Top Gear
Nie wiem co ci lekarz napisał w karcie (polscy lekarze to matoły) ale powinna być nerwica natręctw nie mania. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Jasne, mój błąd. Sam się zdiagnozowalem. :)

Odpowiedz
Oglądnąłem ten ostatni odcinek TOP GEARa ze starą obsadą (jej częścią) i było to dziwne przeżycie. Mimo, że fajnym było nawiązanie ze słoniem o imieniu Jeremy w studio, to jednak czuć i widać było brak Clarksona, właśnie w studiu. Czyli dokładnie te dogryzania i komentowania w studiu po zapodanym materiale. Nawet czy wyreżyserowane czy nie, dodawały one specyficznej pikanterii.
Tak też było to smutne pożegnanie :(
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Miałem bardzo podobne odczucia. Dodatkowo widać było, że zmontowano materiał ze świadomością, że to ostatni odcinek. Takie skakanie od filmu do filmu z przerwami na dwa zdania od ojców prowadzących. Ogólnie jakoś mnie ten odcinek nie bawił, ale to prawdopodobnie efekt świadomości, że Top Gear właśnie się skończył.

PS. Na osłodę: trailer Star Citizen stylizowany na Top Gear. Mogłem wrzucić do gier, ale jakoś bardziej tutaj mi pasowało.

I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
Jednak nie Netflix a Amazon

https://twitter.com/JeremyClarkson/status/626693373240459264

Odpowiedz
I tak czekam :)

Odpowiedz
http://fdb.pl/wiadomosci/22066-szczegoly-na-temat-nowego-programu-clarksona

Troche szczegółów.

Myślalem, że Amazon od razu wrzuci całość, a tu lipa. Będzie forma znana z BBC, czyli jeden odcinek na tydzien.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie no, o ile w przypadku fabularnych seriali wypuszczenie całego sezonu na raz ma sens i pewnie będzie coraz powszechniejsze, to ciężko się spodziewać, żeby takie autorskie programy hobbystyczne były wypuszczane na raz.

Odpowiedz
Zaraz, zaraz ale jak w takim razie będzie się to oglądało? Wiem, że może to głupie pytanie. Ale nie wiem czy będzie to miało taką oglądalność jak w BBC. Mimo, że życzę im jak najlepiej. I liczę na jakiś dobry tytuł, a nie czegoś w stylu House of Cars....
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Podejrzewam, że większość będzie nadal oglądała tak, jak dotychczas, czyli z ripów. Rzeczywiście ciekawe na ile przełoży się to na wzrost abonentów Amazona, no ale jakiś wzrost subskrypcji na pewno zanotują. Może program Clarksona to bardziej inwestycja wizerunkowa, sposób na zwiększenie znaczenia marki (Nie mam pojęcia jaki mają udział w rynku i gdzie są mocni, ale zakładam, że na razie są daleko za Netflixem, Hulu i pewnie jeszcze kimś, nie?) a niekoniecznie sposób na bezpośredni zysk przy budżecie na poziomie 250 baniek za te kilka sezonów. No chyba, że będą to sprzedawać do stacji w krajach, gdzie nie oferują swoich usług. Plus gadżety, może dvd...

Szkoda, że jednak nie Netflix, o tyle, że jeśli wchodzą do Polski to byłby kolejny argument za subskrypcją i fajnie byłoby oglądać to legalnie, chociaż ja i tak wolę mieć rip na dysku czy pendrivie i oglądać na telewizorze, w którym nie mam dostępu do sieci a ogarnianie tego np. przez konsolę też jest dla mnie zbyt skomplikowane.

Odpowiedz
http://naekranie.pl/aktualnosci/jeremy-clarkson-o-swoim-nowym-programie-motoryzacyjnym-732130

wolność, absolutna wolność dla Clarksona :)

Odpowiedz
Tylko to zostawię tutaj...

http://www.topgear.com/car-news/top-gear-tv/matt-leblanc-joins-top-gear

Odpowiedz
Zajawka, a raczej rozkmina na temat nowego programu ;)

http://naekranie.pl/aktualnosci/byli-prowadzacy-top-gear-powracaja-zwiastun-nowego-programu-dla-amazona-851969

Odpowiedz
Ej, ludzie! Nikt już nie ogląda starego/nowego Top Gear? Ja rozumiem, że sezon 23 był fatalny i szkoda było czasu nawet na wylanie pomyj, ale teraz mamy kolejną odsłonę bez rudego i jest znacznie lepiej. Przede wszystkim pierwsze skrzypce gra wreszcie Chris Harris. Jestem przekonany, że za 3 - 4 lata będzie on kolejną ikoną tego programu. Może nie rzuca tak celnymi uwagami jak Jeremy, ale jest cholernie naturalnym świrem motoryzacyjnym i nawet kiedy w swych podnietach kierowanym autem przypomina wydelegowanego orangutana to widać, że nie udaje, a po prostu taki jest. Resztę doskonałej roboty odwala - jak zawsze - ekipa filmowców i montażystów, którzy są jednak o klasę lepsi od kolegów z The Grand Tour. Soczysty materiał o Alfie Giulii z drugiego odcinka, zamiata wszystko co zrobili do tej pory Amerykanie z Amazona. Jeszcze tylko wywalić drewnianego Le Blanca i zupełnie zapomnę, że w TG była kiedyś trójka prowadzących nie do zastąpienia. Moim zdaniem jest dobrze i jeśli w BBC chcieli udowodnić, że Top Gear to nie tylko Clarksson, May i Hammond to są na dobrej drodze by zamknąć marudom usta.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
A widzieliście Top Gear America? Jak dla mnie zrobiony, żeby na siłę był śmieszny, nudny i w ogóle nie potrafię tego oglądać.

Odpowiedz
Jakieś porady gdzie obecnie można legalnie obejrzeć całe archiwum Top Gear? Zwłaszcza bez VPNa? Po kilku minutach w Google wygląda, że odpowiedź brzmi: nigdzie :/

Po obejrzeniu paru kolejnych odcinków Grand Tour doszedłem do wniosku, że kiedyś to było i chciałbym sobie powtórzyć TG z czasów świetności, zwłaszcza że na "bieżąco" obejrzałem tego może z 1/3 więc pewnie sporo dobrych odcinków mnie czeka.

Odpowiedz
Jak nie ma na iPlayerze a z tego co widzę rzeczywiście nie ma to chyba legalnie nigdzie. 

Zgadzam się niestety, że to już nie to samo. Szczyt jakościowy to oczywiście czasy BBC, kiedy to już weszli na najwyższy poziom realizacyjny a jeszcze mieli pomysły, robili różnorodne materiały itd. Niestety rezygnacja z formuły kilku różnych segmentów w odcinku, w tym testów okazała się może nie gwoździem do trumny, ale jednak zamknięciem sobie drogi do jakieś tam świeżości. Bywały fajne odcinki specjalne w ostatnich latach (odcinek w Chinach był tak 7/10), ale generalnie formuła się wyczerpała. Jakimś pomysłem byłby rzeczywiście wyścig w poprzek kontynentu. Chętnie bym nawet zobaczył powtórkę z przesiadania się z różnych środków transportu, nawet w Europie. A najlepiej gdyby przeprosili się jednak z formułą testów, małych wyścigów, "lokalnych" wygłupów, ale na to się nie zapowiada.

Edit: sorry, nie skumałem, że są dwa osobne wątki i simek się wpisał do tego o Top Gear a kilka godzin wcześniej Sonny do tego o Grand Tour i myślałem, że odpowiadam obu. Nie chce mi się już rozdzielać.

Odpowiedz
Myślę że nikomu nie robi specjalnej różnicy w którym wątku piszemy porównując dwa programy Clarksona i ekipy :)

Mi ciężko przekonać się do Grand Toura, bo raczej nie tego czego oczekiwałem. Top Gear to był po prostu cotygodniowy program o motoryzacji z świetnymi prowadzącymi i fajnymi pomysłami, później również z budżetem i możliwościami na wszystko co się twórcom zamarzy. Grand Tour od początku musiał robić wielki show, najdroższe samochody, najdalsze podróże, najbardziej szalone pomysły, a ja bym chciał takie rzeczy od święta, a na co dzień zwykły program o samochodach robiony przez ludzi bez kija w dupie.
Niestety logika branży jest taka, że to se ne vrati i nie było szans na kontynuowanie Top Gear gdzie indziej, musiało to być coś takiego jak Grand Tour.

Odpowiedz
Spoko przeczytałem sobie i połączyłem w mojej głowie. ;)
simka pytanie na czasie bo właśnie dziś też grzebałem i okazało się że takie dobro miał kiedyś nieboszczyk Showmax ale nikt nie przejął tego contentu.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Owszem, format trochę zmienili po przejściu do Amazona, ale ja bym tego nie demonizował. Niestety pierwsze objawy zmęczenia materiału było widać w ostatnich sezonach dla BBC. Niestety utożsamiam to też z nawet może delikatną sodówką, głównie ze strony Hammonada, o którym po tym najgroźniejszym wypadku zrobiło się głośno nie tylko w świecie fanów programu. Był taki moment, że dosyć wyraźnie było widać, że oni stali się ważniejsi niż samochody (a wcześniej, co by nie mówić o ego szczególnie Clarksona nie miałem takiego poczucia) i uwierzyli, że cokolwiek zrobią, będzie super. Zaczęły się coraz bardziej reżyserowane wygłupy, pożary, awarie, te kuriozalne odcinki ogrodniczo-rolnicze (kręcone przecież na angielskim zadupiu a nie w Tajlandii). O ile zluzowali trochę gwiazdorzenie, tak parcie na rozmach i ostateczna zmiana formatu (rezygnacja ze studia, tylko jedna duża podróż w odcinku) sprawiło rzeczywiście, że to już nie to co kiedyś. Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby polecieli do Dubaju, żeby nagrać 10 minutowy materiał z najnowszym Bentleyem czy Veyronem, ale najlepiej wspominam czasy, kiedy takie fragmenty były przeplatane przejażdżką Hammonda po Londynie i angielskich wiochach jakimś nowym rodzinnym samochodem za 15k funtów albo szybkim wypadem Maya na Sycylię, żeby się przejechać nowym Maserati. 

Cytat:simka pytanie na czasie bo właśnie dziś też grzebałem i okazało się że takie dobro miał kiedyś nieboszczyk Showmax ale nikt nie przejął tego contentu.
Legalnie w Polsce rzeczywiście nie ma na 99%. Gubię się w tych subskrypcjach i usługach amazona, ale tego:
https://www.amazon.com/Top-Gear-Season-1/dp/B081L519D7
nie uznajemy za legalne źródło bez VPN, nie?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon