23-08-2017, 12:50
|
Twin Peaks - serial (ABC / Showtime, 1990-2017) i film Fire Walk With Me (1992)
|
|
Jeny, teraz zobaczyłem, że przecież Don S. Davis nie żyje :( Co wyklucza moją teorie o tym, że pojawi się jako głowa Briggsa. Kurdę, to niedoinformowanie :( Acz nie zdziwię się jak ostatecznie Lynch jakoś sprytnie majora pokaże.
(23-08-2017, 12:42)Snuffer napisał(a): Kobieta krzycząca od tyłu 911 jest IMO niepowiązana z całością w żaden sposób - po prostu kolejna ZŁA MATKA ( :) ), gdyby była w TP to powiedziałbym, że dragi od Reda ją tak porobiły bo zachowywała się podobnie jak Sky Ferreira, ale ona przecież w LV siedzi. Może i tak. Ale wczoraj przyszło mi do głowy coś takiego (dam w spoiler bo jeszcze się sprawdzi... :)Zdaję sobie sprawę, że ta teoria ma wiele słabych punktów, ale może choć część z niej okaże się prawdą. Z przemyśleń na temat powrotu Coopa: Niewykluczone też, że to wszystko to jednak 23-08-2017, 13:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2017, 14:14 przez Doppelganger.)
O ile teoria, że Dougie i jego historia to generalnie mi się podoba to jednak uważam, że gdyby się okazało, że to wszystko jest to Lynch przesadziłby już i przekroczył granicę niszcząc dotychczasową logikę scenariusza.
Chociaż z drugiej strony w ostatnim epku szedł gość z FBI na przesłuchanie małżeństwa Jonesów i nie spotkał żadnego z nich a my przeskoczyliśmy z nimi do domu, więc...kto wie. Co do ewentualnego przebudzenia Lynch byłby mega trollem gdyby 23-08-2017, 14:05
Kuba, major już był przecież w trzeciej serii.
Cytat:Chociaż z drugiej strony w ostatnim epku szedł gość z FBI na przesłuchanie małżeństwa Jonesów i nie spotkał żadnego z nich a my przeskoczyliśmy z nimi do domu, więc...kto wie. No spoko, ale ta scena była żeby pokazać że trafili na innych Jonesów. 23-08-2017, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2017, 15:12 przez Snuffer.)
Przypomniało mi się po powtórnym obejrzeniu 3x15, że zawsze z Jumping Manem pojawiała się pani Tremond. Aktorka nie żyje, ale sądzicie, że w jakiejś innej postaci pojawi się i zostanie uhonorowana Frances Bay?
24-08-2017, 15:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2017, 15:54 przez michax.)
Jakaś apka, TvShow Time zdecydowała się potrollować i:
(zdjęcie z grupy jakbyniepaczec) Wiara w takie coś to skończony idiotyzm, ale nie będę ukrywał, że jakakolwiek informacja o przedłużeniu TEGO serialu będzie u mnie powodowała szybsze bicie serca. Oby Lynch zaraz po finale się jasno określił. 24-08-2017, 23:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2017, 23:20 przez Kuba.)
Gdzieś czytałem wywiad z szefem ShowTime (jakiś news na filmweb), że kwestia sezonu 4 zależy całkowicie od Lyncha. Ma wrota otwarte i wszystko zależy od niego, niezależnie od ratingów.
25-08-2017, 00:49
Najświeższa wiadomość tego typu pochodzi chyba z 8 sierpnia i wtedy wyglądało to tak: "There has been "zero contemplation, zero discussions" at Showtime about bringing Twin Peaks back for season 4..."
25-08-2017, 01:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2017, 01:20 przez Snuffer.)
Zobaczymy, Lynch nic nie powie aż do finału 3 sezonu, co będzie dalej? Sądzę, że on sam mógł nawet nie zdecydować. Postawa Showtime jednak cieszy :D
Lynch w tym roku będzie w Toruniu na otwarciu największej w Europie wystawy swojej sztuki, obrazy, zdjęcia, scenariusze, designy, utwory muzyczne. Sama wystawa jak najbardziej, ale chciałbym spróbowac na 12 listopada wstrzelić się bo ma przyjechać (a potem do Bydgoszczy). 25-08-2017, 01:35
To już niczego nie zmieni. Sprawdziły się negatywne przypuszczenia, że trzeba będzie czekać do ostatnich 2ch odcinków.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-08-2017, 22:27
Odcinek podobno cały wyciekł bo w angielskim SKY udostępniono go przedwcześnie i walczę od rana by żadnych spoilerów nie czytać. Mam nadzieję ze nic o finale nie wycieknie wcześniej (poza tym co wyciekło z Rosji).
Ech ci wieczni narzekacze. Siedzą cicho jak odcinki się podobają, zero komentarzy, a odzywają się wtedy jak trafi się epizod słaby jak 12. No i czasami piszą że nie rozumieją zachwytów i ogólnie napiszą że nie podoba się, ale żadnych konkretów nikt nie poda. Sam nie mam nic przeciwko temu jak komuś się nie podoba i rozumiem krytykę, bo jest wiele wad w 3 serii, ale zalety przyćmiewają te wady. Mam paru takich znajomych co potrafią podać argumenty co do tego co im się nie podoba, a nie takie wyskakiwanie ni z gruszki ni z pietruszki za każdym razem czy dobra czy zła wiadomość tylko by napisać "to złe jest, tamto nie pasuje, nudzi, przeciągają wątki, to już nic w słabym serialu nie zmieni". Narzekanie dla samego narzekania jakby sprawiało im to frajdę, że mogą trochę ponarzekać:-) A jak się zapytałem jakiś czas temu o to by ktokolwiek podał powody co się nie klei z głównych wątków to nawet nie raczą odpisać tylko ogólnikami rzucają, że to be, że tamto be. Więc powtórzę co już pisałem to żadne zaskoczenie, że najwięcej będzie się działo w ostatnich odcinkach (chyba) i nie poznamy odpowiedzi na wszystkie pytania, zwłaszcza dotyczące mniej istotnych wątków, ale jeśli ktokolwiek oczekiwał że Lynch i Frost dadzą odpowiedzi na wszystkie pytania to chyba zapomnieli co niektórzy jakie filmy kręcił reżyser. Wkurzyłbym się jak nic by nie zostawili do rozkminiania, jeśli na każde pytania poznamy odpowiedź bo wtedy nie będzie się rozkminiać przez lata o co chodzi, a u Lyncha chodzi o to by delektować się tajemnicą jak najdłużej. Ale w sumie po co to pisać, bo to jest jak rzucanie grochem o ścianę i ci którym się serial nie podoba to nie dadzą się przekonać. Inna sprawa, że jest dobrze od odcinka 13 i z każdym następnym epizodem coraz lepiej. Zresztą sporo wątków się już wydaje pokończyło tych ważnych np. wątek ze szklaną pułapką i morderstwem i morderstwem czy mniej ważnych jak np. wątek Eda, Normy i Nadine. Jaram się nadchodzącym odcinkiem, choć nic nie wiem, a jednocześnie szkoda że to już koniec. 2 lata długiego czekania i tak szybko zleciały te wakacje z TP, o wiele za szybko. 27-08-2017, 23:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2017, 23:56 przez michax.)
Już wyjaśniam czemu narzekam:
Wolałbym, żeby Coop przebudził się w połowie sezonu.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-08-2017, 23:47
Ja pierdole, spojlery Arahan. Ukrywaj je.
EDIT: No to chyba nikt nie ma wątpliwości, że to najlepszy odcinek : - ) ALL 28-08-2017, 01:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2017, 09:19 przez Huntersky.)
Jezus jakie chodzące piękno....najlepszy epek sezonu i jeden z najlepszych o ile nie najlepszy całego serialu. Banan z twarzy nie chciał mi schodzić. Kilka mocarnych twistów, parę sprawdzonych teorii i
Po prostu jaram się jak Shireen, flota Stannisa i wojska Lannisterów razem, nawet piosenka na końcu była wybitna. Rozpływam się nad geniuszem tego epizodu. Lynch, jesteś bogiem! 100000000000000000000000/10 28-08-2017, 09:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2017, 09:57 przez Kuba.)
Znakomity ten odcinek. Chyba po raz pierwszy poczułem ten stary klimat miasteczka, ale taki z lat 90tych. Oczywiście bardzo pomogła w tym ostatnia scena z Roadhouse i taniec wiadomo kogo. Jak wspaniale było znowu usłyszeć ten motyw muzyczny :)
Cooper zamiata jak to on, bez niespodzianki. W tym odcinku wiele rzeczy się wyjaśnia: Diane, Richard, praktycznie nawet Audrey. Jedno mi się nie podoba - mniej więcej w połowie sezonu można było odgadnąć pewne rzeczy które dzieją się teraz. Oczywiście, jeszcze dwa odcinki i mogę się mylić ale na razie idzie to w tym kierunku w jaki większość przewidywała (Audrey, Richard i inne teorie). Wygląda na to, że zakończenie też może być o wiele bardziej przyziemne, niż większość teorii. Myślę, że nawet postawiłbym małe pieniądze na to jak się to skończy. Do przyszłej niedzieli obejrzę wszystkie 16 odcinków jeszcze raz. Aha - Hail to Edward Louis Severson III ! 28-08-2017, 10:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2017, 10:42 przez Doppelganger.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler![[Obrazek: 20989221_1422682111151674_60685326300365...e=5A251A40]](https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20989221_1422682111151674_6068532630036560849_o.jpg?oh=f265d76b906cdf78acbb80b4d047f046&oe=5A251A40)