The Meg (2018) - film o wielkim rekinie
(08-04-2018, 14:15)al_jarid napisał(a): w filmie kręconym za 150 baniek

[Obrazek: tumblr_n0z33hi1fk1qf9mevo1_500.gif]

Już połowę tej kwoty, na tego typu film, nazwałbym rozrzutnością. Co oni? Sklonowali i wyhodowali na planie prawdziwego Megalodona?
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Pierwszy zwiastun ma mieć premierę w najbliższy piątek.

Odpowiedz
To jest ten film, który jakieś 10 lat temu miał nakręcić Jan de Bont?

Widzę, że nie zwalniają tempa z recyklingiem.

Odpowiedz
(08-04-2018, 19:07)zombie001 napisał(a): Już połowę tej kwoty, na tego typu film, nazwałbym rozrzutnością. Co oni? Sklonowali i wyhodowali na planie prawdziwego Megalodona?
Chyba wiem o co tu chodzi. W finale do akcji wkroczy The Rock i okaże się że to ten spin off Fast & Furious z nim i Stathamem.

Tylko ten Warner tu nie pasuje :)

Odpowiedz
Dwie sprawy:
1. Kręcenie filmów na wodzie / w zalanym wodą studiu jest bardzo drogie.
2. Warner lubi podpinać pod ostateczny produkt wszystkie na niego wydatki, a Meg powstawał bodajże od 1998 roku.

Odpowiedz
[Obrazek: meg222.jpg?w=1536]

Tagline!! :D

PG-13 potwierdzone, rozmiar rekina na potrzeby plakatu na pewno przesadzony, ale podoba mi się. Tak oklepanego konceptu nie dało się zepsuć.

EDIT: Oficjalnie
[Obrazek: DaYhDaSUMAAjg4M.jpg&key=688a72f976d2394f...b1d8174865]

Odpowiedz
W pierwszej chwili myślałem że to jakaś analogia do komórki jajowej i plemników, które od niej odpływają, sam kształt na środku też jakiś waginowy...

...yyyy nie ważne.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Kurczę nie rozejrzałam się zanim wrzuciłam do tematu z newsami, sorry :)
Tagline jest genialny a zwiastun ponoć już dzisiaj

Odpowiedz
Tagline fajny ale też niezbyt poważny. Może to komedia będzie? :)

Odpowiedz

W tytule zamiast G powinno być H.
Przynajmniej wiadomo, na co poszło te 150 milionów. Jest kraken. Bez krakena wystarczyłoby tylko 75 milionów.

Odpowiedz
(09-04-2018, 22:41)Mierzwiak napisał(a): Może to komedia będzie? :)

Ton trailera (przynajmniej od połowy) też to sugeruje.

Jest okej. Po M:I:6 najbardziej oczekiwany film tego lata jak dla mnie. :)

Odpowiedz
Wyglada to jakby kanal syfy dostal na produkcjie swojego filmu 150 baniek i zatrudnil gwiazdorska obsade.
Narazie nie wyglada to dobrze, ale calkowicie nie skreslam, w kinie pewnie obejrze.
I po jaki chu... jest ta kalamarnica?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Po to żeby pokazać, co je żyjący w kilometrowych głębinach rekin(y) wielkości wieloryba?

Zwiastun taki o, zresztą jak większość do kręconych obecnie superprodukcji, ale cieszy, że budżetowe monster movies wracają do łask, pytanie na jak długo ;) Książkę kiedyś za małolata zdarzyło mi się ze dwa razy przeczytać i jako lektura dla kilkunastoletniego wielbiciela "Jaws" i wszelkiej maści prehistorycznych stworów kojarzę, że nawet zjadliwe to było, nawet tam we łbie wizualizowałem sobie jakby mogła jej filmowa ekranizacja wyglądać - tutaj najfajniej wyglądają te głębinowe sceny, ta z kałamarnicą chociażby. Im bliżej powierzchni wiadomo, coraz większa rozpierduch i akcyjka, w końcu Jason musi sobie poszczelać. Ciekawe czy pojadą z tym naciąganych jak gacie zdobywcy oskara za najlepszy film patentem z wypłynięciem rekina z głębin i tym, czemu wcześniej mu się to nie zdarzało, bo już za dzieciaka wydawało mnie się to dość idiotyczne:)

Jeśli chodzi o plakat, to ten sporo lepszy:

[Obrazek: DaYvEpMVMAA3ivw.jpg]

;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Napisz w spoilerze dlaczego Meg zaczal wyplywac?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Za wiki:

Dodam tylko, że choć sam autor, Steve Alten, coś tam majaczył, że pod względem naukowym jego książka jest, nomen omen, mega i na maksa "akuratna", to już na pierwszej stronie megalodon
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Serio? Ktoś na to czeka? Komuś to się podoba?

Odpowiedz
Wiesz, jednym się podobają "Star Warsy" a innym przerośnięte zwierzaki pożerające idiotów. Głupszego pytania już chyba nie mogłeś zadać, co?;)

Odpowiedz
Wiesz, co by nie mówić, to SW jeszcze jakoś wygląda. Poza tym SW wzbudza jakieś emocje, w jednych negatywne, w drugich pozytywne.
To jest idealny przykład nijakości.

Odpowiedz
We mnie nie wzbudzają żadnych, tutaj przynajmniej rekin jest ;)

Odpowiedz
Jest Dżejson i jakaś Chinka, dla mnie to już +2 do oceny.

W żadnej części "Star Wars" nie było Dżejsona. W ostatniej była Chinka, ale niewydarzona, więc się nie liczy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon