Co to za film?
Piatek Trzynastego? ;)

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Piatek Trzynastego? ;)

to chyba byl inny tytul

Odpowiedz
No pewnie, że inny. To musiał być "Piątek 13ego część 3" albo wyżej, wcześniej Jason nie śmigał w masce :)

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):No pewnie, że inny. To musiał być "Piątek 13ego część 3" albo wyżej, wcześniej Jason nie śmigał w masce :)
A w oryginalnym Piatku w ogole Jasona nie było. Radze zapamietac, bo nie wiadomo kiedy jakis psychol zadzwoni i o to zapyta ;)
People used to think that when someone dies,
a crow carries their soul to the land of the dead.
But sometimes... only sometimes the crow brings
that soul back to set the wrong things right.

http://www.jackson.pl/

Odpowiedz
oj chyba byl w ostatniej scenie.

Odpowiedz
tomashec napisał(a):oj chyba byl w ostatniej scenie.

Errata do poprzedniego posta: Jason nie mordował w pierwszym filmie. Pojawil sie tylko w jedne js ostatnich scen, aczkolwiek niewykluczone, ze to wydarzenie bylo tylko urojeniem bohaterki. ;)

Odpowiedz
o tym wie kazdy sredniorozgarniety milosnik slasherow;) a czy urojenie.... skadze;)

Odpowiedz
tomashec napisał(a):o tym wie kazdy sredniorozgarniety milosnik slasherow;)
Jedna z bohaterek Krzyku jednak nie wiedziala :P

Odpowiedz
Film chyba wojenny. Tytuł, reżyser, obsada nieznane. Na pewno leciał w TV około roku 1995 albo wcześniej. Puszczali pierwszą cześć a później drugą czy trzecia była to nie wiem. Co do fabuły też niewiele pamiętam. Grupa żołnierzy zostaje wysłana na misie (cel nieznany, ale była z rodzaju "niemożliwych"). Po wykonaniu misji robią to co najbardziej mi się wryło w pamięć, a mianowicie próbują wrócić do swojego kraju. Wracają na własna rękę kajakami przez setki kilometrów morza. Niektórzy chowają się po jakiś wioskach (klimat raczej tropikalny). Kilku ginie w czasie powrotu. W drugiej? części płyną jakimś starym kutrem i łamią wał napędowy. Z tego co pamiętam ktoś im to pospawał i pylna dalej tym kutrem. Moze ktos cos kojarzy :?:

Odpowiedz
A która to wojna była? Bo z tasiemców kojarzę tylko Rok w piekle - czyli Wietnam - ale to raczej nie to. No a poza tym to może któraś Parszywa dwunastka.:P

Odpowiedz
Dzięki za zainteresowanie :D . Trudno mi okreslić, na tle której wojny odbywała się akcja. Czy byl to "Rok w Piekle" (Tour of Duty (1987-1990) ) :?: okaże się jak uda mi się gdzieś zdobyć pare odcinków. Z tego co wyczytałem w Polsce puszczana była skrócona wersja zawierająca 6 odcinków. Teoretycznie zgadzało by się bo ja pamiętam ze były tylko 3 odcinki i dlatego pewnie myślałem że to film a nie serial. Wydaje mi się że mogła być to właśnie wojna w Wietnamie. Wielkie dzięki za sugestie. Jeśli komuś przyjdzie coś jeszcze do głowy to prosze o odpowiedź.

Odpowiedz
W jakim filmie Harrison Ford gra biznesmena który traci pamięć?

Odpowiedz
a no bardziej pasuje regardin...
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz
powiedzmy, ze Regarding Henry :).

Ale tam był prawnikiem.

Odpowiedz
Dobra, jak tutaj wszyscy tacy mądrzy i w ogóle, to ciekawe czy to zgadniecie. Dodam dla ułatwienia, że to jeden z najlepszych amerykańskich filmów akcji po 1995 roku. A w zasadzie chyba najlepszy - ostatni taki w starym stylu ze świetnymi pościgami, klimatem i aktorstwem.

[Obrazek: 13mk5.jpg]

[Obrazek: 20ev.jpg]

Odpowiedz
Ten dział to nie zabawa w zagadki. On ma pomóc tym, co pamiętają jakiś film, ale nie znają jego tytułu i chcą go poznać. Zaś w dziale - niespodzianka! - zagadki, masz wątek odpowiedniejszy dla tego typu postów. ;)

Odpowiedz
A zatem jeśli to nie problem, proszę Admina o przeniesienie tego wpisu w bardziej odpowiednie miejsce. Zresztą i tak nikt nie zgadnie, co to za film :)

Odpowiedz
nie znalazlam lepszego miejsca na to pytanie:
poszukuje filmow ktorych fabula jest mniej wiecej taka:
jest sobie szczesliwe (potencjalnie) malzenstwo (para) i pakuje sie tam osoba trzecia z ktora jeden z malzonkow zaczyna miec romans (albo przynajmniej zeby chcial go miec).
Niby blahe ale chodzi o ukazanie fascynacji jednego z malzonkow ta trzecia osoba. I zeby caly film opieral sie na tym watku (a przynajmniej zeby byl on glownym).
Ktos chetny na udzielenie pomocy?

Odpowiedz
Takie filmy są bardziej anonimowe niż niektóre piosenki disco polo. Mają też taką właściwość, że jeśli włączysz w środę o 20 TVP1 lub TVN, na pewno na jeden z nich trafisz.:)

Odpowiedz
najszybciej do głowy przyszedł mi Indecent Proposal
ale praktycznie co 2 melodramacik by pasował
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon