Co to za film?
Serie nie mają tytułów. :P

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):hmm..znacie wszystkie tytuły serii na pamięć? :twisted:

No pewnie. A ty nie? To jakiś dziwny jesteś :P

Odpowiedz
nie dziwny, tylko z odcinka nr 666 :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
To teraz pytanko o kolejny filmik :D

1. Jest to film SF prowadzony w stylu wiadomości tak jakby prowadzili relacje z prawdziwych zdarzeń. Dotyczy początkowo 3 asteroid które lecą w kierunku Ziemi, itd. Film jest bez happy endu.

Szukam go już tyle czasu, ale nie mogę go namierzyć nigdzie.

Odpowiedz
http://www.forumkmf.pl/viewtopic.php?p=57032

Odpowiedz
Wow...dzięki wielkie. A ja głupi zamiast zapytać to szukam :D:D

Odpowiedz
Poszukuję raczej starego filmu. Pamiętam go bardzo urywkowo ale zapadł mi w pamięć dlatego mam nadzieję że ktoś mi podpowie jaki jest jego tytuł. Fabuła rysuję się tak że 3 osobowa grupka bandytów napada na bodajże bank (klimaty westernowe). Bandyci uciekają przed szeryfem w stronę pustyni ale bez żadnego zaopatrzenia (woda, jedzenie). Po jakimś czasie spotykają oni kobiete z dzieckiem w dyliżansie której mąż szukał jakiegoś ratunku (na prawdę słabo pamiętam fabułę :P). Ewentualnie po kilku dniach podróży przeżywa tylko jeden z bandytów i dziecko. Film kończy się dojściem do miasta przez te dwie postaci i tym samym uratowanie dziecka przez bandyte.

Możliwe że pogmatwałem i to nie byli bandyci, mniejsza z tym, w każdym razie myślą przewodnią była podróż po pustyni w kierunku miasta i walka z pragnieniem. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Odpowiedz
Ja nie wiem, ale ten wątek to niezła spojlerowa rzeźnia :)

Odpowiedz
demen napisał(a):Poszukuję raczej starego filmu. Pamiętam go bardzo urywkowo ale zapadł mi w pamięć dlatego mam nadzieję że ktoś mi podpowie jaki jest jego tytuł. Fabuła rysuję się tak że 3 osobowa grupka bandytów napada na bodajże bank (klimaty westernowe). Bandyci uciekają przed szeryfem w stronę pustyni ale bez żadnego zaopatrzenia (woda, jedzenie). Po jakimś czasie spotykają oni kobiete z dzieckiem w dyliżansie której mąż szukał jakiegoś ratunku (na prawdę słabo pamiętam fabułę :P). Ewentualnie po kilku dniach podróży przeżywa tylko jeden z bandytów i dziecko. Film kończy się dojściem do miasta przez te dwie postaci i tym samym uratowanie dziecka przez bandyte.

Możliwe że pogmatwałem i to nie byli bandyci, mniejsza z tym, w każdym razie myślą przewodnią była podróż po pustyni w kierunku miasta i walka z pragnieniem. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

http://imdb.com/title/tt0040064/
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz
O wow, dzięki, już straciłem nadzieję że ktoś mi pomoże go znaleźć. Muszę go sobie teraz jakoś załatwić :P

Odpowiedz
Chciałbym się zapytać, czy ktoś zna tytuł pewnego amerykańskiego filmu opartego na faktach - film ten rozgrywa się w jakimś małym prowincjonalnym miasteczku bodajże w Karolinie Południowej i opowiada historię chłopaka, który zabił swoją dziewczynę na jakiejś łące, a potem jej nagie ciało pokazał kilku znajomym. Przez resztę filmu zastanawiał się, czy iść z tym na policję, czy nie, potem chyba ukrywał się u jakiegoś nawiedzonego kolesia, który zabawiał się ze swoją dmuchaną kochanką, a jego znajomi jakby się tym nie przejęli, chociaż jeden kolega potem wszystko powiedział na policji. Za nic nie potrafię sobie przypomnieć reszty filmu i co najważniejsze jego tytułu, bo oglądałem go wieki temu w telewizji i mam ochotę zrobić to jeszcze raz, no ale nie wiem jak się nazywa Crying or Very sad I właśnie tego tyczy się mój temat - czy ktoś zna tytuł tego filmu? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź

Odpowiedz
Witam wszystkich!

Od pewnego czasu meczy mnie pewien film, ktorego tytulu nie moge w zaden sposob sobie przypomniec. Uslyszalem o nim zdaje sie dwa lata temu (ale moge sie mylic, moze to bylo w tym roku?), na tvp byl omawiany jakis zagraniczny festiwal filmow sci-fi, chyba tez horrorow. Film czarno bialy, sci-fi, utzrymany w poetyce niemieckiego ekspresjonizmu, chyba latynoski rezyser (ale tu tez nie na 100%), swiat przyszlosci - klimat a'la "Alphaville" Godarda. Co bylo charakterystycznego to to, ze ludzie mieli zamiast glow - telewizory.
Film ten na pewno nie byl wyswietlany w kinach w Polsce (dziwne Wink), nie wiem czy w ogole wyszedl na dvd za granica. Zdaje sobie sprawe, ze bedzie to ciezkie zadanie, ale moze ustalimy wspolnie tytul tegoz filmu.
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Kojarzy mi się trochę z filmem ANTENA (link), który jest wyświetlany teraz w Kinotece. Film co prawda z tego roku, ale jakoś z opisu od razu przyszedł mi do głowy.

Odpowiedz
Trafiles w samo sedno :D To jest to!!! Jest na plakacie ta postac, ktora zapamietalem. Wielkie dzieki!!! Co za szybkosc, :)

Odpowiedz
Hehe, proszę bardzo :). A film faktycznie zapowiada się intrygująco - plakat jest naprawdę dobry, a i fabuła wygląda niegłupio. Chyba wybiorę się na to do kina niedługo...

Odpowiedz
W ogole jestem w szoku, ze film ten wyswietlaja w kinie, jako normalny seans. Gdyby we Wroclawiu grali, nie zastanawialbym sie ani chwili :)

Odpowiedz
Ho ho. To widzę, że nie tylko mi wpadł ten film w oko. Jak dobrze pójdzie to jutro na niego pójdę.

Odpowiedz
Jakiś mało znany dystrybutor się tym zajmuje - Art House i film jest tylko na czterech (bodajże) kopiach, ale i tak dobrze, że się pojawił bo brzmi to naprawdę ciekawie... :)

Odpowiedz
Potrzebuję pomocy :) Film oglądałem w te wakacje w chorwackiej telewizji. O ile dobrze pamiętam było dwóch braci, jeden widywał ciągle pewną zjawe (wyglądała trochę jak Lord Voldemort ;) ) a ta zjawa pokazywała mu się gdyż taka kobieta sa pomocą talizmanu sprawiała to. Był też pewien chyba ślepy guru religijny, uzdrawiacz bodajże. Końcówka była taka że jeden z braci dopadł kobietę z amulatem, amulet się rozbił i ona zaczęła widzieć tą zjawę. Chyba umarła. Koniec filmu to rozmowa jednego z braci z dziewczyną. W filmie gadali po angielsku ;) Help, anyone?

Odpowiedz
"Supernatural", Sezon 1 Epizod 12. Nie ma za co ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon