Twin Peaks - serial (ABC / Showtime, 1990-2017) i film Fire Walk With Me (1992)
Mi na postaciach w ogóle nie zależy, najważniejsze aby udało się odtworzyć tamten klimat.

Odpowiedz
serio łudzicie się, że to coś będzie miało ręce i nogi?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Sherilyn Fenn musi być, Maklaklan też - jeśli nie, bojkotuję.:) Do tego prawie na pewno będzie Ray Wise, sądząc z jego wypowiedzi, ale jak oni go wcisną - nie wiem. Pewnie coś z Czarną Chatą. Miło byłoby też zobaczyć szeryfa Trumana. Niestety ale piękna w TP Madchen Amick zbrzydła na starość, więc ją mogą sobie darować.:)

Jestem prawie pewien, że to będzie miało ręce i nogi, bo zarys kolejnych części TP istniał już wtedy, kiedy serial anulowano, a z serii filmów kinowych nic nie wyszło. Pytanie, czy będzie miał klimat i energię.

Odpowiedz
(06-10-2014, 19:16)military napisał(a): Jestem prawie pewien, że to będzie miało ręce i nogi, bo zarys kolejnych części TP istniał już wtedy, kiedy serial anulowano, a z serii filmów kinowych nic nie wyszło.

No i co z tego, jak to było 20 lat temu? Dzisiaj raz, że Lynch to stary dziad, który ostatnio dał światu Inland Empire, w którym totalnie popłynął, a dwa, że zmieniło się na świecie wszystko od tego czasu. Co najwyżej będzie to marna podróbka albo, o zgrozo!, parodia oryginału (który zresztą już cały drugi sezon słabował). Równie dobrze mogliby dziś nakręcić True Lies 2 - miałoby to taki sam sens, tj. żaden.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ty twierdzisz, że w Inland Empire odpłynął :) Jest też grupa, która twierdzi, że po prostu poszedł o krok dalej.

Ja mam tylko nadzieję, że dla TP porzuci tę paskudną cyfrówkę, nad którą brandzlował się nie tylko przy okazji filmu z 2007 roku, ale też późniejszych reklamówek.

Odpowiedz
Super informacja. Jak będzie sukces to może Fox pokusi się o wznowienie FireFly <marzy>

Odpowiedz
Lękam się trochę. :/
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Modlitwy wysłuchane:) A tutaj jeszcze wpis z Twittera MacLachlana:

"Better fire up that percolator and find my black suit :-)"
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Całą sytuację można podsumować w sumie cytatem prosto z serialu: It is happening again. :)

Odpowiedz
Wstyd sie przyznac, ale dopiero zaczynam ogladac :D i jest super, muzyka, fabula, intro jest super cos w stylu The Wire, cale spoleczenstwo Twin Peaks, no i detektyw Cooper, genialnie zagrany! i te dziewczyny ze wczesnych 90s mniam :D. No coz za dzieciaka nie ogladalem to trzeba nadrobic.

Odpowiedz
http://www.thestudioexec.com/miley-cyrus-joins-twin-peaks-season-3/

:)

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_lt44w88MVW1qankx4o1_500.png]

Uważacie że serial powróci z tą samą piosenką tytułową? A może nową?

Odpowiedz
Jezu, żadna Lana. Trudno mi sobie wyobrazić zmianę piosenki tytułowej i chyba byłby to bardzo ryzykowny ruch. Co najwyżej jakieś odświeżenie oryginału.

Odpowiedz
Takie odświezenie najlepiej!

:)

Odpowiedz
Srana del srej. Na szczęście Lynch ma gust muzyczny i o piosenkę akurat w ogóle się nie martwię.

W filmie kinowym nie było piosenki z serialu, ale za to takie, inne, cudeńko:

Odpowiedz
(19-10-2014, 14:25)Albertino napisał(a): Srana del srej. Na szczęście Lynch ma gust muzyczny
Szkoda że ty go nie posiadasz, mało tego, Lynch już raz wypowiedział się na jej temat, ale skąd miałbyś to wiedzieć?

Odpowiedz
Oczywiście nie byłbyś sobą gdybyś nie zaczął swoich jazd personalnych. Pozwól, że ja twojego uwielbienia dla tak wiekopomnych postaci muzyki jak Lady Gaga komentował nie będę - to po prostu mówi samo za siebie :)

Nie mam nic do tej lasi (Lany), jak na dzisiejszy mainstream jest z pewnością sporo powyżej przeciętnej (w okolicach Video Games nawet mnie odrobinę ciekawiła, ale dość szybko bańka pękła). W każdym razie, czy naprawdę jej nazwisko musi padać przy każdej możliwej okazji? Bo niby po co Lynch miałby z nią współpracować? Ewentualnie ze względów komercyjnych, ale ten pan dobitnie od 30 lat udowadnia, że te go nie interesują.

Lynch z reguły współpracuje z muzykami z okolic dream popu i jazzu, nierzadko też wykorzystuje gotowe już kawałki. Jeśli nie, pisze lub ewentualnie współtworzy piosenki do swoich filmów (przeważnie z Badalamentim, ale nie ma pewności czy tak będzie tym razem - ostatnio coraz częściej sam brał się za muzykę). Del Rey może i by się w tym jakoś odnalazła, bo sukcesywnie żeruje na tej dreampopowej spuściźnie spod znaku Julee Cruise (choć moim zdaniem bardziej pod kątem wokalu niż samego brzmienia; to jakoś gryzie mi się z estetyką Lyncha - Del Rey ma więcej wspólnego z popem i disneyowskimi standardami niż jazzem), tyle że na pewno ich na nią nie stać (prędzej spodziewałbym się jej w soundtracku do nowego Bonda).

Poza tym (tutaj już czyste dywagacje) seria powstaje dla Sho, więc z pewnością będzie mroczniejsza, brutalniejsza i bardziej creepy niż ta od ABC, czyli taka jak to zawsze wychodzi, gdy się Lynchowi bardziej poluzuje. Chyba, że Frost będzie tym czynnikiem łagodzącym.

Odpowiedz
David Lynch jest fanem Rammsteina. Mam nadzieje, ze pojawi się w intrze kawałek Rammsteina.

Najlepiej Mann Gegen Mann, zeby ucieszyc tez fanów Michaela Manna.

Odpowiedz
A tak bardziej logicznie rozumując to, o ile nie ma z Lynchem jakiegoś konfliktu, do muzyki wróci zapewne Julee Cruise wraz z Badalamentim (nie wiem jak z Julee, ale z Badalamentim Lynch ma wciąż dobre kontakty, na pewno jakośtam współpracowali przy wydaniu serialu na Blu). Angelo co prawda nie współpracował z Lynchem przy "Inland Empire" (niemniej ten film był jednak pewnym arthouse'owym, chałupniczym eksperymentem demiurga-reżysera, który film napisał, sfilmował, zmontował, wyprodukował i również w znacznym stopniu umuzycznił).

Tutaj mamy jednak do czynienia z kontynuacją pewnej formy, powstającą do tego dla całkiem dużej, komercyjnej stacji telewizyjnej, więc nie widzę opcji, aby Lynch dalej bawił się w swoje eksperymenty z formą (na pewno nie aż w takim stopniu).

Generalnie nie po to sięgają po oryginalną obsadę i zespół twórców, aby robić coś drastycznie innego. Zresztą fani spodziewają się powrotu do tamtej atmosfery :) Z tego co pamiętam, to Lynch z Frostem planowali dwa filmowe sequele serialu, których powstanie zaprzepaściła finansowa klapa "Ogniu krocz za mną".

Poza tym taki njusik wynalazłem na IMDB:
Cytat:Novel by series co-creator Mark Frost will be published in late 2015

Here's something to put on your reading list while you wait for Showtime's revival of “Twin Peaks.”

Mark Frost, who co-created the iconic series with David Lynch, is writing a novel, “The Secret Lives of Twin Peaks,” which “reveals what has happened to the people of that iconic fictional town since we last saw them 25 years ago,” according to the book's publisher, Macmillan subsidiary Flatiron Books.

See photos: Laura Palmer's ‘Twin Peaks’ House Is on the Market

The novel will also offer “a deeper glimpse into the central mystery that was only touched on by the original series,” Flatiron added.

“The Secret Lives of Twin Peaks,” which has also been picked up all over the world, will go on sale in late 2015, ahead of Showtime's revival of the series.

Also read: David Lynch Teases More ‘Twin Peaks’ With Cryptic Message

“[Flatiron president and publisher] Bob Miller and I have enjoyed a fantastic fifteen year relationship in publishing,” Frost said of the book. “This has long been a dream project of mine that will bring a whole other aspect of the world of Twin Peaks to life, for old fans and new. I couldn't be more thrilled.”

As reported earlier this month, Showtime is bringing back “Twin Peaks” as a limited series in 2016. The nine-episode revival will be written and produced by Lynch and Frost, and pick up in the present day in the fictional town of Twin Peaks, Washington, 25 years after the original ABC show went off the air.

See video: ‘Twin Peaks’ Getting a Revival on Showtime

In advance of the revival, Showtime will run the first two seasons of the original series.

Odpowiedz
(19-10-2014, 15:08)Albertino napisał(a): Oczywiście nie byłbyś sobą gdybyś nie zaczął swoich jazd personalnych.
Oko za oko mój drogi, to ty napisałeś, że Lynch nie wziąłby Lany bo ma gust, ergo prztyczek w moim kierunku :) Ale OK, dzięki za wyjaśnienie.

Aha, i nie przy każdej okazji, tylko przy dwóch :P - ot LDR pasuje mi do zaśpiewania tematu do Bonda i właśnie do takich lynchowskich klimatów, którymi zresztą sama się inspiruje.

Cytat:twojego uwielbienia dla tak wiekopomnych postaci muzyki jak Lady Gaga komentował nie będę
Prędzej Lady Sraga. Serio.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon