Co to za film?
http://en.wikipedia.org/wiki/Parasitic_twin

Odpowiedz
Basket Case!! Dzięki D'mooN!

Odpowiedz
Nie chciałem o nic pytać, miałem nawet skromną nadzieję że wreszcie też komuś pomogę :) i dlatego tu ajrzałem. Ostatnia zagadka przypomniała mi o jednym z odcinków Archiwum, to był jeden z najlepszych i bym chętnie go jeszcze sobie szpaknął, albo kogoś nim nastraszył. Historia pewnej rodzinki mutantów. Trójka albo więcej braci, którzy mieszkali w domu na uboczu, byli bardzo zniekształceni, a to dlatego że od lat dochodziło tam do kazirodztwa. Mieli jakąś kobite w domu, ona nie miała nóg i trzymali ją pod łóżkiem na takim wózku jak mają w amerykańskich warsztatach. Paskudna historia i fajnie pokazana. Mega była scenka jak pojechali do miasta i jakiegoś typa bezczelnie zatłukli pałami w jego domu. Ktos wie jak ten epizod sie zwie, jakie sezon itd. ? Bo wogóle się nie orientuje w tym serialu, oglądalem tylko to co było w tv.
Hitch w tym odcinku, o którym pisaleś był koleś pokryty łuską i miał chyba nawet skrzela na bokach. Umiał łowić ryby zębami - przechuj komandos :)
My parents hit me. You are gay

Odpowiedz
Odcinek o który pytasz: "Home", trzeci epizod czwartego sezonu.

Cytat:Hitch w tym odcinku, o którym pisaleś był koleś pokryty łuską i miał chyba nawet skrzela na bokach.

"Humbug" 02x20

Odpowiedz
dzięki Apone
Skoro jesteś taki obcykany to jeszcze mam pytanie: odcinek o rodzince 2+1 mieszkającej z matką kobity. Pochodziły one z Rumunii i ta staruszka była jakąś czarownicą. Nie pamiętam już o co tam chodziło, ale zapamiętałem jedą scenkę, może to też pomoże. Dzieciak chodził z balonem po wesołym miasteczku chyba i tak sobie chodził :) kamera pokazywała jego i balon po jakimś czasie dzieciaka chyba cos zasłoniło i został sam balon, który poleciał do nieba :) Już prawie wogóle nie pamiętam o co w tym odcinku biegało, pamiętam tylko że sie na nim troszke bałem. Ten i ten poprzedni zapamiętałem jako najstraszniejsze.
Może jeszcze jakieś typy na mocne odcinki ?
My parents hit me. You are gay

Odpowiedz
The Calusari 02x21.

Nie jestem żadnym specem, ostatnio od początku do końca wałkuję X- Files po prostu 8). "Humbug", "The Calusari", "F. Emasculata"- trzy rewelacyjne odcinki z drugiego sezonu.

Odpowiedz
Kiedyś na forum ktoś opowiadał w ramach tematu 'najgorsze filmy' o 'latających korpusach', to jest filmie kung fu z kadłubkowatymi (pozbawionymi kończyn) wojownikami ćwiczącymi w lesie aby pokonać cesarza. Opcja szukaj mnie nie pomaga ;/. Kto pomoże?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Spróbuj "Cripple Masters". Internet trochę mi szwankuje, więc nie sprawdzę czy to na pewno ten tytuł, ale jeśli nie ten, to podobny.

Odpowiedz
Crippled Masters, to tak. Wielkie dzięki Military, będę mógł mamie pokazać.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Proszę o pomoc Szanownych Forumowiczów :)

Chodzi mi o serial s.f., który składał sie z niepowiązanych ze sobą opowieści. Zaczynał się szumem na ekranie, a potem pan mówił że nie masz co regulować obraz bo obcy go kontrolują :). Nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Chyba na Jedynce to leciało.
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Odpowiedz
Strefa zmroku?

Odpowiedz
The Outer Limits (Po tamtej stronie)

Odpowiedz
Wielkie dzięki D'mooN - to dokładnie to! :)

To intro jest niesamowite :)
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Odpowiedz
Wiem, że mógłbym to sprawdzić w spisie odcinków, ale tych odcinków jest ze 200, a ja nawet nie pamiętam serii, więc...

Jak nazywały się (i możliwie numer serii\epizodu niech poda dobry człowiek odpisujący) odcinki X-files, w których:

1. Mulder i Scully są na opuszczonym statku i szybko się starzeją?
2. Mulder przenosi się w czasie na nazistowki luksukowy okręt?

I jeśli ktoś chce, niech poleci mi najbardziej przerażający odcinek ze wszystkich. ;)

Odpowiedz
1. 2x19 'Dod Kalm'.

2. 6x03 'Triangle'.

A najbardziej przerażający... 2x14 'Die Hand Die Verletz' ;)

Odpowiedz
Dzięki :)

Odpowiedz
Jeśli chodzi o mocniejsze odcinki to moje dwa typy to:
IRRESISTIBLE (Sezon 2)
CHINGA (Sezon 5)

Odpowiedz
Od siebie dodam "Home" i "The Calusari"

Odpowiedz
O właśnie, Home jest świetny.

Dziwny sentyment mam do Ice, choć to tak słaby i źle nakręcony odcinek, że płakać się chce ze śmiechu. :)

Odpowiedz
hmm..znacie wszystkie tytuły serii na pamięć? :twisted:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon