Banshee (Cinemax)
Ja traktuję to jako komiks przeniesiony na ekran i zajebiście się bawię. Zero wniku w logikę i jest dobrze. Krew, cycki, gnaty, rozpierducha... Rozkminy jak w poście o Birdmanie to nie tutaj;)

Odpowiedz
Ja też traktuje jak komiks, ale bez przesady trochę wysiłku przy scenariuszu by się przydało :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
No ale skąd wniosek, że powinien być pościg? Główna ekipa stała na froncie, a Proctor wylazł tylnym wyjściem przez piwnice, gdzie jakieś łebki się dobijały, żeby odciągnąć uwagę od napakowanego Indiańca. Ja bym się bardziej przyczepił do tego, że uratował te Murzynkę w przypływie dobroci do funkcjonariuszy prokuratury.

Odpowiedz
joozek, odnośnie tłumaczenia. Jak w dialogach pada sformułowanie "semi-automatic", to po polsku jest "samopowtarzalny" (np. pistolet). Jak pada "automatic" albo "full auto", to po polsku poprawnie będzie "samoczynny" (np. karabin). Nie ma czegoś takiego jak "pół-automatyczny" ani "automatyczny".

Poza tym wiadomo - mucha nie siada :)

Odpowiedz
Dzięki, zapamiętam. W tym temacie średnio się orientuję, więc każda pomocna i fachowa uwaga jest na wagę złota.

Odpowiedz
(12-02-2015, 17:53)Mental napisał(a): No ale skąd wniosek, że powinien być pościg? Główna ekipa stała na froncie, a Proctor wylazł tylnym wyjściem przez piwnice,

Słychać było strzały więc można wnioskować, że wyjście było obstawione. Skoro była wymiana ognia to powinien ktoś się tym zainteresować.

(12-02-2015, 17:53)Mental napisał(a): Ja bym się bardziej przyczepił do tego, że uratował te Murzynkę w przypływie dobroci do funkcjonariuszy prokuratury.

Proctor człowiek z zasadami zabija tylko konkurencje i osoby bezpośrednio zagrażające jego bezpieczeństwu, Mnie nie zdziwiło, że uratował murzynkę.

Szósty odcinek bez rewelacji. Za to z klasycznym motywem przymierzania do zabicia złego bossa wystarczająco długo, żeby ten miał czas wywinąć się z opresji :)

Odpowiedz
Cytat:Słychać było strzały więc można wnioskować, że wyjście było obstawione.

Przecież napisałem, że tam stało kilku łebków - wyłącznie po to, by odciągnąć uwagę. I kto się miał zainteresować? CIA?

Cytat:Proctor człowiek z zasadami

Dobre.

A pani prokurator zagrażała bezpośrednio jego bezpieczeństwu jako jedna z osób zaangażowanych w jego pojmanie i sądzenie.

Odpowiedz
Po wczorajszym odcinku 3x08 stwierdzam, że Lucas Hood to naprawdę spoko koleś. Nawet groteskowe cgi mi nie przeszkadzało we wiadomej scenie. Piękne wymierzenie sprawiedliwości. A Brock niech spierdala z tym swoim smęceniem i wyrzutami sumienia :)

Odpowiedz
Przy wiadomej scenie przypomniała mi się wiadoma scena z wiadomego serialu;)

Odpowiedz
Po 9 odcinku stwierdzam ponownie iż :-) Banshee serialem SUPER jest!

Odpowiedz
Ostro hejtowałem pierwszy ep 3 sezonu, ale bez dwóch zdań jest on lepszy niż drugi i to pod każdym względem. Do poważnych minusów w dalszym ciągu zaliczam odejście od klasycznego filmowania scen walk na rzecz jakichś pojebanych psychodelicznych wstawek i efekciarskiego montażu.

Odpowiedz
Elizka w Banshee

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Elizka jest juz w takim wieku, i w takim miejscu kariery, ze nie zdziwie sie, jezeli bedzie w tym serialu swiecic pupą.

Odpowiedz
W końcu mam motywację by ruszyć ten serial...
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
(07-04-2015, 13:42)Crov napisał(a): Elizka jest juz w takim wieku, i w takim miejscu kariery, ze nie zdziwie sie, jezeli bedzie w tym serialu swiecic pupą.

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Premierę ostatniego sezonu przeniesiono na kwiecień.

Odpowiedz
Fatalne wieści :-(

Odpowiedz
I jak wrażenia po trzech odcinkach finałowego sezonu? Naprawdę nikt nie ogląda? Bez jaj, nad większymi gniotami się tu spuszczacie;)

Odpowiedz
Ja oglądam. Jest ok, ale jakoś nie widzę po tych trzech odcinkach do czego ma to wszystko zmierzać. Jak na finałowy sezon słabo to wszystko jest zarysowane. No i

Odpowiedz
Nikt nie oglądał? :) Serial skończony, mimo wcześniejszych obaw sezon zaliczam do bardzo udanych. Wszystkie wątki zostały nieźle pozamykane w sposób przemyślany. Na szczęście nie przekombinowano ani nie pozostawiono jakiś wątków nierozwiązanych. Aż się smutno zrobiło, że to ostatnia wizyta w Banshee :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon