Co to za film?
I ja też mam pytanie: szukam filmu, prawdopodobnie jest on dość znany i również prawdopodobnie jest to jakaś głupawa komedia. Pamiętam z niego dość dokładnie jedną scenę: na ulicy biją się dwaj faceci, jeden z nich ląduje z ryjem na latarni (słupie?), traci świadomość, cięcie. Następna scena, pogrzeb, spuszczają trumnę z facetem do grobu, wjazd kamery do trumny, facet się budzi i przyświeca sobie zapałką.

Tyle.

Odpowiedz
http://i37.photobucket.com/albums/e65/Anul_ts/e78da29d29b9bc29fc2c61dba84753f6.jpg

co to za film i czy w ogóle ta scena jest z filmu... Proszę o pomoc!
Anulka, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jun 2012.

Odpowiedz
Pewności nie mam, ale to chyba kadr z 'Dziwolągów' (1932).

Odpowiedz

Oczywisicie:
<ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wow! Dziękuję bardzo!!!!! :D

edit.

a ten:

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4tsduOcEe1r35y2lo1_500.gif

:D

Odpowiedz

"Niech da mi panna dwa miliony rurek z kremem"

Odpowiedz
Dzięki :D

Odpowiedz
Film anime, prawdopodobnie z lat 80tych bądź 90tych, o facecie zmieniającym się w panne. Podczas takiej przemiany staje się niezwykle silny i szybki.

Pamiętam scenę, jak zmieniony w panne biegł w szpilkach z niezwykłą prędkością i przypadkiem zawadził o dziurę w asfalcie, wywalił się, poturlał tak kilka kilometrów, po czym wstał, otrzepał się i zorientował się, że zniszczył most.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Witam.

Dziś nieco nudząc się odświeżałem sobie filmową pamięć :)

Chodzi mi po głowie pewien film. Niewiele z niego pamiętam, ale mam nadzieję, że to co opiszę jakoś wystarczy.

Pewna grupka przyjaciół udała się w góry, gdzie był las. Jak dobrze pamiętam mieli grać w paintball :) Wszystko ładnie, pięknie, tylko, że na tamtym terenie swoją miejscówkę miała jakaś sekta. Polowali na intruzów, porwali też jakąś babkę od nich i dali ją takiemu gigantowi do "romnożenia". Chętnie bym sobie go jeszcze raz obejrzał, wie ktoś może o jaki film mi chodzi?
kysio2607, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2012.

Odpowiedz
Wiiitam! Moja zagadka dotyczy filmu, o którym pamiętam mało szczegółów. Akcja kręci się wokół młodej tancerki, która wybiera się na casting do teatru (może baletu). Z tego co mi się kojarzy jest tancerka striptiz, ale tego nie jestem pewna!
Udaje się więc na ten casting, w którym mężczyzna przeprowadzający casting każe im pokazać piersi. W głównej bohaterce filmu nie podoba mu się, że jaj sutki są za mało sterczące, więc każe jej przyłożyć kostki lodu.
Potem pamiętam, że dostaje główną rolę w spektaklu, ale to wiąże się z tym, że mu sprzedawać się "ważnym osobom".
Nie jest to polski film, tyle mogę podpowiedzieć. Zakończenia filmu też nie pamiętam.
Są już jakieś pomysły? Dyskutowałam o tym z koleżanką, która kojarzy większość filmów i padła od niej propozycja "czarny łabędź". Lecz to nie to!
Czekam na propozycje!
I dzięki z góry! :))
mopa9, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2012.

Odpowiedz
Showgirls.

Odpowiedz
(08-07-2012, 23:42)Karan napisał(a): Showgirls.

taaaaaaaaak! dzięki :)
mopa9, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2012.

Odpowiedz
@ kysio2607
Może "Paintball" z 2009 r. ?

Odpowiedz
no... wkoncu znalazlam poprawne miejsce na moje pytanie:)
Potrzebuje pomocy odnosnie jednego filmu animowanego, ktory widzialam cale wieki temu (i jeszcze troche:/). Napewno widzialam ten film w poznych latach osiemdziesiate, badz wczesnych dziewiedziesiatych. Film nie byl wyswietlany w TV, lecz z kasety video.
Niewiele pamietam z watku, jedynie ogromna brame, ludzi (przynajmniej byli podobni do ludzi..). Tam toczyla sie wojna, lecz nie pamietam z kim ludzie walczyli:( Narazie nazwe ich "oni"///
Pamietam, ze "oni" jakims sposobem zamieniali ludzi w kamien (badz jedynie tak to wygladalo) i wtedy "oni" przenosili tych skamienialych ludzi i wkladali ich to ogromnych owalnych kamieni.. jakby kamiennych jaj..
Wiem, ze to bardzo malo informacji, lecz gdyby ktos znal tytul, badrzo bym prosila o pomoc... Nie daje mi to spokoju juz tyle lat... :/
Dziekuje
ineskani, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2012.

Odpowiedz
To francuski "Gandahar" z 1988. Wklejam wersję z polskim dubbingiem.

Odpowiedz
(24-07-2012, 07:32)kwasibor napisał(a): To francuski "Gandahar" z 1988. Wklejam wersję z polskim dubbingiem.

tak! to ten:) jestem bardzo wdzieczna za pomoc... i pomyslec, ze tyle bylo szukania i zasanawiania sie, a wystarczylo tutaj zapytac... :)
dziekuje slicznie!!!
:)

ineskani, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2012.

Odpowiedz
Witam
poszukuję nazwy filmu, która zupełnie wypadła mi z głowy. Ogólnie film przedstawia byłego członka gangu, który chce prowadzić normalne życie. Pracuje jako slusarz. fabuła zaczyna się w momencie, kiedy jedzie naprawić zamek w sklepie, który prowadzi imigrant. Niedługo potem o ile pamiętam sklep zostaje okradziony, a właściciel obwinia ślusarza o włamanie, czy złe naprawienie zamka. Ostatecznie wybiera się do niego i próbuje zastrzelić przed domem. między strzelającym a ślusarzem staje córka tego ostatniego. Okazuje się, że naboje są ślepe, bo kupione w pośpiechu.

Mam nadzieję, że taki któtki wpis umożliwi komuś podanie tytułu filmu
Z góry dzięki
gotrek3, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2012.

Odpowiedz
"Crush" czyli "Miasto gniewu".

EDIT: "Crash" oczywiście ;).

Odpowiedz
Jaki znów "Crush", Karolu?
;)

Odpowiedz
Haha, tak właśnie myślałem, ale nie miałem jak sprawdzić bo pisalem w pospiechu ;).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon