Co to za film?
(28-09-2016, 14:43)Bucho napisał(a): To jest z reklamy, tu masz kilka z tej serii:

Serdeczne dzięki ;)

Odpowiedz
tomashec napisał(a):Film widziałem w drugiej połowie lat 80 w naszej telewizji.
Chodziło o wyścigi motocyklowe (coś może jak Days of Thunder tylko motocyklowe), jakieś MotoGP.
Rzecz o rywalizacji itp. Jeden z zawodników piął się ładnie na szczyt. W finale wygrywał jakiś wyścig i na ostatniej prostej wyciąga ręce w geście triumfu (?) - rozpieprza się przed metą. Ginie. Nie pamiętam czy to motor jakoś się nie zapalił.

Ja też pamiętam coś takiego właśnie z tamtych lat i nawet tytuł (choć głowy nie dam): "Srebrne marzenie". Do dziś nie zidentyfikowałem tego filmu, na Filmwebie też nic nie ma na ten temat.

Odpowiedz
Serio? :P
http://www.filmweb.pl/film/Silver+Dream+Racer-1980-153267
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Cicho być, szukałem po polskim tytule :P
Oby ten wynik sprawił radość tomashkowi.

Odpowiedz
Ma się te mokasyny i talent detektywistyczny... :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
ilm miałem na przełomie lat 80/90 na kasecie video po tytułem “ŁĄCZNIK Z LOS ANGELES”. Niestety wpisuje tytuł na portalach filmowych i nic. Oryginalnego tytułu nie pamiętam. Początek filmu zaczyna się tak; człowiek o imieniu Paul lub Luca jest ścigany przez gangsterów lub policję. Ucieka do mieszkania swojego przyjaciela Paula lub Luca i tam się ukrywa a napastnicy bija jego przyjaciela. Po wyjściu gości jego przyjaciel się ujawnia i wywiązuje się między nimi rozmowa. Z tego co pamiętam chodziło o pięniądze. Przyjaciel ściganego jest detektywem albo dziennikarzem. Film z lat 60/70. Wtedy wydawał mi się bardzo klimatyczny. Kryminał nie pozbawiony wątku miłosnego i erotycznego. Pilnie poszukiwany.

Odpowiedz
Cześć! Prosze o pomoc. Poszukuje tytułu filmu, w którym główny bohater pracował w domu pogrzebowym i malował zwłoki, zajmował sie nimi. W filmie był tez jakis mały chłopiec, chyba przyglądał sie jego pracy. Tego mężczyzne grał znany dobry aktor, który czesto wystepuje w thrillerach, sensacjach i to dobrych ale niestety nie pamietam nazwiska :( Pamiętam, że bohater rozmawiał z tymi zwłokami, film byl zaskakujacy, pamiętam jeszcze wątek z wypadkiem samochodowym w drodze na cmentarz. Był to horror lub thriller.

Odpowiedz
Pamiętam ten horror. Nie pomogę, ale dołączam się do pytania, bo też mam to na końcu języka.:)

Odpowiedz
(13-11-2016, 17:27)1spinka6 napisał(a): Cześć! Prosze o pomoc. Poszukuje tytułu filmu, w którym główny bohater pracował w domu pogrzebowym i malował zwłoki, zajmował sie nimi. W filmie był tez jakis mały chłopiec, chyba przyglądał sie jego pracy. Tego mężczyzne grał znany dobry aktor, który czesto wystepuje w thrillerach, sensacjach i to dobrych ale niestety nie pamietam nazwiska :( Pamiętam, że bohater rozmawiał z tymi zwłokami, film byl zaskakujacy, pamiętam jeszcze wątek z wypadkiem samochodowym w drodze na cmentarz. Był to horror lub thriller.
mnie się to skojarzyło z My Girl, no ale to nie horror...
loading podpis...

Odpowiedz
(13-11-2016, 20:12)Martinipl napisał(a):
(13-11-2016, 17:27)1spinka6 napisał(a): Cześć! Prosze o pomoc. Poszukuje tytułu filmu, w którym główny bohater pracował w domu pogrzebowym i malował zwłoki, zajmował sie nimi. W filmie był tez jakis mały chłopiec, chyba przyglądał sie jego pracy. Tego mężczyzne grał znany dobry aktor, który czesto wystepuje w thrillerach, sensacjach i to dobrych ale niestety nie pamietam nazwiska :( Pamiętam, że bohater rozmawiał z tymi zwłokami, film byl zaskakujacy, pamiętam jeszcze wątek z wypadkiem samochodowym w drodze na cmentarz. Był to horror lub thriller.
mnie się to skojarzyło z My Girl, no ale to nie horror...

To zdecydowanie nie "Moja dziewczyna"... W mojej dziewczynie ktoś pracował w domu pogrzebowym?... Ale dziekuje za propozycje :)

Odpowiedz
(13-11-2016, 19:21)military napisał(a): Pamiętam ten horror. Nie pomogę, ale dołączam się do pytania, bo też mam to na końcu języka.:)

Ehh no to był świetny film, mam przed oczami głównego aktora, jeśli wpadnie mi jego nazwisko to przejrzę całą jego filmografie i sie dowiem :) Ale licze takze na pomoc Forumowiczów :)

Odpowiedz
Mnie się skojarzyło z Frailty, ale to raczej nie to. Jakiś nowszy film. We wspomnieniach gościa było to jakoś zryte - ojciec wyglądał jak martwy czy coś w ten deseń.

Odpowiedz
"After Life" i Liam Neeson chodzi Wam chyba po głowie ;)

Odpowiedz
(13-11-2016, 21:09)krasnal napisał(a):
"After Life" i Liam Neeson chodzi Wam chyba po głowie ;)
Tak jest! Jesteś mistrzem :D Wielkie dzięki! :)

Odpowiedz
Dawno, dawno temu, parę lat mając, widziałem film, którego fragmenty zapadły mi w pamięć, a którego nigdy nie znalazłem. Pamiętam gościa w koszuli - chyba niebieskiej flaneli - przebitego długą rurą. Facet nic sobie z tego nie robił, łaził z tą rurą w brzuchu, w końcu spiłował ją przy ciele i starał się zasłonić ranę koszulą, żeby nikt nie zauważył. On nie był chyba bad guyem - to prawdopodobnie główny bohater. Kojarzycie takie cuś?

Odpowiedz
Witam. Szukam tytuły dwóch filmów. Pierwszy opowiada o zawodach fryzjerskich. Pamiętam z niego trzy sceny. Pierwsza, w której kobieta i facet zostają przyłapani na farbowaniu włosów nieboszczyka na jakiś jaskrawy kolor. Druga scena rozgrywała się w czasie trwania konkursu. Jako modele wybrani zostali ludzie z ulicy i komuś trafił się typowy żul spod sklepu monopolowego z włosami tłustymi jak świeża golonka :) I trzecia scena, w której jeden z braci postanowił wygolić wzgórek łonowy dziewczynie swojego brata i został na tym przyłapany. Poza tym kojarzę, że w tym filmie była jakaś kobieta chora na raka. I tutaj nie jestem pewien, ale główny bohater chyba zrobił fryzurę swojej byłej modelce i dzięki temu wygrał konkurs. Ta fryzura miała jakiś związek z tatuażem na głowie tej modelki.

Drugi film to natomiast horror. Z niego pamiętam o wiele mniej, gdyż oglądałem go ponad 10 lat temu. Nie jestem pewien czy film był czarno biały czy kolorowy. Fabuły też jako takiej nie pamiętam. Z tego co mi się przypomina jakiś facet przyjechał do jakiejś rodziny, w której skład wchodzili stara matka i synowie. Chyba miał szukać w ich domu duchów. Scena, która najbardziej zapadła mi w pamięć: Facet coś robił w tym domu (chyba czegoś szukał) i nagle wszystko zaczęło płonąć. Pożar skończył się nagle (chyba kiedy spotkał jednego z synów) i nie widać było po nim żadnych zniszczeń. Pamiętam też, że praktycznie pod koniec filmu okazało się, że synowie są duchami i nawiedzają swoją matkę. Na koniec główny bohater uciekał z tego nawiedzonego domu, ale czy mu się udało... Tego też nie pamiętam :)

Odpowiedz
To pierwsze to marnujące Alana Rickmana dziadostwo pod tytułem Blow Dry (2001).

Odpowiedz
@Krecioo, ten drugi film:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
I nikt ciągle nie wie, co to za film, gdzie:

Uwięzieni - kobieta i mężczyzna są przywiązani (uwięzieni przez gangsterów) do krzeseł, w pokoju, na parterze amerykańskiego domu, który wychodzi na basen. Gość wybija "sobą" szklane drzwi/ścianę prowadzącą na zewnątrz - na tenże plac, z basenem. Zabiera ze sobą kobitę ale dopada ich jeden z "ochroniarzy" (wcześniej w tym pokoju odbywała się pogawędka z groźbami naszych bohaterów i bossa i jego przydupasów) i zabiera się za gwałcenie tej kobiety ale... nasz bohater wbija mu w szyję szkło z rozbitej szyby? :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Vacancy?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon