Twin Peaks - serial (ABC / Showtime, 1990-2017) i film Fire Walk With Me (1992)
Mnie zastanawia jedna rzecz. Jeśli ten co zabił dzieciaka to faktycznie syn Audrey i Evil Coopera...to czy ma w sobie coś z Boba. Czy jest po prostu synem Horne i dopplera czy ma w sobie jakąś cząstkę naszego adwersarza :P

Odpowiedz
Pieńkowa dama raczej nie jest w grze, bo aktorka zmarła. Stawiam, że jej występ był ostatnim.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Ale zmarła przed czy po nagraniu całego sezonu (który przypominam był nagrywany ciągiem jak film)? Bo aktor od Alberta też zmarł, ale już po zdjęciach więc może powrócić jeszcze.

Odpowiedz
Zaraz na początku zdjęć zmarła jak mnie pamięć nie myli, więc też obstawiam, iż to jej jedyny występ był.

Odpowiedz
Eee. Takie pytanie mam. W scenie jak ECoopera ratują diabły jest ujęcie z głową Boba. To była jakaś przeklejka czy nowy aktor?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To była głowa Silvy. Wygląda na to, że Lynch zdecydował się nie robić recastingu Boba.

Odpowiedz
michax,

Bardzo dobrze, że nie zdecydował się na recasting. W obecnej formie wygląda to po prostu dobrze.

Odpowiedz
Snuffer,

Odpowiedz
Kupuję to w pełni.

A może..

Dobra, chyba ta 2 tygodniowa przerwa już źle robi, czekam na nowy odcinek zamiast teoretyzować.

Odpowiedz

Odpowiedz
@Snuffer moim zdaniem największym plusem seriali jest fakt, że w trakcie seansu można tworzyć teorie i dyskutować, nawet jak odgadnie się przy tym cała historie.

Odpowiedz
W jakim sensie ćpunka i ladacznica Laura była Dobrem? ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar, wydaje mi się że z Laurą chodzi o to,

Kuba, chyba masz rację.

Odpowiedz
Mnie się jednak wydaje, że

Odpowiedz
Byl 9 odcinek?

Odpowiedz
Na HBO już jest, wieczorem poleci normalnie.
W 9 mamy powrót do poprzedniej narracji, jest dużo Twin Peaks, Buckhorn itd. Trochę wyjaśnia się sprawa majora Briggsa i Billa Hastingsa. Dla mnie najlepszym momentem było pojawienie się
Zastanawia mnie też dla której drużyny gra Diane.

Odpowiedz
Przeciętny ten nowy odcinek. Po schizach z ósmego spodziewałem się uspokojenia, ale problem w tym, że większość scen z Twin Peaks jest co najwyżej średnia - i tak się to ciągnie od początku sezonu. Lucy z Andym katastrofa (fajnie że Lucy nie ogarnia tel. komórkowego, a teraz zamawia fotele przez neta). Szeryfowie też dosyć nużąco. Brakuje miasteczku polotu.

Odpowiedz
To całe Twin Peaks (miasteczko) chyba na złość jest takie nędzne, bo aż nie wierzę, aby Lynch aż tak nie miał na nie pomysłu...

Odpowiedz
Odcinek to ostry hamulec, taka przerwa w grze i rozstawienie pionków przed kolejną runda.

Cieszę się, że starego miasteczka wiele nie ma, bo jest ono głownie irytującym dodatkiem. O ile Hawk, Bobby i Truman są spoko, tak reszta jest słaba a Lucy i Andy jeszcze bardziej żałośni niż w 1 i 2 sezonie. Mogli dać do Twin Peaks jakąś nową zagadkę, zabójstwo aby coś się tam działo. Na razie wszystko wskazuje, że trójka policjantów dostanie poważniejsze zadanie, czekam na to.

Odpowiedz
W zasadzie mogę podpisać się pod tym co napisał Kuba. Wydaje mi się, że kroi się coś grubego, wszystko jest solidnie przemyślane. Brakuje mi większej tajemnicy związanej z samym miasteczkiem bo te mgliste wzgórza, aż się o to proszą. No i brakuje mi muzyki. W hotelu pojawiła się na chwilę, ale to o wiele za mało. Czekam na więcej i mam nadzieję, że Coop w końcu dojdzie do siebie, bo zaczyna mnie to męczyć.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon