Gravity (2012) (Reż. Alfonso Cuaron)
(04-09-2013, 19:15)PropJoe napisał(a): Ja tam oczekuję najlepszego rozrywkowego filmu przynajmniej ostatnich 3 lat, plus czegoś prawdziwie innowacyjnego i trzymającego w napięciu.
Te tytuł ciąży na Pacific Rim, nie ważne jak bardzo zajebistym byłby Gravity to w kategorii filmu rozrywkowego to z Del Toro nie wygra. Ja przynajmniej oczekuję od Cuarona czegoś innego niż to co oczekiwałem po PR.

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(04-09-2013, 17:30)slepy51 napisał(a): Ta, nawet James się podniecia

Skoro, z tego co pamiętam z danego tematu, ma on co nieco wspólnego z tym filmem, to trudno, by go torpedował :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No wiadomo, tak wrzuciłem,, coby atmosferę lekko podgrzać, bo niektórzy na forum dalej mają Camerona za króla;) Wajda jak powie, że dzieło, to od razu lecę do kina!:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Dlaczego dalej? Elysium wyrezyserowal, czy co? :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie, "Troskliwe misie" w 3D;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Cytat:Te tytuł ciąży na Pacific Rim, nie ważne jak bardzo zajebistym byłby Gravity to w kategorii filmu rozrywkowego to z Del Toro nie wygra. Ja przynajmniej oczekuję od Cuarona czegoś innego niż to co oczekiwałem po PR.

Ja niby też, niby dwa różne filmy, ale oba wrzucam do tej samej szerokiej kategorii kina rozrywkowego, w opozycji do "kina artystycznego". Poza tym, oba to atrakcyjnie wizualnie widowiska. Tyle, że film Cuarona na pewno będzie poważniejszy i mam nadzieję, że wywoła u mnie dużo więcej emocji.

Odpowiedz
Pacific Rim posiada jakiś tytuł? Herezje.

Odpowiedz
Tak posiada- najlepszy Film rozrywkowy ostatnich lat!

Odpowiedz
To nie jest tytuł, tylko nic nieznacząca opinia :P

Odpowiedz
Mów co chcesz, ale ze mną nie dyskutuj:)
Trailer robi mocne wrażenie, to będzie obłędnie wyglądało w kinie. Ale chyba wreszcie widać w nowym zwiastunie, ze bohaterka się uratuje.

Odpowiedz
OK "Pacific Rim" ma osobny temat. Tutaj jak chcecie mamy 20 minut preview muzyki do filmu:

Mocny ambient, a więc nie dla każdego, ale sądzę, że w filmie powinien się świetnie odnaleźć. Ciekawe, że w sumie soundtrack to prawie 70 minut muzyki. Znaczy się takiej ambientowej muzyki. Więc jestem ciekaw czy wszystko znajdzie się w filmie? A skoro tak, to znaczy, że muzyka będzie towarzyszyła przez większość filmu. Jestem ciekaw jak będzie z innymi odgłosami. Zero efektów dźwiękowych i muzyka? Ciekawość mnie zżera.:)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Z trailera na trailer było inaczej, więc cholera wie na czym stanęło...

EDIT: Dzięki, muzyczka świetna.

Odpowiedz
Dźwięku w kosmosie nie było i nie będzie, dodali go tylko na potrzeby trailera.

Ten najnowszy świetny, podtrzymuje hype, ale też nie pokazuje za dużo.

Odpowiedz
Niesamowicie dobry trailer. Oby tylko całość nie okazała się rozczarowaniem w kontekście tak dobrej roboty w zwiastunie. Ciekawe jak to zrobią, żeby film nie był zbyt monotonny. Retrospekcje z Ziemi, flashbacki i inne takie?

Odpowiedz
Awesome again! That shit must blown our minds into pieces! :)
Jeszcze tylko miesiąc i będzie można fapować bez końca!

Odpowiedz
Dobra ta muza! Przesłuchałem całe 24 minuty i kilka razy się wkurzyłem, że już przerywają fajnie zapowiadający się kawałek, jak najbardziej powinna dać rady w filmie.

Odpowiedz
(04-09-2013, 10:31)simek napisał(a): Na rottenach 100% świeżości z 15 recenzji.
Po 32 recenzjach - 94%, Fresh: 30 i Rotten: 2.
(04-09-2013, 10:34)nawrocki napisał(a): Przy bardzo wysokiej średniej, warto dodać.
Obecny "Average Rating": 8.6(parę dni temu średnia była wyższa o 0.2).

Na http://www.metacritic.com/movie/gravity po 9 recenzjach "Gravity" ma kosmiczny wynik jak na film science-fiction tzn. 96/100(6 x 100).

Trzy nowe spoty:

Odpowiedz
[Obrazek: fashion_scans_remastered_sandra_bullock_vogue_us.jpg]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
[Obrazek: gravity-movie-poster-4.jpg]

Nie wiem czy ten był. W każdym razie - nie wiem czy wiecie, ale w IMAXach piątek-niedziela są przedpremierówki.

Odpowiedz
Dla mnie tylko seans w 2D.

Co prawda chciałbym zobaczyć w 3D, ale za dużo tu nieustannego ruchu, poza tym mam wrażenie że okulary na nosie będą tylko przeszkadzać w totalnym wejściu w tę historię.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon