Trylogia Back to the Future (1985-1990)
(22-03-2023, 11:33)marsgrey21 napisał(a): Nie wiem nad czym to główkowanie, BttF bliżej do komedii niż poważnego sci fi, więc oczywiście, że nie szczypali się z tym kto kogo gra

Niektórzy mimo ze film oglądali to dalej tego nie kumają. Może jak obejrzą jeszcze 30 razy to coś im się deklu odetka, choć ja straciłem nadzieję. 

Odpowiedz
To samo w sensie, że większość nie przywiązuje do tego uwagi, to bez znaczneia.

Odpowiedz
Na tej zasadzie to każdą dziurę i bezsens można olać, bo to tylko filmy, nie ma to znaczenia i kogo to w ogóle obchodzi.
Znam takich co oglądają z bananem na twarzy drugi sezon Witchflixa i nawet ne zauważyli, że tam praktycznie nic nie ma sensu, a jak się im nawet powie i wskaże co jest zjebane, to reakcja jest w stylu "ja tam nie wiem, nie analizuję, dobrze się bawię" (i hooy). Można? Można.

Tylko z takim nastawieniem to nie ma co startować w jakichkolwiek dyskusjach w miejscach takich jak to.

Odpowiedz
(22-03-2023, 13:50)Gieferg napisał(a): a jak się im nawet powie i wskaże co jest zjebane, to reakcja jest w stylu "ja tam nie wiem, nie analizuję, dobrze się bawię" (i hooy).

Heh, w sumie to i tak bardziej uczciwa i mniej upośledzona argumentacja niż częste w przypadku wytykania błędów i nieścisłości w fantastyce "ziom, to tylko bajka ze smokami i magią". Czy też klasyczne (uskuteczniane niegdyś z zapałem między innymi przez Mierzwiaka): "Lol, przeszkadzają ci Murzyni w średniowiecznej Francji, a nie przeszkadza ci, że są tu czary i gadający świecznik".

Odpowiedz
A to fakt.

Odpowiedz
Tak Shamar to bankowo jest na jakims wydaniu dvd, ale nie widzialem tego wczesniej. Ben Stiller jako Marty?!

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Oh shit faktycznie:

[Obrazek: efe65f14633c0237e6fc464f1d1b4a48ebb7f4b1...9ac3ba.jpg]

Odpowiedz
Ale w latach 80. i 50. nie było takiej stagnacji kulturowej jaką my mamy od ponad dwóch dekad to taki skok w czasie dzisiaj nie zrobiłby takiego wrażenia. Więc gdyby powstał remake to Marty musiałby się cofnąć o co najmniej 45 lat.

Odpowiedz
Oj dyskutowałbym z tą stagnacją, chociażby brak social mediów to jest gigantyczna różnica.

Odpowiedz
Pod wzgledem e-technologii to tak, zdecydowanie jest skok, ale nie jezeli mowa o kulturze jako takiej, czy modzie, gdzie obecnie 90. jada na pelnej wsrod mlodziezy.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Kilka dni temu powtorzylem po latach cala trylogie i zakochalem sie w tej serii na nowo. Absolutny szczyt polaczenia przemyslanej przygody z blockbusterowym popcornem. Narracja, aktorstwo, klimat, wizja, wszystko tutaj dziala, a co najwazniejsze, ilez w tym wszystkim SERDUCHA. Nie ma co dawac oceny, jako calosc jest to po prostu genialna trylogia i tyle. I wiadomo, ze moglbym sie tutaj do czegos przyczepic, tylko po co?!

Kiedys to bylo kino teraz kina nie ma :)

I przy okazji, bo po seansie chcialem sobie obejrzec jakies making-ofy, zeby dluzej posiedziec w tym swiecie i algorytm tuby podeslal mi te wspanialy material, ktory laczy czesc historyczno-produkcyjna z cala masa informacji, ciekawostek oraz easter eggow - wyborna rzecz:

Odpowiedz
Swietny material o genialnym filmie, ktory po raz kolejny pokazuje dlaczego BTTF to jeden z najlepszych popcorniakow ever:

Pomyslec, ze Zemeckis kiedys krecil takie cudowne rzeczy.

Odpowiedz
LOL tego to się nie spodziewałem:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon