Co to za film?
A może to nie było w Paryżu, ale w Cannes, nie na festiwalu mody, lecz na festiwalu filmowym, a zginęła znana aktorka? :D
Jeśli tak, to pasuje Murder at the Cannes Film Festival, a jeśli nie, to nie wiem :P
Był ten film ostatnio dwa razy w tv albo był raz i drugi dopiero będzie. Nie oglądałem, ale przez to, że powtarzają wrył mi się w pamięć ;)

Właśnie mi przyszło do głowy, że jak się daje linki, to najlepiej pisać zawsze ocb, żeby było wiadomo, czy klikać 8)

Odpowiedz
Jackson napisał(a):Jesteś nieuprzejmy wobec nowych forumowiczów :roll:

nie, ale czasem mam dość akcji typu: wejście-pytanie-wyjście
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
gopi goopi goopi wujek :) tytuł banalny "Pret-a-Porter", to opis z filmweba
Dwa razy w roku świat mody zbiera się w Paryżu na Pret-a-Porter. Wydawcy magazynów, dziennikarze, fotografowie, sławni i bogaci przybywają, aby obejrzeć najnowsze oferty wybitnych projektantów. Jednak prawdziwy spektakl odbywa się za kulisami tej imprezy. W moskiewskim butiku Diora tajemniczy Rosjanin, Sergiej Oblomov, kupuje dwa identyczne krawaty o rzucających się w oczy kolorach. Kilka dni później, w Paryżu, w czasie tygodnia pokazów mody, Olivier de la Fontaine, szef Chambre Syndicate, otrzymuje pocztą jeden z tych krawatów wraz z prośbą o założenie go i udanie się w nim na lotnisko w Roissy. Na lotnisku zauważa Oblomova, który ma na sobie identyczny krawat. Wsiadają wspólnie do limuzyny, która wiezie ich do centrum Paryża. Dyskutują z ożywieniem. Nagle zdenerwowany prezes francuskiego stowarzyszenia kreatorów mody umiera, krztusząc się kanapką. Przerażony Sergiej wyskakuje z samochodu i rzuca się do Sekwany. Paryscy detektywi są przekonani, że Oblomov jest mordercą. Postanawiają go odnaleźć...
My parents hit me. You are gay

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):
Jackson napisał(a):Jesteś nieuprzejmy wobec nowych forumowiczów :roll:

nie, ale czasem mam dość akcji typu: wejście-pytanie-wyjście

moze powinno byc cos takiego ze jak nowy uzytkownik nie odzywa sie przez np. 4 tygodnie to powinien byc kasowany? W koncu jest tu z 500 zarejestrowanych uzytkownikow ktorzy praktycznie nie udzielaja sie na forum. Z drugiej jednak strony nie przeszkadzaja oni nikomu, po prostu sa... (tylko po co?)

Odpowiedz
Epoka statystyk, cyferek, wykresów i zestawień. 'Marketing' to ważne słowo ;)

Odpowiedz
Louve napisał(a):moze powinno byc cos takiego ze jak nowy uzytkownik nie odzywa sie przez np. 4 tygodnie to powinien byc kasowany? W koncu jest tu z 500 zarejestrowanych uzytkownikow ktorzy praktycznie nie udzielaja sie na forum. Z drugiej jednak strony nie przeszkadzaja oni nikomu, po prostu sa... (tylko po co?)

Po to, żeby widzieć nieprzeczytane posty, móc pisać i dostawać prywatne wiadomości, brać udział w ankietach... A czasem może i coś napisać. Po to.

A odpowiedź Mefisto była najlogiczniejsza w świecie (:
One day closer to death.

Odpowiedz
Właściwie to moje pytanie nie jest o konkretny film. Szukam filmów, które przedstawiają teorie na temat zamachów na ważne osobistości. Coś w stylu "Dnia Szakala". Możecie zapodać parę ciekawych tytułów?

Odpowiedz
Serial 'VIP'? ;)

Odpowiedz
Wolę nie tracić czasu na badziewie ;)

Odpowiedz
Więc może 'Aeon Flux'?
Seria 'Terminator'? ;)

Odpowiedz
ja napisał(a):Coś w stylu "Dnia Szakala"

W czym wyżej wymienione przypominają "Dzień Szakala"? Chodzi mi o teorie spiskowe, na temat rzeczywistych/fikcyjnych zamachów na ważne postaci historyczne

Odpowiedz
poczekaj jeszcze do następnych wyborów ;)

"Zamach"
"The Assassination of Richard Nixon"
"Szakal"

Odpowiedz
Dziękuje pięknie.

Chodzi o polski film "zamach" z 1958, czy o jakiś inny, bo 3 w filmwebie wyskoczyły?

Odpowiedz
Nie sądzisz, że dużo fajniej i ciekawiej byłoby założyć nowy wątek tego typu filmom poświecony, miast prowadzić dyskusję w tym - wcale do tego nie przeznaczonym? Napisać parę słów (ba! może przemyśleń nawet głębszych) od siebie, określić czego konkretnie szukasz? Inni forumowicze także by na tym skorzystali, łatwiej można taki temat później odnaleźć, dodać coś. Kto wie - może byłby to początek jakiejś interesującej dyskusji?

Szczerze? Wkur...za mnie szukanie drogi na skróty, od wyrzucania list filmów są wyszukiwarki.

Odpowiedz
Jaki był tytuł filmu, w którym Mickey Rourke grał detektywa o polskim nazwisku? Pamiętam że widziałem fragment w tv i nawet mi się spodobał...

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Czwartek%2B%2B1998%2B%2Bo%2Bfilmie,Film,id=30928 ??
My parents hit me. You are gay

Odpowiedz
Landers napisał(a):A odpowiedź Mefisto była najlogiczniejsza w świecie (:

która? ta o lunie czy ta druga? :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Military, moze "Rok Smoka"? Grany przez niego detektyw nie mial co prawda polskobrzmiacego nazwiska, ale byl to Polak z pochodzenia.

Odpowiedz
Dzięki, Jakuzzi, chyba o to chodziło.:)

Odpowiedz
A zna ktoś tytuł amerykańskiego filmu, którego akcja działa się w świecie, w którym czarnoskórzy obywatele dominowali w USA? Bodaj Travolta tam grał.
People used to think that when someone dies,
a crow carries their soul to the land of the dead.
But sometimes... only sometimes the crow brings
that soul back to set the wrong things right.

http://www.jackson.pl/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon