Ankieta: Film Starship Troopers jest
[Wyniki ankiety]

Żołnierze kosmosu - (już dawno) trylogia
To ja ponarzekam. Właśnie przeszukałem allegro i sklepy internetowe. W Polsce NIE JEST DOSTĘPNE WYDANIE ST INNE NIŻ DWUSTRONNE JEDNOPŁYTOWE. A zatem w połowie trzeba sobie "flipnąć" płytę. Jak na dwupłytowym divxie. Co to, kurna, ma być?! Czy nasz kraj zawsze musi być trzecim światem, jeśli chodzi o rynek dvd?

EDIT:

Kto zaznaczył w ankiecie "taki se" i nie ma nawet odwagi uzasadnić wyboru? ;)

Odpowiedz
O_o Dwustronne jednopłytowe? Ojajebie... No ale racja, zresztą jużo tym tu pisano... http://www.film.org.pl/forum/dvd.html
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
military napisał(a):Czy nasz kraj zawsze musi być trzecim światem, jeśli chodzi o rynek dvd?

i kto to mówi? ten, który leje na DTS :)

Odpowiedz
Sorry, ale DTS to jednak zupełnie inna liga niż dwustronne wydanie. ;) Używając kulinarnego porównania: jeśli świetny film to wytworne danie, to DTS jest delikatną muzyką lecącą w tle - umila posiłek, ale nie jest niezbędnym elementem. Zaś film na dwustronnej płycie można porównać do świetnego dania pieprzniętego na chodnik, zdeptanego i osikanego, które musisz zlizywać spomiędzy chodnikowych płytek.

Odpowiedz
Dla mnie brak DTSu w przypadku, gdy na Zachodzie DTS jest, to absolutny skandal.

Na domiar złego ofertę ITI przejął znienawidzony przez bodaj wszystkich konsumentów Imperial.

Ps. Do tych, którzy podobnie jak ja uważają, że DTS = DVD. Plik dźwiękowy z amerykańskiego wydania SE7EN waży bagatela 970 mega. Dla porównania przeciętny DTS liczy sobie coś około 450 mega, a taki wypasiony - 790.

Odpowiedz
Chcesz powiedzieć, że dźwięk lepszej jakości zajmuje mniej miejsca? Jeśli tak, to przyłączę się do ciebie w krucjacie przeciwko wycinaczom DTS-u. :)

Odpowiedz
E no, DTS zajmuje więcej wtf?!

Mental, Imperial/CinePix przejął od ITI filmy Paramount i Dreamworks. Filmy Universala zostały u nowo powstałego TiM.

Odpowiedz
Że jak? przecież napisane wyraźnie, co ile zajmuje. Seven ma najlepszy DTS, jaki słyszałem w życiu - stopień kompresji jest bardzo mały, stąd ogromna waga pliku dźwiękowego w porównaniu z innymi filmami.

plik DTS zajmuje więcej niż taki DD, bo jest mniejszy poziom kompresji. Kurna, odpalcie sobie Decryptera i sami zobaczycie :)

Odpowiedz
Napisałeś to tak, jakby zwykły DD w Seven ważył 970 mb, co w porównaniu z przeciętnym DTS (700-ileś) wygląda dość dziwnie. ;)

Odpowiedz
ale ja nawet nie wspomniałem o zwykłym dd w przypadku seven. skąd ten pomysł? a zwykły dd waży coś koło 150 mega, więc różnica jest kolosalna.

Odpowiedz
No właśnie chodziło mi o to że DTS zajmuje więcej military wprowadził jakieś zamieszanie :wink:

Odpowiedz
KUFA! Żołnierze Kosmosu, nie DTS w Se7en! :evil:
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
I wracając do filmu, to mi się bardzo podobał. Fajna rozpierducha, satyra i czarny humor. No ale czego innego się spodziewać po twórcach rewelacyjnego RoboCopa.

PS. Najbardziej wrył mi się w pamięć motyw z ręką i nożem :)

Odpowiedz
Przejrzałem ofertę wszystkich możliwych sklepów z dvd - polskich i zagranicznych - z których możnaby sprowadzić ST w normalnym wydaniu. I nigdzie takiego wydania nie ma - nie dla regionu 2. Szit.

Ale z drugiej strony przeczytałem, że edycja na dwustronnej płycie - własnie dzięki nagraniu na dwóch stronach - ma niesamowitą jakość obrazu. Wciąż mnie to nie do końca przekonuje do zakupu, ale z braku lepszego wyjścia...

Odpowiedz
Potwierdzam, że jakość obrazu jest naprawdę bardzo, bardzo dobra, chociaż także wkurza mnie fliperek. Ale za 22,90 (Saturn, Wa-wa) przełknąłem i przebolałem.

Odpowiedz
22,90 ?! Romeck... Czy ten sklep jest może wysyłkowy? ;)

Odpowiedz
Nic mi o tym nie wiadomo. :)

Ale pocieszę Cię - brałem z półki przedostatni egzemplarz, a później już nie widziałem tego filmu. :)

Odpowiedz
W takim razie dobrze by było, jeśli Saturn miałby jednakowe ceny w każdym oddziale. Sprawdzę, może się skuszę. :)

Odpowiedz
Odświeżyłem wspomnienia, film w***any w kosmos, szkoda że końcówka nieco skopana, ale to w takich filmach już chyba tradycja (patrz: ALiens), w porównaniu do takiego syfiatego AVP, Starship Troopers to film wprost genialny. Szkoda że się nei doczekał prawdziwego sequela.

To gdzie można tanio kupić DVD ?

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):To gdzie można tanio kupić DVD ?

W saturnie jest za 27 zł, podejrzewam że taniej nie znajdziesz. W Polsce jednak dostępna tylko i wyłącznie wersja na płycie dwustronnej. Mimo wszystko warto.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon