True Detective [HBO]
Czwarty odcinek zaliczony. Trochę za dużo rodzinnego dramatu, ale finał to wynagradza. No i Rust ma fajną skrzynkę z bronią.

Odpowiedz
Genialny odcinek, który trzymał w napięciu do samego końca. Jedno ujęcie trwające z 6min - miazga. Rzadko takie rzeczy widzi się w tv.
[Obrazek: 1d0ecbdeb9766.png]
Nic Pizzolatto - twórca TD.

Odpowiedz
Ogólnie nie jestem nie wiadomo jak zachwycony na razie i dziwi mnie dopisywanie do listy najlepszych seriali ever po czterech odcinkach. Ale ostatnie kilka minut czwartego zabija klimatem i znowu podbija moje zainteresowanie tym serialem.

Odpowiedz
Cytat:dziwi mnie dopisywanie do listy najlepszych seriali ever po czterech odcinkach
To połowa sezonu, chyba można już takie wnioski wyciągać.

Odpowiedz
Na ever za wcześnie, na pewno to co na razie pokazano ma potencjał, a co będzie dalej... Za to w tym sezonie to z pewnością top premier.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Pewnie, że można. Ale po pierwsze trochę mnie dziwi, że komuś mogła aż tak zaimponować pierwsza połowa sezonu, żeby od razu podejmować tak ważne życiowe decyzje. A po drugie to trochę jakby dopisywać film do osobistego topu po obejrzeniu połowy albo robić listę filmów roku w lipcu.
Co nie znaczy, że to co widziałem, nie jest przynajmniej bardzo dobre (chociaż imo genialne tylko chwilami - np. pod koniec czwartego odcinka). Nic też nie wskazuje na to, żeby poziom miał drastycznie spaść w drugiej połowie. Wręcz przeciwnie.

Swoją drogą, po finale czwartego docinka musiałem sprawdzić, kto to reżyseruje i okazuje się, że to ten gość od Sin Nombre, który planuje obejrzeć od przynajmniej 3 lat, ale się zabrać nie mogę a słyszałem wiele dobrego. Na forum wyszukało mi jedną opinię w krótkiej piłce. Tylko, że to chyba mniej epy a więcej meksykańskiego dramatu. Ktoś widział?

Odpowiedz
Za wcześnie, czy nie za wcześnie - wiadomo, że po zakończeniu sezonu będzie weryfikacja wczesnych opinii, podobnie jak kolejne sezony typowego serialu mogą zmieniać ocenę całości. Póki co każda scena True Detective ocieka zajebistością i ciężko wytknąć serialowi jakieś braki. Na pewno najlepsza obecnie emitowana w tv rzecz.

Odpowiedz
Finał nowego odcinka - łał. Ciekawe ile cięć tam zamaskowali, ciekawe ile się do tego szykowali. To nie tylko długa scena, ale też zajebiaszczo duża przestrzeń. Przechodzimy przez szereg pomieszczeń itd. Jeszcze raz łał.

Odpowiedz
Pierwsza scena też fantastycznie nakręcona i zagrana. Szczególnie Hart mówiący o tym że ciężko jest jak ktoś Ci pieprzy cały dzień do ucha szalone rzeczy :)

Odpowiedz
Wow ale rozpierdol na końcu 4 epa... Wciągnąłem się do reszty, McConaughey zajebiście pocieszył partnera w trakcie kryzysu małżeńskiego. Jak na razie to the best of HBO na rynku.

Odpowiedz
Miałem moment zwątpienia w HBO, ale ta mini-seryjka udowadnia, że są najlepsi. Końcówka daje niezłego kopa adrenaliny. 10/10

You've visited a lot of gun shows? - Hart na widok "skrzynki z narzędziami" Cohle'a ;)

Odpowiedz
Lepszy tekst Rusta: "Zostały mi z dawnych lat".

Też dostrzegliście w skrzynce granaty? :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Oczywiście.

Odpowiedz
Najlepszy ep jak do tej pory. Pewnie będę w mniejszości, ale mam wrażenie, że seria zwyżkuje z każdym kolejnym odcinkiem. Finał czwartego - małe arcydzieło, zarówno pod względem emocji, jak i technicznym.

Odpowiedz
Ta końcówka przejdzie chyba do historii, bo ja nie przypominam sobie w innym serialu takiego zabiegu:D I mam nadzieję, że twórcy przygotowali jeszcze coś lepszego na później.

Odpowiedz

Odpowiedz
O też fajne. Dzięki:) Choć skala dużo mniejsza.

Odpowiedz
Musiałem się wspomóc ;)

http://www.uproxx.com/tv/2014/02/10-tracking-shots-visually-impressive-one-true-detective/

Odpowiedz
Doborowe towarzystwo:D Tylko brakuje mi tam "Pokuty".

Odpowiedz
Ten odcinek XF jak pamiętam to cały tak nakrecili i składa się z długich ujęć a nawet jak są jakieś cięcia to ukryte umiejętnie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon