A teraz pytanie nr dwa: ma go ktoś może? <rotfl>
17-01-2008, 16:52
|
Co to za film?
|
|
Dzięki brzydki, to ten film ;).
A teraz pytanie nr dwa: ma go ktoś może? <rotfl>
"It's alive!"
17-01-2008, 16:52
mi od dluzszego czasu chodzi taki jakis film po glowie, ktory kiedys ogladalam, ale nie pamietam tytulu.pamietam tylko dwie rzeczy glowny bohater - facet chyba pisal nekrologi do gazety. i scene gdzie policja znajduje ciało nagiej kobiety w jakims grobie jakos specjalnie ulozone.
kojarzy ktoś ? ;) 17-01-2008, 21:47
Może "Postmortem", czyli u nas "Nekrolog"? Tyle że Charlie Sheen nie pisał tam nekrologów, ale je dostawał (był gliniarzem z problemami). A martwe ciała kobiet faktycznie były jakoś tam układane.
18-01-2008, 00:34
Kiedyś oglądałem taki Horror. Było sobie małżeństwo które wprowadziło sie do nowego domu. Była w nim taka scena gdzie jeden z ekipy remontującej
ten dom wkładając rekę w otwór w ścianie stracił ją a potem coś go tam wciągnęło. Wie ktoś może co to za film.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 27-01-2008, 23:56
A i dodam jeszcze że film wyglądał na stary tj. gdzieś tak z lat 80'
edit: Tak to chyba ten film. Dzieki military
Directed by James "THE KING" Cameron 28-01-2008, 00:13 Danus1986 napisał(a):Kiedyś oglądałem taki Horror. Było sobie małżeństwo które wprowadziło sie do nowego domu. Była w nim taka scena gdzie jeden z ekipy remontującej To nie jest "Dom" z 1986 roku. W tym filmie jest dom, są piękne lata 80', dla to wygląda film w sumie jak nowy :) Ale nie ma w nim małżeństwa, jest rozwiedziony pisarz i nie było żadnej ekipy remontującej dom. Tyle mogę powiedzieć. 30-01-2008, 18:36
E to może ktoś wie do to za film??
Directed by James "THE KING" Cameron 04-02-2008, 01:31
OK, próbowałem już pytać ludzi o ten film, póki co bez żadnego odzewu. Szukam go od daaaawna, bo pewnie jak większość z Was mam tylko jakieś zamazane wspomnienia z dzieciństwa. Może ktoś z Was pomoże
Film opowiadał o rodzeństwie, myślę że dzieje się w XIX wieku. Dzieci miały chyba mniej niż 10 lat, z tego co pamiętam chłopiec i dziewczynka. Ich ojciec chyba nie żył albo był zaginiony, bo ich mama miała wyjść za mąż za innego faceta. I teraz pamiętam dwie konkretne sceny z tego filmu : - Pierwsza to taka, w której matka daje temu chłopcu jego ulubione ciastka (to były chyba takie pączki z dziurką) i posypuje je jakimś pudrem z trucizną albo jakimś lekarstwem, nie wiem, w każdym razie w przypadku zjedzenia chłopcu groziło coś złego ;) - I scena pod koniec filmu kiedy podczas ślubu tej matki w kościele/kaplicy/gdziekolwiek spada z sufitu wieeelki żyrandol Wiem, że to niewiele, ale może ktoś akurat niedawno oglądał ten film. Jako podpowiedź mogę jeszcze powiedzieć, że musi to być film co najmniej sprzed 15 lat. 08-02-2008, 02:52
Ja mam tak problem: jakieś dziesięć - może dwanaście lata temu oglądałem jakiś film, którego akcja działa się bodajże w renesansowej Italii zaś bohaterem był jakiś malarz i dwoje pozujących mu nago młodych ludzi (kochanków ?). Cała trójka staje się ofiarą upokorzeń zadawanych im przez plądrujące miasto obce wojska, w filmie zaznacza się też wątek dowódcy jednej z band zdobywców-szabrowników, który chyba chcąc zgwałcić jakąś mieszczankę całuje ją przemocą, ta zaś gryzie go w wargę, po czym facet chwyta ją za głowę i ciska o bruk zabijając. Przed śmiercią kobieta przeklina go albo coś takiego a przez resztę filmu ten dowódca ma koszmary i dręczą go wspomnienia ostatniego gniewnego spojrzenia rzuconego przez umierającą kobietę.
Pamiętam też motyw jakiegoś dowódcy oblegających miasto, któremu obrońcy odstrzelili z armaty głowę (dosłownie !) i później byli z tego powodu wściekli, bo zdali sobie sprawę, że wyeliminowali jedyną osobę, z którą mogli negocjować odstąpienie od oblężenia. Wiek ktoś co to za film ???? 24-03-2008, 03:43
Ja nie mam pojęcia, ale jeśli ktoś nam powie, to natychmiast muszę jakoś załatwić ten film :D
24-03-2008, 11:16
Nie, to nie jest ten film - ten o którym pisałem został nakręcony chyba w latach 90-tych albo 80-tych.
25-03-2008, 12:34
Witam i proszę o pomoc.
Dawno dawno temu, w czasach kiedy królowały kasety video, a ja miałem latek kilka, miałem przyjemność obejrzeć pewien film "made in hong kong". Fabuła opowiadała o młodym mężczyźnie z arystokratycznej rodziny, który zatajając swoją tożsamość wstępuje do klasztoru Shaolin. Pi kilku tygodniach nauki zgłasza chęć poddania się próba które mają potwierdzić jego mistrzostwo w walce. Próby mają miejsce w labiryncie, pierwsza z nich polega na przebyciu korytarza, w którym stoją pomalowani na złoto wojownicy, kolejne sprawdzają umiejętności głównego bohatera w posługiwaniu się różnymi rodzajami broni. Z bardziej charakterystycznych momentów pamiętam jeszcze - próbę słuchu - stary mnich rzucał monety, a nasz bohater z zawiązanymi oczami podawał kierunek w którym upadły - próbę dzwonu - uczeń musiał wytrzymać kilka uderzeń ogromnego dzwonu, próbę ta za pierwszym razem oblał (zemdlał) - próbę wytrzymałości - podobna do powyższej, tym razem musiał wytrzymać kilka uderzeń złotym kijem Na końcu, tuż przed ostatnią komnatą bohater zostaje przygnieciony przez głaz Kiedy stara się go podnieść nadchodzą mnisi, którzy dowiedzieli sie o jego prawdziwej tożsamości. Nie pozwalają mu oni dokończyć próby, a ostateczna nagroda, którą jest tatuaż smoka i tygrysa, pozostaje niezdobyta. Jeżeli ktoś zna tytuł tego filmu, będę dozgonnie wdzięczny za pomoc. Zaznaczam, ze nie jest to "Shaolin Temple", ani "The 18 Bronzemen", chociaż jeśli chodzi o ten ostatni tytuł, występuje szereg podobieństw. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. 02-04-2008, 21:29
Zna ktoś tytuł tego filmu?:
Glowny bohater zostaje skazany na smierc na krzesle elektrycznym, i podczas prowadzenia na egzekucje, choc caly czas jest twardzielem o stalowych jajach, nagle zaczyna sie wyrywać, płakać i błagać o litość, a wszystko po to zeby napisali o tym w gazecie, że zmiękł i tym samym obalił swój mit prawdziwego twardziela, którym fascynowały sie dzieciaki z sąsiedstwa (pewien ksiądz go o to poprosił). Film na pewno pochodzi z pierwszej połowy XX wieku i prawdopodobnie rolę główną gra Edward G. Robinson, ale wątpię żeby tytuł tego filmu to Two Seconds (1932) bo tam jest jakimś doktorem i chyba nie o to chodzi. Będę bardzo wdzięczny 10-04-2008, 22:54
Angels with Dirty Faces - klasyka
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-04-2008, 00:27
Czy mi się wydaje, czy on zaczął błagać o litość nie podcas prowadzenia na egzekucję tylko jeszcze na sali sądowej?
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 11-04-2008, 14:03 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Teledysk jak film | Debryk | 82 | 12,897 |
30-04-2026, 14:09 Ostatni post: slepy51 |
|
| Film vs Rzeczywistość - czy nietrzymanie się realiów czyni film sraką? | Kryst_007 | 27 | 4,859 |
27-08-2025, 13:40 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Nasze pomysły na film | Mierzwiak | 141 | 28,732 |
16-11-2024, 20:45 Ostatni post: srebrnik |
|
| Pomyłki obsadowe psujące film | Gieferg | 36 | 11,053 |
28-10-2022, 19:54 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Mój pierwszy raz - film lub scena... | Debryk | 1 | 1,150 |
06-06-2021, 14:06 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,276 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Teatr vs. Film | simek | 58 | 17,949 |
28-03-2015, 23:09 Ostatni post: perrie |
|
| Film snem, nietypowe zakończenie | simek | 22 | 9,266 |
19-09-2012, 14:07 Ostatni post: RandoMan |
|
| Zgłoś swój film na ECU 2012! | EcuFilmFestival | 0 | 1,847 |
10-11-2011, 12:59 Ostatni post: EcuFilmFestival |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,757 |