(14-02-2018, 12:39)simek napisał(a): Serio te ploty są tylko na podstawie tego, że George zjadł obiadek w Belfaście?
Yep.
14-02-2018, 20:07
|
Star Wars (temat ogólny)
|
|
Skończyli się "Rebels", serial zawiesiłem po pierwszym, niezłym, sezonie i jeszcze nie nadrobiłem, ale w miare regularnie śledziłem co ciekawsze spoilery . Wygląda na to, że serial jest wstepem nie tylko do kolejnych, aktorskich/animowanych, ale jest bardzo ważny w kontekscie całego Uniwersum, Disney juz pokazał, że nie boi sie mieszać mediów więc zobaczymy do czego to wszystko doprowadzi. Z tego co zrozumiałem
Kolejny serial animowany jeśli bedzie kontynuował te motywy to chyba będzie dziać się między VI a VII Epizodem więc w bardzo ciekawym okresie.
Nie zdziwiłbym się też gdyby po te postacie sięgną Johnson lub Dedecy przy swoich trylogiach. 07-03-2018, 01:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2018, 01:42 przez Kuba.)
Rebelsi to wprost kwintesencja tego, czego nienawidzę w Star Warsach - dokładanie z dupy wziętych pomysłów, zamiast eksploatacja tego, co już zostało wymyślone. To tak jakby uznać, że zwykłe szachy są nudne i dać kilku figurom special abilities i wprowadzić jeszcze dodatkową punktację za grę po drugiej stronie szachownicy. Niechże zrobią w końcu film/serial, który będzie po prostu o Jedi i Sithach walczących o władzę w galaktyce, z każdym nowo powstałym, wymyślnym gównem w tym uniwersum mam większą ochotę wracać do starych, dobrych części I-VI, gdzie był prosty konflikt i wokół niego fabuła.
07-03-2018, 09:27
Kuba, ty na serio łudzisz się że cokolwiek z tego co napisałeś ma jakiekolwiek znaczenie w kontekście filmów kinowych?
Podpowiem ci: ma. Zerowe. 07-03-2018, 09:46
Łudzę się,że będzie miało przede wszystkim wpływ na ksiązki, gry i inne seriale (interesujace mnie równie mocno jeśli nie bardziej)Nie widzę problemu.
Filmy? Na pewno nie z głównej Sagi. Zresztą napisałem ze Johnson i Dedecy powinni siegnac po postacie a nie motywy (nie wierze w podroze w czasie w filmach). Co stoi im na przeszkodzie sięgnąć po Rebeliantow czy Thrawna skoro juz wzieli chociażby Gerrere w RO? Ezra=Snoke? Nawet jeśli to w filmach nie muszą wcale o tym wspominac. Osobiście nie lubie tej teorii. Uniwersum SW to nie tylko filmy. 07-03-2018, 10:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2018, 10:31 przez Kuba.)
@Kuba,
Na szczęście te seriale to tylko zapchajdziury, których nikt nie traktuje poważnie. I słusznie, bo 90% contentu tych produkcji to kał. 'Rebels' było może i nawet sympatycznym serialem w 1 sezonie, ale później to już równia pochyła. Jedyna dobra animowana produkcja SW póki co to "Wojny Klonów" Tartakovsky'ego. Ciekaw jestem jak wypadną seriale aktorskie, bo póki co do animowanych serii to SW nie miały szczęścia. Do tych co czytali stare książki EU: w ostatnim odcinku pojawia się
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
07-03-2018, 11:13 (07-03-2018, 11:13)szopman napisał(a): @Kuba, O ile zabawy z czasem średnio mi leżą tak jest to jakieś tam, rozwinięcie tego co zrobił Johnson z Mocą w "Last Jedi", choć nie wiem jak to do końca działa w "Rebels". Liczę na przede wszystkim wykorzystanie postaci Thrawna czy Ezry, reszta contentu mnie nie Interesuje. Chyba jednak najwieksze szanse na udział w innych produkcjach ma powszechnie lubiana Ahsoka. Zobaczymy jak rozwiną posiadany materiał. 07-03-2018, 12:44
Ezra? A na co on komu?
Thrawn to jeszcze rozumiem, gość jest jedną z najbardziej kultowych postaci książkowych z SW. W gruncie rzeczy, cały hype na EU zaczął się od Trylogii Thrawna w latach 90.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
07-03-2018, 12:50 (07-03-2018, 09:46)Mierzwiak napisał(a): Kuba, ty na serio łudzisz się że cokolwiek z tego co napisałeś ma jakiekolwiek znaczenie w kontekście filmów kinowych? O kurde. Mierzwiak i ja zgadzamy się z czymś w temacie SW ![]() A serial kiepski, od początku do końca. 07-03-2018, 13:29
https://www.spoilertv.com/2018/03/star-wars-live-action-series-jon.html
Tego wyboru się akurat kompletnie nie spodziewałem. 08-03-2018, 17:36
Oficjalnie na stołku: kolejny biały, heteroseksualny, mężczyzna.
A Ci czarnoskórzy twórcy i kobiety, o których wspomniała Kennedy, nadal gdzieś pochowani po piwnicach Lucasfilmu...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
08-03-2018, 18:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2018, 18:26 przez zombie001.)
Trochę dziwne, skoro Favreau położył kwity od Iron Mana, kiedy zaczęli mu bruździć wpychając na siłę MCU-owe wstawki.
W sumie spoko wybór, to dobry rzemieślnik i jestem ciekawy co pokaże. Tylko żeby mu się Kennedy nie wpierdalała... 08-03-2018, 18:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2018, 18:29 przez Badus.)
Jestem ciekaw teamu jaki zbierze. Szczerze mówiąc na początku obstawiałem w roli showrunnera Abramsa, zapewne i tak będzie producentem (no bo jak to, serial SW i Abrams by go nie produkował
). Ciekawi mnie za to kto będzie reżyserował i jakich scenarzystów do pomocy ściągną, nie zdziwiłby mnie w sumie większy udział i gościnne występy ludzi od dawna związanych z SW, twórców książek czy nawet gier/seriali animowanych. Johnson i Abrams raczej na reżyserie nie będą mieli czasu, ale takim Edwardsem bym nie pogardził. Myślę, że Jon powinien dostać całkiem sporą swobodę, Disney mu raczej ufa bo sporo już dzięki niemu kasy im do kieszeni wpłynęło a po "Królu Lwie" ta suma tylko podskoczy (jak film nie dobije do miliarda w BO to się bardzo zdziwię). Btw. A co do poprawności...no obstawiam pierwsze homoseksualne postacie oraz jakiś kolorowych twórców właśnie przy serialach A po za tym jest trylogia Dedeków którą nie wiadomo czy będą reżyserować i JEŚLI się pojawi (w co trochę wątpię) to kto wie czy nie dadzą jej jakimś kobietą (Jenkins? )
09-03-2018, 01:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 01:28 przez Kuba.) Cytat:Myślę, że Jon powinien dostać całkiem sporą swobodę (...) Na dwoje babka wróżyła. Pytanie na ile w razie konfliktu ws. "różnic artystycznych" postawi się okoniem szaleństwom Kennedy ;] 09-03-2018, 01:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 01:32 przez Badus.)
Myślę, że Kennedy może podchodzić do seriali nieco bardziej olewczo...ogólnie jako wielki fan SW Disneya jakoś bardzo na jej decyzje nie narzekam, nie wydaje mi się jednak aby miała być tak "radykalna" przy serialu jak w przypadku filmów i tamtejszych różnic artystycznych.
09-03-2018, 01:38 (08-03-2018, 18:25)zombie001 napisał(a): A Ci czarnoskórzy twórcy i kobiety, o których wspomniała Kennedy, nadal gdzieś pochowani po piwnicach Lucasfilmu...Nie czepiaj się, przecież masz silne kobiety w nowych S(J)W! I czarnych! I jeszcze więcej silnych kobiet! Wystarczy. Prawda jest taka że dokładnie nikomu na tym nie zależy, tylko trzeba umieć udawać że jest inaczej. MCU jest takim.sukcesem, że Feige mógł zaryzykować z Czarną Panterą, a że się opłaciło w stopniu jakiego nikt się nie spodziewał? Tym lepiej, można liczyć dolary a jednocześnie klepać się po pleckach za wspieranie mniejszości, inclusive, representation i inne modne ostatnio hasełka. SW to też sukces, ale Kennedy nie ma jaj żeby zaryzykować, dlatego jej filmy to bezpieczne buły. Nie, nie mam klapek na oczach by uważać że wkurzenie fanów kilkoma motywami było jakąkolwiek odwagą z czyjejkolwiek strony skoro w ogólnym rozrachunku mamy do czynienia z kurewsko nieciekawym fabularnie paździerzem. 09-03-2018, 08:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 08:33 przez Mierzwiak.)
Trylogia Riana Johnsona, cos tam od gosci z Gry o Tron, teraz Serial od Favreau. Na razie jakos dalej trudno mi uwierzyc, ze one zostana wszystkie zrealizowane.
A co do swobod artystycznych to Kennedy jest dziwna. Gdyz niby cos tam narzuca, ale z drugiej strony np. Taki Rian Johnson mial tak swobode tworcza, ze mogl spokojnie podwazyc wszystko co J.J. Abrams "wymyslil". Czyli, akurat tam gdzie powinien byc jakis plan, jakas wyznaczona linia, widac, kazdy moze robic co mu sie podoba. I ciekawie, czy podobnie bedzie z tymi wszystkimi produkcjami, ze dopiero otrzymamy niezly clusterfuck. 09-03-2018, 13:06 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |