12-02-2015, 17:03
|
Banshee (Cinemax)
|
|
Ja traktuję to jako komiks przeniesiony na ekran i zajebiście się bawię. Zero wniku w logikę i jest dobrze. Krew, cycki, gnaty, rozpierducha... Rozkminy jak w poście o Birdmanie to nie tutaj;)
Ja też traktuje jak komiks, ale bez przesady trochę wysiłku przy scenariuszu by się przydało :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
12-02-2015, 17:06
No ale skąd wniosek, że powinien być pościg? Główna ekipa stała na froncie, a Proctor wylazł tylnym wyjściem przez piwnice, gdzie jakieś łebki się dobijały, żeby odciągnąć uwagę od napakowanego Indiańca. Ja bym się bardziej przyczepił do tego, że uratował te Murzynkę w przypływie dobroci do funkcjonariuszy prokuratury.
12-02-2015, 17:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2015, 17:56 przez Mental.)
joozek, odnośnie tłumaczenia. Jak w dialogach pada sformułowanie "semi-automatic", to po polsku jest "samopowtarzalny" (np. pistolet). Jak pada "automatic" albo "full auto", to po polsku poprawnie będzie "samoczynny" (np. karabin). Nie ma czegoś takiego jak "pół-automatyczny" ani "automatyczny".
Poza tym wiadomo - mucha nie siada :) 15-02-2015, 02:57
Dzięki, zapamiętam. W tym temacie średnio się orientuję, więc każda pomocna i fachowa uwaga jest na wagę złota.
15-02-2015, 13:51 (12-02-2015, 17:53)Mental napisał(a): No ale skąd wniosek, że powinien być pościg? Główna ekipa stała na froncie, a Proctor wylazł tylnym wyjściem przez piwnice, Słychać było strzały więc można wnioskować, że wyjście było obstawione. Skoro była wymiana ognia to powinien ktoś się tym zainteresować. (12-02-2015, 17:53)Mental napisał(a): Ja bym się bardziej przyczepił do tego, że uratował te Murzynkę w przypływie dobroci do funkcjonariuszy prokuratury. Proctor człowiek z zasadami zabija tylko konkurencje i osoby bezpośrednio zagrażające jego bezpieczeństwu, Mnie nie zdziwiło, że uratował murzynkę. Szósty odcinek bez rewelacji. Za to z klasycznym motywem przymierzania do zabicia złego bossa wystarczająco długo, żeby ten miał czas wywinąć się z opresji :)
20-02-2015, 21:58 Cytat:Słychać było strzały więc można wnioskować, że wyjście było obstawione. Przecież napisałem, że tam stało kilku łebków - wyłącznie po to, by odciągnąć uwagę. I kto się miał zainteresować? CIA? Cytat:Proctor człowiek z zasadami Dobre. A pani prokurator zagrażała bezpośrednio jego bezpieczeństwu jako jedna z osób zaangażowanych w jego pojmanie i sądzenie. 21-02-2015, 00:16
Po wczorajszym odcinku 3x08 stwierdzam, że Lucas Hood to naprawdę spoko koleś. Nawet groteskowe cgi mi nie przeszkadzało we wiadomej scenie. Piękne wymierzenie sprawiedliwości. A Brock niech spierdala z tym swoim smęceniem i wyrzutami sumienia :)
04-03-2015, 18:04
Ostro hejtowałem pierwszy ep 3 sezonu, ale bez dwóch zdań jest on lepszy niż drugi i to pod każdym względem. Do poważnych minusów w dalszym ciągu zaliczam odejście od klasycznego filmowania scen walk na rzecz jakichś pojebanych psychodelicznych wstawek i efekciarskiego montażu.
13-03-2015, 00:21
Elizka jest juz w takim wieku, i w takim miejscu kariery, ze nie zdziwie sie, jezeli bedzie w tym serialu swiecic pupą.
07-04-2015, 13:42
I jak wrażenia po trzech odcinkach finałowego sezonu? Naprawdę nikt nie ogląda? Bez jaj, nad większymi gniotami się tu spuszczacie;)
16-04-2016, 17:52
Nikt nie oglądał? :) Serial skończony, mimo wcześniejszych obaw sezon zaliczam do bardzo udanych. Wszystkie wątki zostały nieźle pozamykane w sposób przemyślany. Na szczęście nie przekombinowano ani nie pozostawiono jakiś wątków nierozwiązanych. Aż się smutno zrobiło, że to ostatnia wizyta w Banshee :)
01-06-2016, 22:26 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Gangs of London (Sky/Cinemax, 2020) | nawrocki | 22 | 5,385 |
20-05-2022, 12:01 Ostatni post: Paszczak |
|
| Quarry (Cinemax/HBO) | panegiryk_do_ortalionu | 18 | 5,426 |
02-06-2017, 12:55 Ostatni post: Paszczak |
|