Co to za film?
Dzięki za info, przeoczyłem, że to to samo, bo nie znałem takiej wersji tytułu :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
[Obrazek: ed6823b09bd3d49f484d7f645247baee.gif?1325539175]

Co to za film? : )

Odpowiedz
Ja też mam pytanie - film na 100% ma temat na tym forum, ma mniej niż 10 lat, jest brytyjski i był kręcony cyfrówką. Sensacyjny, ponoć brutalny, nieszablonowy, bla bla bla...
Na forum AA ktoś ma nawet avatar z tego filmu.
HELP!

Odpowiedz
Może "Dead Man's Shoes"?

Odpowiedz
Gdyby na tym forum przyznawano plusy, to zyskałbyś w tej chwili jednego ;)

Wielkie, wielkie, wielkie dzięki.

Odpowiedz
(05-01-2012, 00:30)Snuffer napisał(a): [Obrazek: ed6823b09bd3d49f484d7f645247baee.gif?1325539175]

Co to za film? : )

To serial Green Wing

Odcinek z którego pochodzi scena z gifa (8m49s)
http://www.youtube.com/watch?v=kqufYMYKRGY#t=8m49s

Odpowiedz
Dzięki bardzo stary! Właśnie wmawiałem kumplowi że jak dla mnie wygląda to na serial, i raczej brytyjski :)

Odpowiedz
Pomóżcie!

Szukam koreańskiego filmu "policyjnego" o gliniarzu, który samotnie wychowuje swoją córkę. 2-3 lata temu widziałem kawałek na TVP2 w nocy, ale nie mogę dokopać się do tytułu. Pamiętna scena? Ta mała była bardzo kumata i cwana, i na początku filmu ojciec odbiera ją u dyrektora, bo mała rozbiła nos koledze :)

Odpowiedz
?
http://www.filmweb.pl/film/Bez+tchu-2008-505323

Odpowiedz
Nie, nie, ten film widziałem (na marginesie - zajebisty)...

O, ta mała robiła ojcu masaż i, podpatrując gdzieś wcześniej, mówi: Podoba mi się, jak jesteś taki dziki. :)

Odpowiedz
Kojarzy ktoś taki film, dziejący się w jakimś lesie, puszczy. Ktoś tam kogoś zabijał. Chyba jakąś grupę wycieczkowiczów a na końcu ocalałą babkę rozjeżdża przypadkowy samochód na drodze.
Nie wiem czy to nie był ten "Długi Weekend" co teraz leci na Jedynce.

JUŻ NIEWAŻNE - to ten film.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jest to stary film, sprzed kilkunastu lat. Emitowany wtedy w telewizji publicznej na pewno co najmniej kilka razy. Przez cały film ucieka pewien więzień - prawdopodobnie uciekł jeszcze z pociągu. Cały czas jest ścigany. Wiem, że poznał jakąś kobietę i uciekają razem. Pamiętam, że na 100% miał kulę u nogi. Wiem też, że była scena z ukrywaniem się w polu kukurydzy. I tu uwaga: nie jest to "Ostatnia walka Apacza", "Był tu Willie Boy" ani niestety również "Jeremiah Johnson". Proszę o wszelkie możliwe skojarzenia. Film był w kolorze.

Odpowiedz
(21-01-2012, 16:58)kinoman1989 napisał(a): Jest to stary film, sprzed kilkunastu lat. (...) Film był w kolorze.

Hahahaha. Jak to brzmi. Na pewno nie chodzi Ci o film sprzed kilkudziesięciu lat? Bo wiesz te "stare sprzed kilkunastu" to zazwyczaj były w kolorze.

Może "Ściagni" z Baldwinem i Fishbournem? Albo ten film z DeNiro i Pennem?

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(21-01-2012, 19:09)shamar napisał(a):
(21-01-2012, 16:58)kinoman1989 napisał(a): Jest to stary film, sprzed kilkunastu lat. (...) Film był w kolorze.

Hahahaha. Jak to brzmi. Na pewno nie chodzi Ci o film sprzed kilkudziesięciu lat? Bo wiesz te "stare sprzed kilkunastu" to zazwyczaj były w kolorze.

Może "Ściagni" z Baldwinem i Fishbournem? Albo ten film z DeNiro i Pennem?

Nie wydaje mi się, żeby to był znany aktor. Może faktycznie sprzed kilkudziesięciu lat - skąd mogę to wiedzieć? Co do koloru, to faktem jest, że znam filmy (np. "Zwyczajni Kochankowie", niskobudżetowe dzieło z 2007 r. czy "Krew z nosa" Matwiejczyka), które są niemal całkowicie czarno-białe.

Odpowiedz
Każda dekada wypracowała swój styl wizualny (również dzięki charakterystyce używanego wtedy sprzętu) - jeśli pamiętasz jak wyglądał film, przyjrzyj się obrazkom z filmów z lat 60, 70, 80 i 90, a może będziesz mógł stwierdzić, z jakiego okresu ten film pochodzi. Na pewno ułatwi to jego znalezienie.

Odpowiedz
Z pomocą koleżance:

"To było o rodzenstwie
Które weszło do chaty w lesie jakiejs
I tam je zabiły czarownice
A mieszkańcy wioski je potem powiesili
Wieki później jakieś laski przeczytaly jakąś książkę
Sprowadzając
te złe duchy
I okazało się że duch chłopca
Był uwięziony
I ostatnia scena
Była taka ze on się uwolnił
I poszedł na cmentarz
Na grób siostrzuczki
I ona wyszła pytając czemu tak długo
Wzięli się za ręce i poszli w stronę światla"

Pomysły? Na bank anglojęzyczny, lata 90, klimaty jakiegoś jumanji, raczej skierowane do nastolatków.

Odpowiedz
Hokus pokus?
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
Ja mam pytanko, film w miarę stary (chociaż w sumie nie jestem pewien, może to nawet w 90tych było) - facet z babką mają kino i zaraz mają odpalić film, ale coś jest nie tak z dźwiękiem i sami w dwójkę dorabiają dialogi. Więc większość filmu to stary film tylko z nowym audio. Kojarzy ktoś?

Wczoraj oglądaliśmy Kung Pow i rozważaliśmy czy coś podobnego ktoś już robił...

Odpowiedz
Zrobił zrobił. Tutaj jest trochę info - http://en.wikipedia.org/wiki/What%27s_Up,_Tiger_Lily%3F
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
dzięki!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon