LOST (ABC, 2004-2010)
Tiaaa, Annie to ta francuska Pani Tarzan :)

Co się stało? Locke miał halucynacje :)

Odpowiedz
Hmm czyzby tajemniczy proch otaczajacy chatke Jacoba ?

Odpowiedz
3x20

Ale super retro! Dzieciństwo przypominało mi sceny z Forrest Gump.

Dziwne, że ten koleś który dał Lockowi namiary na Sawyera [nie wiem jak się nazywa] nie starzeje się i... jest dłużej na wyspie od Bena? Tak więc dlaczego to on nie jest guru? ;-)

Odpowiedz
Powiem jedno: nie zagladam juz wiecej do tego tematu, bo spoileroza przekroczyla tu zdroworozsadkowy poziom, a ja nie chce psuc sobie przyjemnosci z ogladania serialu. ;) Totez ostatni moj wpis odnosnie 3x20 - loi leb...

Odpowiedz
Jakuzzi ja wchodze na temat Lostow dopiero jak obejrze nowy odcinek i reszta juz mnie nei obchodzi :D , ale staram sie nie walic spoilerami po oczach ;)

Odpowiedz
Robię tak samo jak MOLQ ;) Kurde obejrzałem ten odcinek raz jeszcze - no jest genialny i tyle!
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Ja tez, problem w tym, ze czesto mozna natknac sie na spoilery wyprzedzajace aktualne odcinki. ;)

A przy okazji mialbym w sumie jeszcze pytanie w sprawie serialu, bo jedna rzecz wyjatkowo mna zamotala:

Mozliwe spoilery 3x19, 3x20

Dlaczego ten koles, ktorego mlody Ben spotkal w lesie (ten sam, ktory wczesniej ofiarowal Locke'owi teczke Sawyera, a jeszcze wczesniej werbowal Juliet) w ogole sie nie zestarzal? Nie chodzi mi o to, co on w tym lesie robil, bo tego pewnie predzej czy pozniej sie dowiemy, ale dlaczego pod wzgledem wieku wygladal identycznie zarowno wtedy jak i teraz.

Odpowiedz
Picek tez zadal to samo pytanko , hmmm dziwne Richarda jakos nigdy nie bylo widac , a teraz zaczyna sie wkrecac w historie . Jak Locke bije Mikhaila , to Ben wola Toma a pozniej Richarda tez to troche dziwne . Ben rzadzi (niby) , nie jest rdzennym mieszkancem , a Richard byl raczej pomyslodawca nalotu na Dharme .

Odpowiedz
Richard = Jacob? ;)

Odpowiedz
Nie no Jacob ma brode , raczej to jakis stary dziad jest chyba ?? z tego co po screenach widzialem z 3x20 :) Pamietacie tego dziada z lodzi , co porwal Waltera ?? Ten koles troche jakby do jacoba podobny , wg mnie oczywiscie :)

Edit : Poprawka , to jest Tom :P broda mnie zmylila :P

Odpowiedz
Ileż to już było dziwacznych teorii, które później okazywały się absurdalne w stosunku do jakże prostych rozwiązań w serialu?

Jacob = Locke, Jacob = Richard (lol), Jacob = Kate, Jacob = ojciec Bena, Jacob = pies Vincent... Litości. Daję sobie rękę uciąć że to po prostu nowa postać, a to kim jest i co się z nim dzieje to już osobna kwestia.

Odpowiedz
Wyczytalem ciekawa teorie na temat Jacoba , iz moze on byc wieziony przez Bena , a czarny proch to sol , tworzaca krag , zeby Jacob nie mogl opuscic swojego domu . Ben byl ciekawy co Locke uslyszal od Jacoba , bo pewnie Jacob nie objawial sie Benowi i z nim nie rozmawial .

Zobaczymy co bedzie w 3x21 , bo takich teorii to mozemy multum stworzyc :)

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Jacob = Richard (lol).
Why LOL?

MOLQ: ciekawe :) Czyli Ben faktycznie zrobił przedstawienie w szopce, rozmawiając z krzesłem, które z nim nie rozmawiało. Sehr interessant!

Odpowiedz
Szczerze to sam to wywnioskowalem :) (dumny jestem z siebie) , a teoria z sola mnie tylko naprowadzila :D

Czyzby Jacob byl jakas Alfa-Omega wyspy ? Moze ma zdolnosci , ktore Ben chcialby przejac ?

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Jacob = Richard (lol).

Bo to On jest starszy od Bena, bo to On pomógł Lockowi, bo to On się nie starzeje, bo to On werbował Juliet, bo to On zorganizował wybicie obozu Bena, bo to On ma fajny makijaż :)

Odpowiedz
I któe z tych co wymieniłeś świadczą niby o tym, że Richard to nie Jacob?

Odpowiedz
Źle zacytowałem..

moja teoria- wyspa to niebo/piekło a Jacob jest bogiem/szatanem którego widzieć/słyszeć mogą wybrani i jak w Bibli.. muszą w niego wierzyć :)

Odpowiedz
Poleciales :)

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):Ben byl ciekawy co Locke uslyszal od Jacoba , bo pewnie Jacob nie objawial sie Benowi i z nim nie rozmawial .
Z analizy sceny wynika, że Jacob stał się niewidzialny i niesłyszalny dla Bena i "wybrał" sobie Johna.

hops napisał(a):Why LOL?
Bo to głupie? Bezsensowne? Nielogiczne? Po co Richard, który chodzi sobie spokojnie po wyspie (a wcześniej nawet ją opuszczał), miałby siedzieć w jakiejś chacie z przyklejoną brodą? :lol:

Odpowiedz
A może Richard to wyspiarski Jezus, który zszedł między "Innych" i jak dobry samarytanin chciał wskazać im drogę? <ROTFL>

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon