(28-09-2016, 14:43)Bucho napisał(a): To jest z reklamy, tu masz kilka z tej serii:
Serdeczne dzięki ;)
28-09-2016, 14:49
|
Co to za film?
|
tomashec napisał(a):Film widziałem w drugiej połowie lat 80 w naszej telewizji. Ja też pamiętam coś takiego właśnie z tamtych lat i nawet tytuł (choć głowy nie dam): "Srebrne marzenie". Do dziś nie zidentyfikowałem tego filmu, na Filmwebie też nic nie ma na ten temat. 28-09-2016, 16:52
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 28-09-2016, 19:17
Ma się te mokasyny i talent detektywistyczny... :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 28-09-2016, 22:48
ilm miałem na przełomie lat 80/90 na kasecie video po tytułem “ŁĄCZNIK Z LOS ANGELES”. Niestety wpisuje tytuł na portalach filmowych i nic. Oryginalnego tytułu nie pamiętam. Początek filmu zaczyna się tak; człowiek o imieniu Paul lub Luca jest ścigany przez gangsterów lub policję. Ucieka do mieszkania swojego przyjaciela Paula lub Luca i tam się ukrywa a napastnicy bija jego przyjaciela. Po wyjściu gości jego przyjaciel się ujawnia i wywiązuje się między nimi rozmowa. Z tego co pamiętam chodziło o pięniądze. Przyjaciel ściganego jest detektywem albo dziennikarzem. Film z lat 60/70. Wtedy wydawał mi się bardzo klimatyczny. Kryminał nie pozbawiony wątku miłosnego i erotycznego. Pilnie poszukiwany.
08-10-2016, 09:16
Cześć! Prosze o pomoc. Poszukuje tytułu filmu, w którym główny bohater pracował w domu pogrzebowym i malował zwłoki, zajmował sie nimi. W filmie był tez jakis mały chłopiec, chyba przyglądał sie jego pracy. Tego mężczyzne grał znany dobry aktor, który czesto wystepuje w thrillerach, sensacjach i to dobrych ale niestety nie pamietam nazwiska :( Pamiętam, że bohater rozmawiał z tymi zwłokami, film byl zaskakujacy, pamiętam jeszcze wątek z wypadkiem samochodowym w drodze na cmentarz. Był to horror lub thriller.
13-11-2016, 17:27
Pamiętam ten horror. Nie pomogę, ale dołączam się do pytania, bo też mam to na końcu języka.:)
13-11-2016, 19:21 (13-11-2016, 17:27)1spinka6 napisał(a): Cześć! Prosze o pomoc. Poszukuje tytułu filmu, w którym główny bohater pracował w domu pogrzebowym i malował zwłoki, zajmował sie nimi. W filmie był tez jakis mały chłopiec, chyba przyglądał sie jego pracy. Tego mężczyzne grał znany dobry aktor, który czesto wystepuje w thrillerach, sensacjach i to dobrych ale niestety nie pamietam nazwiska :( Pamiętam, że bohater rozmawiał z tymi zwłokami, film byl zaskakujacy, pamiętam jeszcze wątek z wypadkiem samochodowym w drodze na cmentarz. Był to horror lub thriller.mnie się to skojarzyło z My Girl, no ale to nie horror...
loading podpis...
13-11-2016, 20:12 (13-11-2016, 20:12)Martinipl napisał(a):(13-11-2016, 17:27)1spinka6 napisał(a): Cześć! Prosze o pomoc. Poszukuje tytułu filmu, w którym główny bohater pracował w domu pogrzebowym i malował zwłoki, zajmował sie nimi. W filmie był tez jakis mały chłopiec, chyba przyglądał sie jego pracy. Tego mężczyzne grał znany dobry aktor, który czesto wystepuje w thrillerach, sensacjach i to dobrych ale niestety nie pamietam nazwiska :( Pamiętam, że bohater rozmawiał z tymi zwłokami, film byl zaskakujacy, pamiętam jeszcze wątek z wypadkiem samochodowym w drodze na cmentarz. Był to horror lub thriller.mnie się to skojarzyło z My Girl, no ale to nie horror... To zdecydowanie nie "Moja dziewczyna"... W mojej dziewczynie ktoś pracował w domu pogrzebowym?... Ale dziekuje za propozycje :) 13-11-2016, 20:58 (13-11-2016, 19:21)military napisał(a): Pamiętam ten horror. Nie pomogę, ale dołączam się do pytania, bo też mam to na końcu języka.:) Ehh no to był świetny film, mam przed oczami głównego aktora, jeśli wpadnie mi jego nazwisko to przejrzę całą jego filmografie i sie dowiem :) Ale licze takze na pomoc Forumowiczów :) 13-11-2016, 21:02
Mnie się skojarzyło z Frailty, ale to raczej nie to. Jakiś nowszy film. We wspomnieniach gościa było to jakoś zryte - ojciec wyglądał jak martwy czy coś w ten deseń.
13-11-2016, 21:03 (13-11-2016, 17:27)1spinka6 napisał(a): Cześć! Prosze o pomoc. Poszukuje tytułu filmu, w którym główny bohater pracował w domu pogrzebowym i malował zwłoki, zajmował sie nimi. W filmie był tez jakis mały chłopiec, chyba przyglądał sie jego pracy. Tego mężczyzne grał znany dobry aktor, który czesto wystepuje w thrillerach, sensacjach i to dobrych ale niestety nie pamietam nazwiska :( Pamiętam, że bohater rozmawiał z tymi zwłokami, film byl zaskakujacy, pamiętam jeszcze wątek z wypadkiem samochodowym w drodze na cmentarz. Był to horror lub thriller."After Life" i Liam Neeson chodzi Wam chyba po głowie ;) 13-11-2016, 21:09 (13-11-2016, 21:09)krasnal napisał(a):Tak jest! Jesteś mistrzem :D Wielkie dzięki! :)(13-11-2016, 17:27)1spinka6 napisał(a): Cześć! Prosze o pomoc. Poszukuje tytułu filmu, w którym główny bohater pracował w domu pogrzebowym i malował zwłoki, zajmował sie nimi. W filmie był tez jakis mały chłopiec, chyba przyglądał sie jego pracy. Tego mężczyzne grał znany dobry aktor, który czesto wystepuje w thrillerach, sensacjach i to dobrych ale niestety nie pamietam nazwiska :( Pamiętam, że bohater rozmawiał z tymi zwłokami, film byl zaskakujacy, pamiętam jeszcze wątek z wypadkiem samochodowym w drodze na cmentarz. Był to horror lub thriller."After Life" i Liam Neeson chodzi Wam chyba po głowie ;) 13-11-2016, 22:04
Dawno, dawno temu, parę lat mając, widziałem film, którego fragmenty zapadły mi w pamięć, a którego nigdy nie znalazłem. Pamiętam gościa w koszuli - chyba niebieskiej flaneli - przebitego długą rurą. Facet nic sobie z tego nie robił, łaził z tą rurą w brzuchu, w końcu spiłował ją przy ciele i starał się zasłonić ranę koszulą, żeby nikt nie zauważył. On nie był chyba bad guyem - to prawdopodobnie główny bohater. Kojarzycie takie cuś?
22-11-2016, 12:58
Witam. Szukam tytuły dwóch filmów. Pierwszy opowiada o zawodach fryzjerskich. Pamiętam z niego trzy sceny. Pierwsza, w której kobieta i facet zostają przyłapani na farbowaniu włosów nieboszczyka na jakiś jaskrawy kolor. Druga scena rozgrywała się w czasie trwania konkursu. Jako modele wybrani zostali ludzie z ulicy i komuś trafił się typowy żul spod sklepu monopolowego z włosami tłustymi jak świeża golonka :) I trzecia scena, w której jeden z braci postanowił wygolić wzgórek łonowy dziewczynie swojego brata i został na tym przyłapany. Poza tym kojarzę, że w tym filmie była jakaś kobieta chora na raka. I tutaj nie jestem pewien, ale główny bohater chyba zrobił fryzurę swojej byłej modelce i dzięki temu wygrał konkurs. Ta fryzura miała jakiś związek z tatuażem na głowie tej modelki.
Drugi film to natomiast horror. Z niego pamiętam o wiele mniej, gdyż oglądałem go ponad 10 lat temu. Nie jestem pewien czy film był czarno biały czy kolorowy. Fabuły też jako takiej nie pamiętam. Z tego co mi się przypomina jakiś facet przyjechał do jakiejś rodziny, w której skład wchodzili stara matka i synowie. Chyba miał szukać w ich domu duchów. Scena, która najbardziej zapadła mi w pamięć: Facet coś robił w tym domu (chyba czegoś szukał) i nagle wszystko zaczęło płonąć. Pożar skończył się nagle (chyba kiedy spotkał jednego z synów) i nie widać było po nim żadnych zniszczeń. Pamiętam też, że praktycznie pod koniec filmu okazało się, że synowie są duchami i nawiedzają swoją matkę. Na koniec główny bohater uciekał z tego nawiedzonego domu, ale czy mu się udało... Tego też nie pamiętam :) 24-11-2016, 22:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2016, 22:18 przez Krecioo.)
@Krecioo, ten drugi film:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
24-11-2016, 23:48
I nikt ciągle nie wie, co to za film, gdzie:
Uwięzieni - kobieta i mężczyzna są przywiązani (uwięzieni przez gangsterów) do krzeseł, w pokoju, na parterze amerykańskiego domu, który wychodzi na basen. Gość wybija "sobą" szklane drzwi/ścianę prowadzącą na zewnątrz - na tenże plac, z basenem. Zabiera ze sobą kobitę ale dopada ich jeden z "ochroniarzy" (wcześniej w tym pokoju odbywała się pogawędka z groźbami naszych bohaterów i bossa i jego przydupasów) i zabiera się za gwałcenie tej kobiety ale... nasz bohater wbija mu w szyję szkło z rozbitej szyby? :)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 25-11-2016, 01:54 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Teledysk jak film | Debryk | 82 | 12,963 |
30-04-2026, 14:09 Ostatni post: slepy51 |
|
| Film vs Rzeczywistość - czy nietrzymanie się realiów czyni film sraką? | Kryst_007 | 27 | 4,889 |
27-08-2025, 13:40 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Nasze pomysły na film | Mierzwiak | 141 | 28,827 |
16-11-2024, 20:45 Ostatni post: srebrnik |
|
| Pomyłki obsadowe psujące film | Gieferg | 36 | 11,068 |
28-10-2022, 19:54 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Mój pierwszy raz - film lub scena... | Debryk | 1 | 1,155 |
06-06-2021, 14:06 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,313 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Teatr vs. Film | simek | 58 | 17,972 |
28-03-2015, 23:09 Ostatni post: perrie |
|
| Film snem, nietypowe zakończenie | simek | 22 | 9,279 |
19-09-2012, 14:07 Ostatni post: RandoMan |
|
| Zgłoś swój film na ECU 2012! | EcuFilmFestival | 0 | 1,847 |
10-11-2011, 12:59 Ostatni post: EcuFilmFestival |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,765 |