Twój pierwszy film obejrzany w kinie
Chyba pierwszy raz w kinie byłem z klasą, ale pewien nie jestem. Za to pamiętam, że pierwszym filmem obejrzanym tylko w towarzystwie kilku kolegów, był "Nic do stracenia" z Robbinsem i Lawrencem. Miałem 12 lat, a film mnie nieco zawiódł, bo klip Coolio tak mnie nastawił pozytywnie, jednak tego seansu nie zapomnę chyba nigdy.
Captain Obvious

Odpowiedz
"Niekoncząca sie opowiesc" Kino mnie oszukało bo miał być "Bolek i Lolek na dzikim zachodzie" :razz:
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar napisał(a):Kino mnie oszukało bo miał być "Bolek i Lolek na dzikim zachodzie" :razz:

Moja pierwsza wizyta w kinie i też zostałam oszukana. Miało być '101 dalmatyńczyków', ale dostaliśmy 'Powrót Jedi'. Wtedy byłam zawiedziona...

Ach te błędy młodości :roll:

Nie żebym była wielką fanką Gwiezdnych Wojen, po prostu porównanie obu filmów wypada na korzyść "Powrotu Jedi" :wink:
On jest z Barcelony...

Odpowiedz
Nie mam pojęcia na jakim filmie byłem pierwszy raz w kinie, ale sięgając pamięcią najdalej wstecz to wiem że byłem z mamą na "Anastazji" - co wcześniej? nie mam pojęcia.

http://www.filmweb.pl/film/Anastazja-1997-6

P.S.
B2Ka napisał(a):Gwiezdne Wojny: Mroczne Widmo z dubbingiem
Kiedyś myślałem że "Gwiezdne wojny" to polski film.... blagam nie bijcie :razz: Na szczęście brat mnie szybko uświadomił : )

Odpowiedz
mirieelka napisał(a):Wtedy byłam zawiedziona...

Ja nie bo okazał się swietny. Miałem chyba z 5 lat wtedy i ten film zrył mi beret . Klimat i jeszcze raz klimat. Nawet dziś jak to czasem leci w TV to wracaja wspomnienia.

To było takie k...sko smutne jak ten kon tonął w tym bagnie :cry: :evil: . A ta gadajaca skała ? przeMasakra :mrgreen:

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kurde, Epizod 1, Pocahontas, Nic do stracenia - ale przedszkole :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Pierwszy raz to chyba na "Cudowne dziecko". Był tam zajebisty helikopter i zagraniczne radiowozy - za cholerę nie mogłem zrozumieć, dlaczego w tym filmie gadają po polsku? Drugi to "Kto wrobił Królika Rogera". Teraz się oddalę i pomyślę, jaki jestem stary.

Odpowiedz
Chyba "Red Heat" z wielkim jak dąb w moich ówczesnych oczach Arnoldem. Nie wiem jak kiedyś wpuszczali do kina dzieci, ale ja byłem z całą klasą i nie było problemu. A miałem jak dobrze liczę 10 lat. Mimo całej swojej brutalności nie odbił się negatywnie na mojej psychice :roll: . Pierwsza scena w łąźni, Arnold rozwalający oprychów i starający się mówić po rosyjsku, oraz potężny kinowy dźwięk (oczywiście przy obecnych możliwościach to pikuś) na długo wryły się w pamięć małego smarka którym wtedy byłem.

Odpowiedz
BezcelowyAlbatros napisał(a):
Don Vito napisał(a):Pierwszym filmem, na jaki sam poszedłem, były Pokemony :D
Tak samo, jak mój młodszy brat! :)

Miałem wtedy jakieś 11-12 lat :)

ps. Nie wiem co mnie naszło, żeby odpowiadać na posta sprzed dwóch lat :P

Odpowiedz
Jak miałem 10 lat pierwszy raz poszedłem do kina i to od razu na super film:) Był nim Independence Day. Wyobraźcie sobie jakież było moje pierwsze wrażenie w tym wieku.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nawet jak miałem 10 lat, ID mi się nie podobał :P

Odpowiedz
Pierwszym filmem, który obejrzałam w kinie było coś o Królewnie Śnieżce i krasnoludkach, ale ani tytułu ani nic z fabuły nie pamiętam, bo chyba mikroskopijna jeszcze wtedy byłam.
Pierwszy film, który już swiadomie przeżyłam to był Król Lew - wyjście z klasowe, gdzie się potem prześcigaliśmy w mówieniu kto płakał w kinie a kto nie :P
A moje pierwsze wyjście z własnej inicjatywy do kina (bez klasy ani rodziców :P) to był Romeo i Julia :) Film był od 15 lat a my mieliśmy po 12 i strasznie się cykaliśmy przy kasie, że nas nie wpuszczą :P ;) Do teraz mam sentyment do tego filmu :)

Odpowiedz
Moim pierwszym filmem w kinie (takim poważnym, nie na prześcieradle w domu kultury) był kim Kacper z 1995 roku :mrgreen:. Pamiętam, że nieźle przejęty wróciłem do domu, to było coś...

Odpowiedz
Mój pierwszy film obejrzany w kinie to Niekończąca się opowieść. Miałam wtedy chyba 5 lub 6 lat. Z wypiekami na twarzy opowiadałam potem wszystkim dookoła o tym białym psie czy smoku. Do dziś nie wiem czy to jest pies czy smok :roll:
A drugi film to Wielka draka w chińskiej dzielnicy. W zasadzie się nie liczy, bo nie umiałam wtedy czytać i było to na wczasach. Ale ekran wielki biały był :wink:

Odpowiedz
Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Średnio to pamiętam, głównie scenę z trollem i mecz Quiditcha. Dalej mam do filmu wielki sentyment, zresztą na każdej części byłem w kinie ;>
"Why couldn't I have those games when I was a kid? God damn it, I was born too fucking early!"

Odpowiedz
Odkopię temat.

Podobno pierwszym filmem na jakim byłem w kinie był Król Lew. "Podobno", bo miałem wtedy ze 3 lata i niczego takiego nie pamiętam (tak mi mówili starsi bracia, ale nie są wiarygodni bo też gówno z tego pamiętają). Podobno także byłem na Małpie w hotelu (pewnie gdzieś w tym samym okresie), ale także tego nie pamiętam. Byłem za mały, więc nie wiem czy to prawda, dlatego tylko o tym wspominam ale nie uznaje tego za swój pierwszy seans w kinie.

Najstarszy seans jaki pamiętam i jaki uznaje to Mroczne widmo we wrześniu 1999 roku.

Odpowiedz
"Niekończąca się Opowieść".
5 albo 6 lat.

Odpowiedz
Najstarszy seans który jakoś tam mgliście pamiętam- "Uwolnić orkę", a jako, że Filmweb podaje, że ten film dotarł do nas dopiero w 1994 roku, to miałem wtedy 7 lat.

Odpowiedz
W moim przypadku "Niekończąca się opowieść" albo "Akademia Pana Kleksa". Nie pamiętam w którym to było roku i ile miałem lat (obstawiam po datach produkcji lata 1983-85, co dawałoby mi 6-8 lat), ani który z nich był pierwszy. A pierwszy raz bez rodziców byłem w 1991 na "Tańczącym z Wilkami".

Odpowiedz
(07-11-2008, 02:06)Mefisto napisał(a):
military napisał(a):Żółwie Ninja. Takiej zajebozy nic nie pobije, nawet ogladanie Star Wars w towarzystwie zywego Ewoka.

widziałem całą trylogię w kinie, w dodatku jeszcze w ś.p. Moskwie*, co robiło ogromne wrażenie, podobnie jak Free Willy :)

*- dla tych co nie wiedzą: Moskwa to ońgiś największe kino stolicy i chyba jedyne dwupoziomowe w kraju, znane m.in. ze słynnego zdjęcia z reklamą Czasu Apokalipsy, wyświetlanej podczas Stanu Wojennego. W 1997 r. zamieniło się w kupkę gruzu, teraz stoi tam wszystkoplex z jednym z najbardziej badziewnych kin w Warszawie, Silver Screen :roll: Dobrze, że chociaż Lwy ocalono

U mnie też to były stare SW (choć nie pamiętam czy wszystkie części). W kinie Leningrad (dzisiaj Neptun) w Gdańsku*. Nie potrafiłem czytać, czytał tatuś - najlepszy lektor ever.

* - dla tych co nie wiedzą to niegdyś największe kino w Gdańsku, drugie chyba jedyne kino dwupoziomowe w Polsce.
;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon