Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Thor: Ragnarok (2017)
Nowy plakat:

[Obrazek: Cb0gEmj.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Na pewno obejrzę te "Asguardians of the Ragnarok" i jestem ciekaw jak bardzo ten film będzie podobny stylistycznie do produkcji Gunna.

Odpowiedz
No tak, bo poprzednie Thory wcale nie były dziwaczne :)
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
No tak, bo wcale nie widać, że robią to na modłę GotG, ani troszeczkę, Led Zeppelin w trailerze, Goldblum jako nowa wersja Kolekcjonera, "wincyj żartuff", tęczę i kolory, rzeczywiście, epatowali tym w poprzednich częściach Thora xD

Odpowiedz
Przecież w drugim "Thorze" roi się od żartów (poza nagim Selvigiem chyba nawet wszystkie były dobre). Rockowy kawałek jest teraz praktycznie w co drugim trailerze. Pierwszy Thor to najbardziej pokracznie nakręcony film MCU, krzywe ujęcia, żywe kolory, nie wiem jak jest z sequelem, ale GotG jest szary przy pierwszym Thorze.

Odpowiedz
Totalne szaleństwo, Blanchett! <3

Ale i paskudny plastik. Serio, to jest tak nieprzyzwoicie plastikowe, że oczy bolą. Blue screen też koszmarny, w zasadzie to wygląda jakby był... wszędzie, nawet w zwykłym ujęciu Lokiego siedzącego na tle ściany.

Odpowiedz
Ale i tak zajebiście mi się podoba :D

Odpowiedz
Rewelacja! Dobra niespodzianka przed snem.

Odpowiedz
Ale to jest właśnie dobry plastik (choć oczywiście samo techniczne CGI, mogłoby być lepsze). W temacie Justice League, Szpeku pisał o jakiejś niesamowitej, komiksowej maestrii inscenizacyjnej Snydera, ale ta dobra komiksowość, to wizualne szaleństwo jest wlasnie u Marvela, nie u DC.

I jakby co, nie chodzi mi o to, że kolorowa, jasna komiksowość > Mroczna komiksowość, bo to nie prawda. Można stworzyć mega mroczny, ociekający klimatem, gotycki, heavy metalowy komiks, w którym wszystko jest przerysowane i larger than life, ale JL i BvS tym nie są. Stylistyka tych dwóch filmów to nie mrok na zasadzie, mrocznego klimatu, tylko brzydkiej, seledynowej papki, rozgrywającej się w brzydkim mieście. I to nie mieście brzydkim na zasadzie, mrocznej, przytłaczającej atmosfery (bo to właśnie byłby przykład fajnego mroku), tylko po prostu brzydkim i nijakim. Wszystko w tych zwiastunach JL jest nijakie. W Ragnarok może i jest plastik, ale w każdej, powtarzam w KAŻDEJ scenie tego zwiastuna było coś na czym można zawiesić oczy. Fajny kostium. Cudaczna postać. Ładne lokacje, z detalami. Interesujący rekwizyt. Nie brakowało też inscenizacyjnej maestrii, bo pare ujęc wyglądało jak żywcem wyjętych z jakiejś epickiej sagi fantasy, albo ilustracji mitu.

A co mamy w zwiastunach JL? Banda postaci wyglądających jak pajace i lokacje z tak wspaniałymi highlightami jak opuszczone, PRLowskie osiedle i coś co wygląda jak miejskie kanały, w których pewnie spędzimy cały finał. I tak jak pisałem - to nie jest tak, że Snyder wyciąga z tych lokacji ich autentyczny klimat i mrok (bo przecież opuszczone osiedle i kanały mogą być w huj klimatyczne). Tak samo jak Gotham w BvS nie było tym obiecanym, przytłaczającym, gotyckim, miejskim, klimatycznym syfem, tylko bylo po prostu...syfem. I to przesyconym seledynowym filtrem.

Tak właściwie to im więcej widzę materiałów promocyjncyh z JL i scen z BvS, to zaczynam się przekonywać, że tak napawdę w filmach Snydera z rozszerzonego uniwersum DC (bo ja generalnie lubie wizualia Snydera tak ogólnie. Majestat MoS bije na głowę to co widzielismy w BvS i zajawkach JL), jego głównym narzędziem inscenizacyjnym, jest pogoda. Dopierdoli koleś kilka błyskawic w tle, deszcz i matte painting z czarnymi chmurami i niby jest MHHHHOOOOOK i epickość. Jasne, to może być efektywne. Przyznam, że kilka deszczowo-blyskawicowych kadrów podczas pojednyku Supka i Gacka w BvS dawało mocno rade. Ale tutaj trzeba czegoś więcej. Bo na dłuższą metę to nie jest mrok (powtarzam - komiksowy, przerysowany mrok może być zajebisty), to jest takie szaro-bure niewiadomo co.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Czy tam na końcu jest

Odpowiedz
Kurde, szalenie podoba mi się muzyka w drugiej części zwiastuna. Ktoś wie co to? Bo wydaje się, że to może być element soundtracku.

(23-07-2017, 04:49)Proteus napisał(a): Ale to jest właśnie dobry plastik (choć oczywiście samo techniczne CGI, mogłoby być lepsze). W temacie Justice League, Szpeku pisał o jakiejś niesamowitej, komiksowej maestrii inscenizacyjnej Snydera, ale ta dobra komiksowość, to wizualne szaleństwo jest wlasnie u Marvela, nie u DC.
Jesteś fanbojem i krytykujesz u DC to, co Ci sie podoba u Marvela, hipokryto. ;(

Cytat:I jakby co, nie chodzi mi o to, że kolorowa, jasna komiksowość > Mroczna komiksowość, bo to nie prawda.
Na marginesie: ano, vide Sin City.

(23-07-2017, 06:43)Arahan napisał(a): Czy tam na końcu jest
Nope, to prawdopodobniej Surtur: http://marvel.wikia.com/wiki/Surtur_(Earth-616)

Odpowiedz
Nic specjalnego, zbyt dużo feelingu "strażników" od strojów po broń i wszystko inne, kosmos wygląda jednakowo wszędzie.

Odpowiedz
Main poster do drugiego Thora był świetny. Jestem mile zaskoczony tym, że przy trzecim też się udało. Dla mnie EKSTRA! Mimo tego czegoś co miało być Odynem.

[Obrazek: 1500774051843965.jpg]

Trailera nie oglądam. I tak wiem, że idę do kina, teaserek mi wystarczy.

Odpowiedz
(23-07-2017, 04:49)Proteus napisał(a): Ale to jest właśnie dobry plastik (choć oczywiście samo techniczne CGI, mogłoby być lepsze). 

Widziałem różne cuda na tym forum, ale ludzie wciąż mnie zadziwiają. Niemal przy co 2 blocbusterze, wypuszczonym przez Hollywood, jest płacz o jakość efektów specjalnych i jaki to regres zaliczyły studia, w tym aspekcie, w ostatnich latach. 
Ale jak pojawia się CGI-sraczkowaty film Marvela, to:
A za kilka miesięcy, za chujowy wygląd CGI, oberwą pewnie X-meny Foxa i Venom od Sony. Bo jakby inaczej.

LOL :>

PS. Ten nowy poster to czysta zajebioza :O 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jeżeli Thor ma zwiastun 5 razy lepszy od JL, to wiedz że coś się dzieje. Plakacik fajowy, pewnie ten sam zespół co w GotG 2 :P
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Thor ma zwiastun taki jak każdy inny w MCU, ale to MARVEL, więc jest poklask xD

Najbardziej jednak dziwi mnie reakcja na efekty, który momentami są koszmarne, a Hulk wygląda beznadziejnie, chyba już nikt nie pobije CGI z "Age of Ultron" gdzie wyglądał rewelacyjnie.

Jest różnica między efektami z JL, gdzie ich syntetyczność jest celowa, a tutaj? tutaj są po prostu niedokończone i patrząc na to jak wyglądało CGI w pająku, to śmiem wątpić, że cokolwiek się w tej kwestii poprawi.

Odpowiedz
Świetny zwiastun, w którym muzyka tworzy niesamowity klimat jakiegoś He-Mana na sterydach. Taikiego chyba trochę przerosła strona techniczna, szczególnie kuleje jak dla mnie oświetlenie i komputerowe tła, ale nie odstaje to jakoś od dotychczasowego poziomu serii o Thorze, a i tak jest lepiej niż u wczorajszej konkurencji. Ogrom atrakcji robi niesamowite wrażenie, ale mimo wszystko widzę tu ludzi, postacie, co jest zapewne właśnie zasługą nowozelandzkiego ekscentryka który jeszcze wyrobi się w kwestiach technicznych. Widziałem Eagle Vs Shark, Hunt For The Wilderpeople i What We Do In The Shadows, wszystkie godne polecenia i przynajmniej w dwóch przypadkach (bo wampiry to mockumentary ze wszystkimi wizualnymi wadami i zaletami), ze sporą wyobraźnią wizualną. U niego to tylko kwestia ogarnięcia skali przedsięwzięcia.

Odpowiedz
Jedak odpaliłem trailer. Bardzo fajny, zwłaszcza gadający Hulk i Hemsworth okolony piorunami. Jedyne co mi nie pasi to CGI (przycięli im budżet względem poprzedniego filmu o $20 mln, czy co?) i młodziutka murzynka w ekipie głównych bohaterów, która do reszty zupełnie nie pasuje.

Odpowiedz
O maj gódnes... Jestem w kinie na 100%.

Hela i te jej kolce, te kolory, Hulk...

Co do fabuły... Czyli jednak będzie mityczny Ragnarok, aniżeli Planet Hulk. 

I wracając do dekucingu Thora. Wszyscy zapomnieli o jednym wariancie, w jaki w sposób mógł utracić włosy. I może być to powiązanie z gladiatorskimi walkami :).

Odpowiedz
A ja w odróżnieniu od większości nie będę hejtował trailera jL przez pryzmat tego.

Rewelacyjny materiał! Niesamowicie dużo tu plastiku, kiczu....i to jest świetne bo film wygląda obłędnie. Ba! Dawno (może w GOTG i Winterze) nie widziałem faktycznie takiej inwencji reżysera. Widać, że to w zupełności jego wizja która jest wypełniana od początku, no i "Ragnarok" to chyba najlepiej wyglądający film MCU. Widać, że nie boi się tego, że jest adaptacją KOMIKSU o superbohaterach w KOSMOSIE z domieszką nordyckiej mitologii. Swojej komiksowości nie boi się także Justice League. Co jest głównym powodem dla którego oba trailery szaleńczo mi się podobają.

Jest tu masa rewelacyjnych elementów, kadry z zejściem pegazów z nieba na Hel to istny majstersztyk. Cała ekipa Thora prezentuje się świetnie, Hulk w ogóle niszczy system, a bardzo nie lubię tej postaci. Ostatnie ujęcie na Surtra to czysty miód, wygląda on wybornie. Do tego Loki, Hel na poziomie...wszystko wygląda super.
Szkoda, że nie pokazują Doctora Strange ani Odyna, choć ten pierwszy pewnie pojawi sie na chwilę a ten drugi na nie wiele dłużej i zginie.

Aha i Elba wygląda przekozacko :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon