(08-04-2018, 14:15)al_jarid napisał(a): w filmie kręconym za 150 baniek
![[Obrazek: tumblr_n0z33hi1fk1qf9mevo1_500.gif]](https://78.media.tumblr.com/6c36216098700dbd02a1d703ce9c09c1/tumblr_n0z33hi1fk1qf9mevo1_500.gif)
Już połowę tej kwoty, na tego typu film, nazwałbym rozrzutnością. Co oni? Sklonowali i wyhodowali na planie prawdziwego Megalodona?
08-04-2018, 19:07
|
The Meg (2018) - film o wielkim rekinie
|
(08-04-2018, 19:07)zombie001 napisał(a): Już połowę tej kwoty, na tego typu film, nazwałbym rozrzutnością. Co oni? Sklonowali i wyhodowali na planie prawdziwego Megalodona?Chyba wiem o co tu chodzi. W finale do akcji wkroczy The Rock i okaże się że to ten spin off Fast & Furious z nim i Stathamem. Tylko ten Warner tu nie pasuje :) 08-04-2018, 19:57
Dwie sprawy:
1. Kręcenie filmów na wodzie / w zalanym wodą studiu jest bardzo drogie. 2. Warner lubi podpinać pod ostateczny produkt wszystkie na niego wydatki, a Meg powstawał bodajże od 1998 roku. 08-04-2018, 20:28
W pierwszej chwili myślałem że to jakaś analogia do komórki jajowej i plemników, które od niej odpływają, sam kształt na środku też jakiś waginowy...
...yyyy nie ważne. 09-04-2018, 22:09
Kurczę nie rozejrzałam się zanim wrzuciłam do tematu z newsami, sorry :)
Tagline jest genialny a zwiastun ponoć już dzisiaj 09-04-2018, 22:40
Wyglada to jakby kanal syfy dostal na produkcjie swojego filmu 150 baniek i zatrudnil gwiazdorska obsade.
Narazie nie wyglada to dobrze, ale calkowicie nie skreslam, w kinie pewnie obejrze. I po jaki chu... jest ta kalamarnica?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 10-04-2018, 11:12
Po to żeby pokazać, co je żyjący w kilometrowych głębinach rekin(y) wielkości wieloryba?
Zwiastun taki o, zresztą jak większość do kręconych obecnie superprodukcji, ale cieszy, że budżetowe monster movies wracają do łask, pytanie na jak długo ;) Książkę kiedyś za małolata zdarzyło mi się ze dwa razy przeczytać i jako lektura dla kilkunastoletniego wielbiciela "Jaws" i wszelkiej maści prehistorycznych stworów kojarzę, że nawet zjadliwe to było, nawet tam we łbie wizualizowałem sobie jakby mogła jej filmowa ekranizacja wyglądać - tutaj najfajniej wyglądają te głębinowe sceny, ta z kałamarnicą chociażby. Im bliżej powierzchni wiadomo, coraz większa rozpierduch i akcyjka, w końcu Jason musi sobie poszczelać. Ciekawe czy pojadą z tym naciąganych jak gacie zdobywcy oskara za najlepszy film patentem z wypłynięciem rekina z głębin i tym, czemu wcześniej mu się to nie zdarzało, bo już za dzieciaka wydawało mnie się to dość idiotyczne:) Jeśli chodzi o plakat, to ten sporo lepszy: ![]() ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
10-04-2018, 12:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2018, 12:47 przez slepy51.)
Napisz w spoilerze dlaczego Meg zaczal wyplywac?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 10-04-2018, 14:18
Za wiki:
Dodam tylko, że choć sam autor, Steve Alten, coś tam majaczył, że pod względem naukowym jego książka jest, nomen omen, mega i na maksa "akuratna", to już na pierwszej stronie megalodon
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
10-04-2018, 14:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2018, 14:52 przez slepy51.)
Wiesz, jednym się podobają "Star Warsy" a innym przerośnięte zwierzaki pożerające idiotów. Głupszego pytania już chyba nie mogłeś zadać, co?;)
10-04-2018, 15:25
Wiesz, co by nie mówić, to SW jeszcze jakoś wygląda. Poza tym SW wzbudza jakieś emocje, w jednych negatywne, w drugich pozytywne.
To jest idealny przykład nijakości. 10-04-2018, 15:36
We mnie nie wzbudzają żadnych, tutaj przynajmniej rekin jest ;)
10-04-2018, 15:41 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |