najmocniejsza propozycja platformy, ale wyraźnie zmierzamy w dobrym kierunku.

Ta, wiem, kolejny bełkot - inna sprawa, że Gruszczyk to raczej średnio ogarnięty koleś :)

Skąd w tobie tyle jadu :(

Odpowiedz
Ogólnie opinie są pozytywniejsze, nie tylko w Polsce, ale też za granicą. Choć serial nie jest uznawany za arcydzieło, bez przesady, tylko jak 1 sezon był oceniany średnio, to teraz jest ok, albo dobrze, czyli powoli wzrost poziomu następuje, więc może jak zekranizują ostatni tom sagi, to będzie idealnie ;-)

https://www.rottentomatoes.com/tv/the_witcher/s02/reviews

https://www.serialowa.pl/308709/wiedzmin-sezon-2-recenzja-opinie-serial-netflix/

Odpowiedz

Odpowiedz
W sumie spoko scenka, choć nie pamiętam czy w książce tam się bujały taranopodobne belki.

Ludzie piszą, że jeszcze bardziej odeszli od książki niż w pierwszym sezonie, a z tego nic dobrego nie wyniknie.
Zastanawiam się, czy tym razem w ogóle będę w stanie to przemontować do satysfakcjonującej postaci...

No i jest chyba prawdopodobne, że zabiorą to i owo

Odpowiedz
Może jestem rozpieszczony przez nierealne treningi z innych filmów ale to przejście przez belkę pomiędzy tylko trzema powolnymi, dość mocno oddalonymi od siebie wahadłami nie wygląda zbyt profi.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Bo to chyba level: beginner.
Ja bym się na to nie porwał w każdym razie :P

Odpowiedz
Może to taka rozgrzewka a później dadzą jej już taki tor z latającymi ostrzami.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ostrza to chyba tak słabo na jakikolwiek trening, wiele by się człowiek nie zdążył nauczyć...
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Ale będzie to wyglądało na profi trening. :P

Odpowiedz
Coś takiego ? ^^

Odpowiedz
Dokładnie. I to jest trening wojownika wymiatacza. A blondyna odbywa tylko licealną lekcję WFu. :)

Odpowiedz
Może nadrobią innymi scenami treningu, np

Odpowiedz
Cytat z Cavilla - Było dla mnie niezwykle istotnym, by Geralt w serialu był tak bliski Gerlatowi z książek, jak to tylko możliwe. Zabiegałem o to, by robił on wrażenie bardziej inteligentnego, mądrzejszego, był miał pewne zacięcie filozoficzne. By po prostu był bardziej trójwymiarowym bohaterem. W pierwszym sezonie był bardziej gburowatym bałwanem. A ja chciałem Geralta z książek, czyli bohatera bardzo emocjonalnego, niezależnie od tego, jak bardzo stara się to ukryć przed innymi. Chciałem, by było to widoczne zwłaszcza w jego interakcjach z tymi, na których mu zależy. Zmianie miało ulec samo to jak mówi, by brzmiał bardziej inteligentnie, a nie tylko rzucał k… By faktycznie brał czynny udział w rozmowach. Naciskałem na to, na tyle, na ile wizja serialu pozwalała.”

Cały wywiad tutaj - https://marcinzwierzchowski.pl/henry-cavill-jak-najblizej-sapkowskiego/

Szacunek, że próbował iść w Geralta książkowego, nawet nie pytając ekipy czy może, ale stawiał ich przed faktem na planie, tylko inna sprawa, czy ma na tyle zdolności aktorskich, by pokazać więcej emocji. Bo jak aktor sympatyczny, to jakoś nie przypominam sobie, żeby zagrał w czymś, gdzie pokazał by więcej jak dwie miny (wkurzenie i uśmiech). No może w Tudors wieki temu, w którym grał kumpla Henryka VIII, ale nawet nie pamiętam jak wypadł w serialu o królu, który miał milion żon.

Odpowiedz
[Obrazek: 267841928_5197755103587749_4688342963882...e=61BD3B5D]

Posmarowali czy mówi prawdę?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Pewnie puścili mu cut-scenki z Wiedźmina 3 i powiedzieli, że to efekt końcowy prac nad serialem :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon