Inception (2010)
Artemis napisał(a):
Craven napisał(a):Trailer intryguje
Ciebie intryguje.

Pong Język

http://thefilmstage.com/2010/06/24/early-inception-reviewsimpressions/

Cytat:Inception has screened in Amsterdam. Source: “It is, hands-down, the best thing Nolan has ever done…”
W to trudno mi uwierzyć.

Odpowiedz
O czym my rozmawiamy? :roll:
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Ty o sobie, ja o odbiorze filmu przez większość. Tak już możesz mnie poprosić o sondaże ile osób jest zaintrygowanych filmem.

A link jest dla pozostałych dyskutantów, ja wiem, że Ty wiesz lepiej Uśmiech

Odpowiedz
Artemis napisał(a):Inception wygląda zbyt ambitnie jak na letni blockbuster

I to jest właśnie rozumowanie wielu producentów, którzy ładują nam bezmyślne pseudoblockbustery. Oczywiście swoje zarabiają, ale też nie podoba mi się, że często widz traktowany jest jak skończony idiota. Wbrew temu co się myśli to jednak widzowie są spragnieni, dobrych, na poziomie filmów. A "Inception" moim zdaniem, ma wszystko, aby się stać jednym z bardziej kasowych filmów roku. W każdym razie ja zamierzam mu w tym pomóc.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nie wiem czym wy się ekscytujecie. Dla mnie, sądząc po zwiastunach, ten film wygląda na połączenie "Surrogatów" z "Nostalgią Anioła". A obe te filmy były... cóż... nie były najlepsze.

Odpowiedz
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"

Odpowiedz
gigacz napisał(a):połączenie "Surrogatów" z "Nostalgią Anioła"
[Obrazek: wtfgi.gif]

Odpowiedz
Wybaczcie brak polskich znakow.

Artemis napisał(a):Koleś od TDK nie znaczy nic
Znaczy wiele. Dla przecietnego Kowalskiego, ktorego filmografia ogranicza sie do najczesciej sciaganych divixow na torrentach, nowy film rezysera "Batmanow" bedzie zdecydowanie wysoko na liscie "do obejrzenia".

Artemis napisał(a):Fajnie byłoby, gdyby Marion Cottillard dostała do zagrania coś więcej niż uśmiechnięte śliczne wspomnienie, ale cóż.
Nie napalaj sie na ta opcje :wink: Zbyt obszerna meska obsada. Nie bedzie czasu, by uwidocznic kobiece walory jej charakteru. Zwalszcza w historii w ktorej bedzie robic za element questu glownego bohatera, prowadzacego do heroicznego meskiego odkupienia :wink:

Wiecej spodziewalbym sie po Page.

Artemis napisał(a):Inception wygląda zbyt ambitnie jak na letni blockbuster
Nie wazne jakby wygladal, promowany jest jako filmowe wydarzenie lata. Tak czy siak zarobi swoje.

Artemis napisał(a):Batmany Nolana..
Moze i nie kazdy z bardzo obszernej i mocnej obsady Batmanow, mial okazje rozwinac skrzydla, ale tez nie bylo sytuacji w ktorych przeladowanie znanymi nazwiskami wplywaloby na film negatywnie(co czesto sie zdarza w takich przypadkach).

Snappik napisał(a):Jpomagać mu będzie Levitt
Czy tylko ja uwazam, ze Levitt wyglada, na tych trailerach absolutnie zajebiscie? To chyba pierwsza taka rola w jego karierze, ale swietnie mu w garniturze i z glockiem w dloniach;]

Rodia napisał(a):No nie wiem, na razie wiem tylko o sobie... Język
Spokojnie, nie jestes sam.

Jezeli o mnie chodzi, to najbardziej boje sie, ze film zostanie zle zrozumiany/odebrany wsrod calego tego rozgardiaszu jaki sie wokol niego wytworzyl. Z pierwszych wywiadow i przedpremierowych materialow wynika, ze moze to byc duzo bardziej osobisty i "Nolanowski" film dla rezysera, niz wielu moze sadzic. Z wypowiedzi Chirsa wyglada mi to na spelnienie osobistych marzen o wlasnej wersji Bondowskich przygod z Nolanowskim twistem oraz mocnym, emocjonalnym rdzeniem w postaci Cobba i jego motywacji. Wlasnie ten aspekt moze byc najbardziej niezrozumiany. W Incepcji juz widac pewien pewien rozmach historii, rozmach realizacyjny, ktory przez wielu zostatnie zapewne blednie odebrany jako wrzucone na sile, hollywoodzie fajerwerki. Mysle, ze jezeli Inception okaze sie byc tym czym byc mialo, to film zostanie wpelni doceniony dopiero po czasie.
Do tego dochodzi jeszcze caly ten szum medialny wokol tytulu oraz nazwiska rezysera. Wydaje mi sie, ze wielu ludzi patrzy na Incepcje z nieco skrzywionej perspektywy, albo jako cos co ostatecznie potwierdzi kunszt Nolana po Memento, Prestizu i TDK, albo jako tytul ktory ostatnieczie utwierdzi ich w przekonaniu, ze to wszystko bylo jedynie sztucznie rozdmuchanym picem.
A to jak wiemy, nie prowadzi do niczego dobrego.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Szum medialny? Hm, nie zauważyłem, żeby wokół Inception był jakiś szczególny szum, na pewno nie taki jak wokół TDK 2 lata temu. Owszem, jest to na pewno filmowe wydarzenie lata (zwłaszcza w zalewie reszty gównianych superprodukcji z ostatniego miesiąca), ale nie sądzę, żeby było wokół tego filmu głośniej niż w przypadku chociażby Prestige Uśmiech

Odpowiedz
theultimateqpa napisał(a):Nie napalaj sie na ta opcje :wink: Zbyt obszerna meska obsada. Nie bedzie czasu, by uwidocznic kobiece walory jej charakteru. Zwalszcza w historii w ktorej bedzie robic za element questu glownego bohatera, prowadzacego do heroicznego meskiego odkupienia;]

- No widzisz a reżyser tutaj przebiera nóżkami głównie względem roli Cotillard. Uwaga wywiad może być lekkim spoilerem.

Odpowiedz
Jak zawiera spoilery to nie czytam :razz: Ach, muszę powstrzymać ciekawość i wytrzymać te kilka dni :wink:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
mistrzowski baner

[Obrazek: scaled.php?tn=0&server=683&filename=s4hq...&ysize=640]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Super. Ciekawe czy w filmie znajdzie się taki patent. Oby!

Odpowiedz
No co ty. W filmie zwijają sie całe dzielnice. Czym to jest w porównaniu do 1 sciany :grin: :wink:
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Świetny baner. Widzę, że film dobrze prowadzoną kampanię promocyjną. Szkoda tylko, że czegoś takiego nie widzę u siebie :wink:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Szkoda że rodzima promocja Incepcji kuleję. W kinie co prawda już od dłuższego czasu lecą cyfrowe zwiastuny, ale kwestia plakatów i banerów to raczej temat tabu. Chyba nikt z moich znajomych nie słyszał jeszcze o tym filmie, a szkoda bo zapowiada się prawdziwy hit lata. Juto będę w kinie to sprawdzę czy już coś ruszyło w tym temacie Język

Odpowiedz
Tak w ogóle to na stronie podesłanej wcześniej przeze mnie i Cravena nadal pojawiają się opinie ludzi, którzy już widzieli. Niektóre są b. ciekawe.

"The best way I can put it is, imagine if THE MATRIX raped THE FOUNTAIN. But, in a good way."

"One said a cool thing: “Inception” looks like Alain Resnais style of the 60′s remaking Godard’s “Alphaville” (1965) + mixed with a plot from “The Twilight Zone” + action sequences."

Dzizas, tylko nie The Fountain Smutny

Odpowiedz
Fuck Yeah - "Fountain" :grin:

Odpowiedz
Podpisuję się pod słowami... Perfika : )

Wspomnienie o Twilight Zone karze podejrzewać, że czeka nas jakiś wywracający wszystko twist. Oby tylko wszystko nie okazało się snem osoby która śni że śni że śni : )

A może po prostu tagline okaże się rozwiązaniem. Dream is real.

Odpowiedz
Resnais? Godard? Ta, jasne. Ja obstawiam, że będzie Vanilla Sky plus Dark City plus, oczywiście, "action sequences", bo jakże bez nich mógłby się obyć współczesny hollywoodzki film?
Nie wiem czemu, ale z każdym kolejnym materiałem promocyjnym i hiperentuzjastycznymi opiniami krytyków wzrasta mój sceptycyzm odnośnie tego projektu.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości