Ankieta: Którą część OT uważasz za najlepszą?
A New Hope
The Empire Strikes Back
Return of the Jedi
[Wyniki ankiety]

Star Wars: Original Trilogy (IV-VI)
No fajnie, tylko że wcześniej jest podkreślone, że Vader polował i zabijał Jedi, jak wiemy z NT przez dobre 20lat... i dopiero teraz ktoś mu taki numer odwala?

ok, dobra, jeszcze jedna głupotka, myślałem, że gdzieś/kiedyś to uzasadnili.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Co do znikania, to tutaj akurat doszukujecie się błędów na siłę, zamiast uważniej te filmy oglądać. Zwłaszcza, że "nowa trylogia" a dokładniej jedna z ostatnich scen "Zemsty Sithów" rozmowa Yody z Obi-Wanem świetnie i bardzo dobrze to wyjaśnia.

W "Mrocznym widmie" ciało Qui Gon Jinna zostaje spalone, zresztą w ładnie nakręconej scenie. W "Ataku klonów" w scenie wymordowania wioski Tuskenów i następnie w przejściu do świątyni Jedi, słyszymy z offu głos Qui Gon Jinna, wołającego Anakina. Zaś w "Zemście Sithów" podczas rozmowy Yody z Obi-Wanem na temat przyszłości dzieci, dowiadujemy się, że Qui Gonowi udało się znaleźć drogi do nieśmiertelności, czy coś w tym stylu. Z tej rozmowy wynika, że Qui Gon objawił się Yodzie jako "duch". I później Obi-Wan i Yoda sami wgłębiają się w te tajniki Mocy, których nie zna Vader. I tak też Obi-Wan znika i następnie może pojawiać się jako duch i dalej prowadzić Luke'a. Zaś Yoda, który najwidoczniej jako wielki mistrz jeszcze mocniej zagłębił te tajniki Mocy, znika całkowicie już nawet z ubraniem.

A w ogóle "Star Wars" to nie science fiction tylko space fantasy.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: 8307_6834.jpeg]

Odpowiedz
(20-09-2011, 17:08)Lawrence napisał(a): Co do znikania, to tutaj akurat doszukujecie się błędów na siłę, zamiast uważniej te filmy oglądać.

Nic się nie doszukuje, tylko pytam. I-III pamiętam słabo, i nie śpieszy mi się oglądać ponownie, więc pytam z ciekawości.

(20-09-2011, 17:08)Lawrence napisał(a): Zaś w "Zemście Sithów" podczas rozmowy Yody z Obi-Wanem na temat przyszłości dzieci, dowiadujemy się, że Qui Gonowi udało się znaleźć drogi do nieśmiertelności, czy coś w tym stylu. Z tej rozmowy wynika, że Qui Gon objawił się Yodzie jako "duch". I później Obi-Wan i Yoda sami wgłębiają się w te tajniki Mocy, których nie zna Vader. I tak też Obi-Wan znika i następnie może pojawiać się jako duch i dalej prowadzić Luke'a. Zaś Yoda, który najwidoczniej jako wielki mistrz jeszcze mocniej zagłębił te tajniki Mocy, znika całkowicie już nawet z ubraniem.

Dzięki, o to mi chodziło...
To jeszcze wredne pytanie: skąd duch Anakina pod koniec RotJ?

Cytat:A w ogóle "Star Wars" to nie science fiction tylko space fantasy.
ORLY? I co to ma do rzeczy? Że fantasy, to nie musi być konsekwentne czy logiczne?
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Sometimes it simply? knocks me out! Uśmiech

Odpowiedz
zajebiste! Takich przeróbek powinien dokonywać George ;-)

Odpowiedz

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Z reakcji młodego wnioskuję że tata nie pokazał mu SW w kolejności chronologicznej Uśmiech

Odpowiedz
A ja to się zawsze zastanawiałem na ile to zaskoczenie w V epizodzie było prawdziwym zaskoczeniem, no bo raz, że Darth Vader nazywa się... Vader, dwa, że w Nowej Nadziei jest parę momentów z których można wywnioskować, że coś jest na rzeczy. Naprawdę nikt się tego nie spodziewał???

Odpowiedz
Eee smarkula spaprała. "Fake and gay".

Odpowiedz

A ja to się zawsze zastanawiałem na ile to zaskoczenie w V epizodzie było prawdziwym zaskoczeniem, no bo raz, że Darth Vader nazywa się... Vader

No tak, ale to nie było zaskoczenia dla Holendrów, gdyż po holendersku ojciec to vader - tak się pisze Uśmiech

(03-10-2011, 22:05)simek napisał(a): dwa, że w Nowej Nadziei jest parę momentów z których można wywnioskować, że coś jest na rzeczy.

Ale dokładniej jakie momenty masz na myśli?

#istandbydaenerys

Odpowiedz
No np. statki kosmiczne i te dwa śmieszne roboty.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:dwa, że w Nowej Nadziei jest parę momentów z których można wywnioskować, że coś jest na rzeczy.
Ten twist nie był jeszcze nawet wymyślony jak kręcili Nową Nadzieję a raczej po prostu Star Wars, które oryginalnie nie miało ani podtytułu ani nie było Epizodem IV), podobnie jak Leia została siostrą Luke'a dopiero po nakręceniu Empire.

http://www.cracked.com/article_19043_6-classic-series-you-didnt-know-were-made-up-fly.html

Odpowiedz
Fajna ciekawostka, bo ogladac sie tego nie da raczej Język

(New Hope zrimejkowane przez fanów - każdy zrobił po 15 sekund filmu na nowo)

Odpowiedz

I jescze ten green screen na końcu Uśmiech

Odpowiedz
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107165,12361861,Offtop__Goerge_Lucas_znowu_troluje_biednych_fanow.html

Fani "Star Wars" - jakie to uczucie mieć świadomość, że Lucas was nienawidzi? Uśmiech
--
Laozi

Odpowiedz
Kurde, a mnie poza kilkoma momentami nawet się do podoba, albo, nie, inaczej - zaciekawiło mnie.
Kocham oryginalną trylogię, do tej pory pamiętam jak w wieku 8 lat w lutym dostałem na swoje urodziny kasety z częściami IV - VI i oglądaliśmy z tatą cały dzień Oczko nie jestem fanboyem, ale miłośnikiem starej trylogii, a mimo to nie wygląda to źle.

Odpowiedz
(26-08-2012, 01:25)Hitch napisał(a): Fani "Star Wars" - jakie to uczucie mieć świadomość, że Lucas was nienawidzi? Uśmiech

Lepsze niz fejowa wtyczka na naszym forum Oczko

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Niektóre fragmenty całkiem zabawne.

Odpowiedz
Mi po obejrzeniu tego ścierwa trzy godziny krwawiły oczy, a mózg zrobił się dwa rozmiary za duży na moją czaszkę z natłoku debilizmu do przetrawienia. Nagle oryginalne "Star Wars" urosły w moim mniemaniu Uśmiech
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon