Twin Peaks - serial (ABC / Showtime, 1990-2017) i film Fire Walk With Me (1992)
[Obrazek: theowls.jpg]

To się już nie odzobaczy. xD

Odpowiedz
Nie zauważyłem, żeby ktoś to wrzucał, scena z Missing Pieces rozgrywająca się po "How's Annie?". Nie widziałem tego wcześniej, urwało mi dupę, daje do myślenia jak może wyglądać trzeci sezon, wracam do powtarzania serialu. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Lynch nic nie zdradza co do 3 serii, ale powiedział jedno, że film jest istotnym elementem 3 serii. Ciekawe w związku z tym czy wycięte sceny też maja znaczenie, a może skoro ich w filmie nie ma to tak jakby się nie wydarzyły? Pamiętam z Missing Pieces, że ta scena jest dłuższa.
Warto obejrzeć całe 90 minut Missing Pieces z filmu.

Pojawił się kolejny enigmatyczny teaser nowego sezonu.

Odpowiedz
Teaser dalej tak tajemniczy jak poprzednie, ale przynajmniej króciutkie sceny z nowych odcinków.

Odpowiedz
Twin Peaks, nowy Lynch i tak czy siak wszyscy obejrzą, ale musze szczerze przyznać, że strasznie niemrawo to promują. Bez pomysłu, ładu i składu. Wiem, że nie chcą nic pokazywać, ale choćby American Horror Story dało przykład, że można ciekawiej zachęcić, a nie pokazywać nic.

Odpowiedz
[Obrazek: W5cxvod.jpg]

Odpowiedz
To pewnie kwestia cyfry - w niektórych ujeciach wygląda bardzo... telewizyjnie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
HBO3 nadaje serial od początku. Aktualnie jest 2 sezon i zaraz po nim ma być 3. Jako że noga w gipsie czekam jak pojebion.

Odpowiedz
(11-05-2017, 23:42)Phil napisał(a): No i nie miałem pojęcia, że w obsadzie jest Madeline Zima. Lynch ma oko - nie jest to typowa piękność, ale jednocześnie chodzący seks.

W sumie tak można powiedzieć o prawie każdym filmie Lyncha, zawsze występują piękności w wieku 20+, 30+, 40+:-)

Jeśli będę miał wolne w pon. to obejrzę o 3 z niedzieli na pon. na HBO 3 dwa pierwsze odcinki. Powtórka będzie o 22. 10 w poniedziałek po serialach HBO, ale wolałbym by puścili na HBO 2 lub HBO 3 o 20. A tydzień później puszczą też 2 odcinki bo 3 i 4 jednocześnie (pewnie dlatego, że Showtime wrzuci od razu po premierze na swojego voda 3 i 4 odcinek).

Jedynie co mnie dziwi trochę, że na pierwszych teaserach jak np. Lynch zajadający pączki stylizacja była taka, że wyglądała jak oryginał, w sensie łagodna paleta barw jak w 1 i 2 serii. Sugerowały to pierwsze teasery bez fragmentów z 3 serii i zdjęcia z 3 serii też że będą dominować kolory ciepłe, a po tym teaserze to bliżej mi się wydaje jest do kolorystyki z Zagubionej autostrady, Inland Empire. Myślałem że bardziej filmowo będzie wyglądać a mniej cyfrowo.

Odpowiedz
Ten las wygląd obłędnie. Sam odczuwam nostalgię na widok tych aktorów, a to pewnie nic w porównaniu do ludzi oglądających pierwszy sezon w czasach premiery.

Jedno mnie zastanawia... kim właściwie będzie tu Cooper? No bo niby nowe morderstwo i tak dalej, albo wszyscy mieszkali razem, albo będzie "spotkanie po latach" z jakiegoś tam powodu. Ale biorąc pod uwagę zakończenie drugiego sezonu, to trzeba będzie na start konkretnych wyjaśnień (chyba, że Lynch będzie zarzucał wędkę pt. "a może to Coop jest mordercą?").

Ciekawe czy szeryf Truman nie zależy chociaż jakiegoś cameo.

Odpowiedz
Ale denny ten trailer, kogoś naprawdę jara losowy zlepek ujęć na których ktoś stoi / siedzi / idzie? Klimatu w tym zero, jakiegokolwiek zasugerowania fabuły również.

Odpowiedz
Większymi marudami są ci którzy marudzą za każdym razem gdy maruda marudzi!

Odpowiedz
Ale to jest wymóg samego Lyncha, żeby praktycznie nic nie pokazać przed premierą. W dzisiejszych czasach to ja szanuję takie podejście. :)

Na pewno kadry są fantastyczne, fabuła jest kompletną zagadką i to nawet lepiej.

Odpowiedz
No ale możnaby to promować lepiej, nawet nakręcić jakiś materiał specjalnie na potrzeby trailerów. To jest leniwy zlepek bez ładu i składu, co i tak wolę od sytuacji, gdy znamy 90% fabuły przed premierą, niemniej nie zmienia to faktu, że wszyscy się jarają, bo Lynch i Twin Peaks. Gdyby to był jakiś zupełnie no-name'owy serial, to chyba nie muszę pisać jakie byłyby reakcje?

Odpowiedz
No właśnie nietrudno. Ta sytuacja jest zupełnie wyjątkowa :)

Ja obejrzę, ty obejrzysz, my obejrzymy. Ale jak ktoś jest lajtowo nastawiony do Twin Peaks, albo nawet go nie zna, to te materiały na pewno nie pomogą.

Odpowiedz
Też uważam, że dało się kampanię promocyjną zrobić lepiej. Ciekawe jakie będą wyniki oglądalności.

Liczę, że Lynch da czadu i zrobi sezon na miarę pierwszego... albo nawet lepszy. Wtedy i tak wszyscy będą oglądać. :)

Odpowiedz
Za każdym razem, jak wypuszczają nowe krótkie wideo albo zdjęcia promujące to nowe TP, w ogóle mnie to nie obchodzi ani nie czekam na kolejne, bo albo pokazują fragmenty scen sprzed 30 lat albo ultrakrótkie migawki bez znaczenia. Nie inaczej jest teraz. Klimatyczny jest tylko las i ten szum w tle. Tyle tylko, że przynajmniej jakieś młode twarze się pojawiły, bo z dotychczasowych materiałów mocno wiało geriatrią. 

Odpowiedz
Wczoraj miała miejsce premiera pierwszych dwóch godzin, z czerwonym dywanem i oczywiście długimi czerwonymi zasłonami ;) Impreza miała charakter charytatywny, głównie dla osób związanych z serialem, z dodatkiem prasy.

Jest embargo na recenzje i za wiele opinii nie ma, na spoilery też nie natrafiłem (i całe szczęście!), ale mój konsensus wynikający z co najmniej jednego wpisu na twitterze jest taki: jest dobrze, a jednocześnie fani będą wściekli. Dlaczego wściekli? Tego nie wiem, ale się domyślam: nie będzie fan serwisu, ale Lynch bez trzymanki. Trzymam kciuki!

Odpowiedz
Z tą premierą w Cannes to niezłe szopki, bo niby miała być w tym tygodniu, później pojawiła się informacja, że 25 maja, a okazało się że jednak była. Chyba że to nie w Cannes była premiera?

Opinie na reddicie przeczytałem i wynika z nich że bliżej serii 3 do FWWM czyli bardziej dla fanów filmów Lyncha niż serialu, że dominuje ciężki, ponury klimat co mnie w sumie cieszy jeśli tak będzie (choć wcale nie zdziwię sie jak humor znany z serialu, który lubię będzie później). No i bez pamiętania tego co wydarzyło się w serialu i filmie nie ma sensu by w ogóle się za serial zabierać wynika z wypowiedzi. (a są takie osoby co serialu nie znają i mają zamiar oglądać - pewnie po 1 odcinku odpadną od nowych odcinków). Jedyne co przychodzi mi jeszcze do głowy za co fani będą wściekli to jakby zamietli pod dywan wydarzenia z finału 2 serii, tak jakby w ogóle się nie wydarzyło to co działo się w serialu, ale jakoś w to nie wierzę (choć w książce Frosta "Sekrety Twin Peaks" było sporo wydarzeń zaprzeczających temu co miało miejsce w serialu np. nie żyły postacie co w serialu żyły, wydarzenia niektóre się nie zgadzały jak np. sprawa oka Nadine, które straciła zupełnie inaczej jak w serialu jeśli pamiętam dobrze).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon