Co to za film?
@military
Tytułu nie pamiętam, ale coś kojarzę ze gościu używał yoyo jako broni i właśnie nim uciął szatanowi ten róg. Może to pomoże ci w szukaniu.
Haplo, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2012.

Odpowiedz
Fantastyczny świat Paula?

Odpowiedz
Szukam ostatnio filmu, który oglądałem tak z 5-6 lat temu, wydaje mi się, że został nakręcony około 2000 r. Niestety nie pamiętam prawie nic z niego.
Wskazówki:
1. Na 100%, to był horror, jest ich od zatrzęsienia, ale to był taki lepszy horror, nie jakiś tam byle gniot, a takich nie ma wiele.
2. Pamiętam, że kobieta była główną bohaterką (chyba blondynka). Pamiętam, że rzecz się działa chyba w budynkach na początku i atakowały ją jakieś cienie, takie potwory z cienia, których chyba nikt nie widział poza nią. Potem akcja działa się w metrze albo w jakichś kanałach, ciemno w cholerę i te cienie wszędzie, (chyba były z innego wymiaru, wyglądem przypominały drapieżniki nie z tej ziemi), po ścianach też chodziły.
3. Chyba nie było happy endu.

No tylko tyle...
Nie mogę sobie przypomnieć tytułu, nie mogę tego filmu znaleźć.

Odpowiedz
edkrak: tak, dzięki!:)

Odpowiedz
W końcu znalazłem film którego szukałem tyle lat http://www.imdb.com/title/tt0216620/ Hmm, cudów nie oczekiwałem. Myślałem że to będzie chociaż coś przeciętnego a tu 3,8 w IMDB.
Giee, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2013.

Odpowiedz
Dżabba, film którego szukasz to zapewne "Oni" Roberta Harmona z 2002r.

Odpowiedz
Takie nietypowe zapytanie: ostatnio mama opowiadała mi o filmie który wyświetlany był w telewizji polskiej mniej więcej w połowie lat 70. Za dużo nie pamięta, ale generalnie początek filmu opiera się na znalezieniu przez badaczy jakiegoś kamienia czy meteorytu który pulsuje światłem. Zostaje dostarczony do laboratorium, kiedy wszyscy kończą pracę w budynku zostaje sekretarka która wychodząc gasi światło i w tym momencie za dłoń łapie ją jakaś czarna ręka, prawdopodobnie czegoś co wyszło z tego kamienia. ;) Film najpewniej amerykański, pachnie mi kinem klasy B.
arturs123, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2012.

Odpowiedz
Wiele lat temu w telewizji (chyba na Polsacie) został wyemitowany film ukazujący globalną katastrofę spowodowaną upadkiem meteoru, przy czym cała akcja filmu działa się w studiu telewizyjnym. Pamięta ktoś z was ten film?
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Without Warning.

Odpowiedz
Ok, dzięki.
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
(20-12-2013, 10:55)Crash napisał(a): Dżabba, film którego szukasz to zapewne "Oni" Roberta Harmona z 2002r.

Dzięki, to ten film.

Odpowiedz
Oglądałem parę lat temu film chyba na tvn o dziewczynce, która była szczególnie naznaczona przez Boga, miała w przyszłości wykonać jakaś misję, na każdego kto ją spotkał przechodziła dziwna dobra energia i ciepło. Wychowywali ją sataniści może sam diabeł którzy potem chcieli ją zabić. Pamiętam dwie sceny: jak satanista prowadzi ją do bezdomnego który chce umrzeć i oblewa się benzyną, ona daje mu nadzieję wiarę w życie, a potem satanista, pomimo że już nie chce popełnić samobójstwa podpala go. Druga na końcu filmu w kościele chyba sataniści znieważają kościół i chcą zabić dziecko i wtedy zstępują aniołowie. Zna ktoś ten film ?

Odpowiedz
Znajomy mi ostatnio opowiadal o filmie, gdzie morderca topil ofiary w jakis przezroczystych szescianach (?) (dyskusja sie zaczela, kiedy zapytalam, czy ogladal "Cube" i on myslał, ze ten film to "Cube") a potem masturbowal sie przy nich i przesylal zdjecia/filmy policji. Ktos kojarzy?

Odpowiedz
The Cell?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
dzieki! to moze byc to :)

Odpowiedz
Little Monsters

Odpowiedz
Szukam serialu o chłopaku, który (nie pamiętam jak) nabył moce jak Superman. W pierwszym odcinku jak mu robili zastrzyk to złamała się igła. Miał pomocnika, profesora czy doktorka, który mu doradzał czy pomagal czy cholera wie co. Leciało chyba wieczorami w niedzielę albo sobotę jakieś 15 lat temu :P

Odpowiedz
http://www.imdb.com/title/tt0094516/

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Dzięki slepy :D ciekawe jak to przetrwa próbę czasu ;)

Odpowiedz
[Obrazek: jamnes-franco-gif-18.gif]

? :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon