2
05-10-2009, 12:00
|
G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) [temat spoilerowy]
|
|
Film beznadziejny. Tragiczny w każdym filmowym aspekcie - aktorsko niemożliwie drętwy, scenariuszowo niedorobiony, bo stanowiący tylko tło dla strzałów i wybuchów, a efektowność dźwiękowo-wizualna, w tym przypadku ostatnia deska ratunku, z całą masą niedoróbek, które sie nie powinny w takiej produkcji znaleźć... 2 godziny to stanowczo za dużo na taki szajs dla 11-letnich dzieci. Rozrywkowość w tym względzie bliźniaczo podobna do tej zafundowanej przez Baya - ten sam kaliber, choć moc ogłupiającego uderzenia zdecydowanie mniejsza (Bay to jednak mistrzunio).
2 05-10-2009, 12:00
Prawie że nie oglądalna bzdura. Lubiłem Sommersa za obie Mumie i Deep Rising ale tego to już się oglądać nie da. Fabuła jakby z dupy wzięta, strasznie głupia, infantylna. Wiele scen nie powinno mieć miejsca a sam film powinien trwać nie dłużej niż 20 min. Zaraz ktoś mi wytknie pewnie jak mogę tak oceniać film skoro podobają mi się Transformery. Ano mogę i to robię bo w Joe nie ma dosłownie nic o czym warto wspomnieć w pozytywnym sensie. Aktorstwo na bardzo niskim poziomie, historia która nie wzbudza ciekawości, akcje które nie emocjonują widzą. Na to wszystko człowiek patrzy i ziewa. nawet zdarzyło mi się na parę minut przysnąć i to w środku dnia. Transformers i Joe to ten sam poziom filmowych debilizmów ten sam stopień dawkowania głupoty, z tym że chociaż w Transformersach mamy chociaż pokaz zajebistych efektów specjalnych, w Joe mamy efekty rodem z filmów studia Asylum. To samo jeśli chodzi o sceny akcji, te w Joe były nudne i wtórne a w dodatku widać niedoróbki od strony technicznej. Mam nadzieję że sequela nie nakręcą!
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 05-10-2009, 15:13
Danus, nie powtarzaj moich słów :twisted:
A tak na serio, też miałeś wrażenie totalnej fuszerki F/X w scenie gdy statek ziomów z Joe przybywa do bazy w Egipcie? :grin:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
05-10-2009, 17:10
Sory że przywłaszczyłem twoją własność ale oglądając to coś miałem takie same wrażenie. Jakbym oglądał film od Asylum.
Jeśli chodzi o fuszerkę FX to w tej scenie bardzo rzucało się to w oczy, lecz nie tylko przy tej scenie. Połowa FXów to dla mnie totalna fuszerka.
Directed by James "THE KING" Cameron 05-10-2009, 17:23
Tak zły że aż fajny. I tyle.
PS. W G.I. Joe jest więcej krwi i pada więcej trupów niż w nowym Terminatorze. 17-10-2009, 00:25 Mierzwiak napisał(a):Tak zły że aż fajny. I tyle.To samo ja. Ogólnie już gdzie indziej pisałem we wpisie o "Yattermanie" Miikego, że jakbym miał z 10 lat, to bym się w tym szicie chyba zakochał. Tutaj to samo - a że 10 lat już nie mam, to obejrzałem raz i tyle wystarczy :-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
17-10-2009, 01:08 Mierzwiak napisał(a):PS. W G.I. Joe jest więcej krwi i pada więcej trupów niż w nowym Terminatorze. A ile więcej niż w drugim "Terminatorze"... 17-10-2009, 11:00
W G.I. Joe, totalnej kolorowej dziecinadzie ze wstawkami komediowymi, jest więcej krwi i trupów niż w postapokaliptycznym, śmiertelnie poważnym Salvation w którym (podobno) ludzkość poddawana jest eksterminacji.
Wiem że potrzeba wydalenia z siebie kolejnego nadającego się wyłącznie do kasacji posta będzie silniejsza (zwłaszcza w przypadku Solo), ale wydaje mi się że morał wynikający z tego co napisałem jest oczywisty. 17-10-2009, 12:41
Mi się podobało, fajna głupotka, którą można bezboleśnie obejrzeć. Dużo akcji, o dziwo dużo trupów (nawet krew jest :) ) i fajne laski (zwłaszcza ruda) :)
5/10 - film ma mnóstwo wad, ale koniec końców ogląda się z przyjemnością.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
18-10-2009, 17:51 Phil napisał(a):Arcy-nudny, głupi, przewidywalny do granic możliwości film w dodatku z miejscami beznadziejnymi efektami. A to już żenada...E tam, ja jak wyżej. To co zacytowałem to jest takie typowe na tym forum "Mental_mejbi_lajk_mi" pierdolenie. Dużo akcyjki, brak fabuły, zero nudy - pojadę Kazkiem Węgrzynem, ale naprawdę fajnie się to ogląda, dużo lepiej niż te nowe Beje. Dlatego rozumiem, jeśli ktoś pisze, że to jest zły film - bo jest; ale jeśli ktoś narzeka na akcyjkę i inne, to mam dziwnie bo czuję, że jakbym miał wspomniane już 10 lat, to bym ten film mega kochał. A do takiej widowni jest on skierowany, i daje radę bez psów, które dymają się a blacha w słońcu świeci.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
18-10-2009, 21:06
A Transformety fajnie się ogląda, bo fajne efekty, nie?
18-10-2009, 21:36
No nie wiem, tak się głupio pytam. Chyba wolno :-)
Ten plus to ostre przegięcie ;-)
18-10-2009, 21:49
I o jezus maria jakie to głupie, sztuczne i napuszone. CGI bardziej bić po oczach nie może, a logika jest poniżej czegokolwiek, nawet jak na konwencję i letni odmóżdżacz. Do tego dochodzi mega przewidywalność fabuły i żenujące flashbacki plus rozterki bohaterów jak z telenoweli. Ledwo zdzierżyłem.
Plusy za: - obie piękne i ponętne panie (hell, nawet ta pani adiutant była fajna, więc za trzy :D ) - Snake Eyes - Arnold Vosloo i epizodzik Frasera - akcja w Paryżu, bo to jedyny fragment, który jakoś tam przykuwa uwagę (choć nie różni się od reszty filmu) - kilka tekstów, choć dialogi z reguły żenują 4/10 właśnie za powyższe (choć przypuszczam, że byłoby 5/10 przy piwku z kumplami)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 24-01-2010, 01:43 Mefisto napisał(a):I o jezus maria jakie to głupie, sztuczne i napuszone. Napuszone? Mi tam się wydawało, że film robili na totalnym luzie i wiedzieli, że to jeden wielki głupiutki plastik... W tym filmie nic nie jest na serio. 24-01-2010, 02:17
Napuszone, napuszone - wystarczy obejrzeć te parę scen i wysłuchać niektórych dialogów. Jasne, że w większości to zabawa, ale (poza chyba paniami, drugoplanówkami i Wayansem) trudno to poczuć
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 24-01-2010, 02:24
Zdecydowałem się obejrzeć jeszcze raz bo akurat było na antenie Raczka. Myślałem, że po drugim seansie będzie lepiej, w lepszej jakości(pierwszy raz oglądałem kinówkę) itp. Pierwsze wrażenie było dość pozytywne, myślałem sobie- co to w takiej głupiej bajeczce w PG-13 zabijają się w taki sposób, widać tak dużo krwi, tyle trupów? Niestety to tylko chwilowe, mylne wrażenie. Sommers niestety przegiął pałę i to bardzo mocno. Filmu nic nie broni, a twierdzenie, że twórcy robili go na luzie i wiedzieli, że to jest infantylna bajeczka, można w buty wsadzić.
Dialogi, aktorstwo, EFEKTY!!!!, praktycznie wszystko leży i jest głupie i żałosne. Nawet nosiłem się z zamiarem po taniości kupić na BD, bo lubię efektowne blockbustery- na szczęście Raczek puścił to w swojej telewizji i mogę jedynie powiedzieć- ile szczęścia mam, bo nie kupiłem tego kolorowego łajna.
Directed by James "THE KING" Cameron 17-10-2010, 17:15
To "kolorowe łajno" jest zdecydowanie lepsze od drugiej częsci Transformers pod prawie każdym względem poza efektami które przez większą część filmu są tylko poprawne, a w kilku momentach ostro zasysają (w komentarzu na DVD Sommers stwierdza że nie jest zbyt zadowolony z ujęć lotu nad pustynią i trudno mu się dziwić).
U mnie film ma 7/10, widziałem do tej pory cztery razy(w tym raz z komentarzem reżysera), jak/jesli wyjdzie sequel to z pewnością wybiorę się do kina, na RoC nie byłem bo spodziewałem się katastrofy ale potem po zapoznaniu się z opiniami paru osób sprawiłem sobie DVD w ciemno i zdecydowanie nie żałuję :P 17-10-2010, 19:24
Oglądałem ten film z miesiąc temu i wiele mi z niego w głowie już nie zostało. Pamiętam tylko, że po seansie stwierdziłem, że to chyba najgorszy blockbuster dekady. I ten budżet - w/g imdb... 170 baniek!!
Na co do ciężkiej cholery poszły te pieniądze? Bo chyba nie na efekty specjalne co do których chyba wszyscy się zgadzają, że są żenujące... 17-10-2010, 20:10 Gieferg napisał(a):To "kolorowe łajno" jest zdecydowanie lepsze od drugiej częsci Transformers pod prawie każdym względem poza efektamiTo kolorowe łajno niczym nie różni się od drugiej części Transformerów. Ba, nawet jak wyrzucić rodziców Sama, Leo i klozetowy humor to Transformers nie jest wcale takim żenującym filmem. A teraz pomyślmy co wyrzucić z Joe by film nie był aż tak żenujący? Po dłuższym zastanowieniu nie ma tam nic takiego. Ten film jest po prostu jednym wielkim ciągiem żenady, durnoty, nielogiczności i chaosu. Gieferg napisał(a):poza efektami które przez większą część filmu są tylko poprawnePoprawne? Ja tam widzę masę pikselozy która chociaż na chwilę nie próbuje udawać rzeczywistości. Praktycznie każda scena gdzie użyto CGI wali taką sztucznością, że aż oczy bolą. W dobie tak zaawansowanego CGI jakie potrafią zrobić goście od FXów te w Joe są na żenująco niskim poziomie. Bardzo dobrze Perfik zauważył, na co poszło 170 baniek? Chyba na catering dla obsady, głównie. A jeśli nawet taki Sommers jedynie ma wątpliwości do sceny przelotu nad pustynią to gratuluję oczu Sommersowi. A takiego chaosu, natłoku w finałowej bitwie kolorowych fajerwerków, prze bajerowania, debilizmów, infantylnych scen to nawet w Egipcie w ROTF nie było. Najlepszym momentem w filmie są napisy końcowe, wtedy odetchnąłem z ulgą i pomyślałem, że wreszcie to koniec.
Directed by James "THE KING" Cameron 17-10-2010, 21:32 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Asterix (temat ogólny) | Maik | 123 | 28,413 |
31-05-2026, 16:48 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Spider-Man (temat ogólny) | Pelivaron | 36 | 1,924 |
31-05-2026, 07:20 Ostatni post: Rozgdz |
|