Co to za film?
Bardzo dziękuję 8) .

Odpowiedz
Mam poważny problem :>. Moja kobieta usilnie próbuje zlokalizować pewien tytuł, może uda się Wam coś na ten temat wymyśleć, więc tak:

Film jest o dziewczynie która prawdopodobnie pracuje w domu pogrzebowym a dokładnie robi makijaże zmarłym. Wraz z koleżanką często wybierają się na łyżwy, na których często widuje kolesia, który bardzo jej się podoba.

Ogólnie chodzi o to że ona zdobywa tego faceta, umawia się z nim na kolację itd...

Jedyne co pamiętam w polskim tłumaczeniu to tekst "uważaj na pęłznące oko"

Kojarzy ktoś takie motywy ??

pozdrawiam

Odpowiedz
Jedyny film jaki znam gdzie robiono makijaże zmarłym to "Moja dziewczyna", ale to chyba nie to. Poszukam.

Odpowiedz
Być może (choć na 100% nie jestem pewien) chodzi o "Kissed", w polsce znany jako "Zimny pocałunek".

http://imdb.com/title/tt0116783/

Odpowiedz
hejka,
Pomóżcie, co to za film ?

http://www.garnek.pl/kika1

pozdrawiam :)

Odpowiedz
Ja tych filmów SZUKAM, to nie jest odpowiedz na czyjes pytanie!!!

1) film oparty na faktach, o seryjnej zabójczyni która była pomocą domową/opiekunkączy czymś w tym rodzaju. Była to pani koło 40, pamietam tylko jedną scene, która już za malucha wydawała mi się absurdalna - pani zabójczyni skrzyżowała dwa dezodoranty czy inne spraye i zrobiła z tego miotacz ognia którym zabiła jakiegoś dzieciaka chyba na dachu?. Film kończy się napisami, że ta zabójczyni nie została skazana, dalej żyje na wolności i, że niestety nie zgodziła się wystąpić w tym filmie i twierdzi, że nikogo nie zabiła. widziałem go z 5-10 lat temu, myślę, że jest prawie napewno z ubiegłego wieku, może okolice lat 80, raczej niezbyt ambitna i wysokobudżetowa produkcja

2) jakiś film skierowany do dorastających dziewczyn chyba - opowiada historię dziewczyny (chyba żydówki, emigrantki lata 40-50-60, chyba była adoptowana ale tego nie jestem pewien) i jej historię dojżewania. Pamiętam, że w pralni dała jakiemus kolesiowi potrzymac swoje wielkie balony, ale nie dała się przeruchać, że była na jakiejś wystawnej kolacji i pobrudziła zabytkowe krzesło miesiączką, że dała się przeruchać jakiemuś kolesiowi tak poprostu żeby mieć to zgłowy, a on nawet nie wiedział, że ona nieletnia i się bał:). Film raczej niskobudżetowy, oglądałem go koło 3 lat temu? raczej nie jest mocno stary[/b]

Odpowiedz
wielkie dzięki, sprawdzę to sobie

Odpowiedz
Ta wypowiedź soldamna to chyba dot. filmów, których sam szuka :D. Co do twojego zdjęcia - wygląda jak Don Cheadle, może to Hotel Ruanda?

Odpowiedz
Wszedłem sobie na IMDB w poszukiwaniu jakiegoś fajnego, w miarę nowego horroru na jutrzejszy wieczór, i trafiłem na Dead Man's Shoes - w 50 najlepszych horrorów zajmuje wysokie 24. miejsce z ocena 8/10... Niestety nie ma żadnych informacji o fabule, poza tym jest to chyba dość mało znany film. Czy ktoś go widział i może mnie oświecić o czym traktuje ten obraz i czy rzeczywiście jest taki dobry?

Odpowiedz
Filmweb nie gryzie.:)
http://www.filmweb.pl/Buty+nieboszczyka,2004,o+filmie,Film,id=39701

Odpowiedz
filmweb napisał(a):Dwaj bracia, Richard i Anthonhy, powracają do swojego rodzinnego miasta, które opuścili lata wcześniej. Ustawiając obozowisko na wzgórzach okalających miasto, wspominają swoje wspólne przeżycia. Jednakże Richard nie wrócił dla wspomnień, wrócił dla zemsty. Wszystko co Richard robi, Anthony niewinnie naśladuje. On jest odrobinę upośledzony i kompletnie szanuje swojego brata, który z kolei bardzo go chroni

Na filmwebie nie pisza niestety zdrowi umyslowo ludzie, wiec mimo ze nie gryzie - nie skorzystam.

Odpowiedz
Serial ten leciał gdzieś tak w latach 97-99 prawdopodobnie na POLSACIE. Była to animacja 3D. Główni bohaterowie naparzali się między sobą(good versus evil). Pamiętam, że jednym ze złych była jakaś gigantyczna pszczoła.
Prawdopodobnie(ale nie jestem pewien) większość postaci była zwierzętami.
Wie ktoś co to za serial?

Odpowiedz
Transformers: Beast Wars - chyba...

Odpowiedz
Dzięki military to rzeczywiście to.

Odpowiedz
Podpatrzone za ramieniem ojca na TVP, jako dzieciak : )
Z pierwszego filmu pamiętam taki, hmm, no straszny fragment. Nie wiem czy mogę przytoczyć. Scena działa się na ulicy. Facet podszedł do kobiety, włożył jej ręke w spodnie, i spytał o imię. Ona powiedziała "Sylwester" a on na to że chodzi mu o prawdziwe. Tylko tyle zapamiętałem.
2) Ten film to dopiero odcisnąłem ślad na mojej psychice. Zaczynało się chyba że jakis chłopiec oglądałem zdjęcia gwiazd. Przyszedł ojciec i spytał co to jest. Chłopiec odpowiedział "To są moi idole", ojciec "Nie będziesz miał innych bogów poza mną" i zaczyna go bić. Potem rozmawia z matką, matka mówi że znalazła głowę kota nabitą na ich płot. I prawdopodbnie zrobił to on. DAlej przeczytałem w gazecie że wchodzi to coś w temat jakieś gry. Chore to było. Pomoże ktoś? Były to pierwsze rzeczy które mnie naprawdę przeraziły. Chciałbym zobaczyć co to wogóle było i czy słusznie tak zareagowałem : ))

Odpowiedz
To pierwsze to Q & A Lumeta.
Tym facetem był Nick Nolte jakże odmieniony ;)

Odpowiedz
Nic nie pamiętam z seansu, wierzę na słowo : )

Odpowiedz
Kiedys na TVP1 okolo godziny 24 lecial film produkcji japonskiej ,byl to film o motocyklistach ,byla taqm scena gdzie jeden wpadl pod ciezarowke ,ogolnie to gangi rywalizowaly .Film z lat 90 ,w tytule bylo chyba slowo "blyskawica" ,ale nie jestem pewien.

Odpowiedz
Szukam filmu z lat pewnie 80. o dwóch kolesiach - przybyszach z kosmosu. Jeden jest dobry, drugi zły. Mają ludzkie postaci. Od razu mówię, że nie jest to film "Hidden". Z filmu którego szukam pamiętam jedną finałową scenę - ten dobry kosmiczny gliniarz wisi na barierce, ten zły stoi nad nim aby za chwilę go "kill him", wtedy ten dobry wyjmuje sobie z brzucha schowany tam pistolet i "kill him" tego złego. Tytuł na VHS miał ten film "Rozjemca" - i od razu mówię, że nie chodzi o "Rozjemcę" z Dolphem Lundgrenem. Film którego szukam, wiele lat temu bardzo mi się podobał - jak go znajdę i obejrzę, pewnie okaże się ścierwem, ale chcę spróbować . POMOCY, może ktoś wie jaki jest jego tytuł.
"It's alive!"

Odpowiedz
Być może jest to "Peacemaker" z 1990, z R. Forsterem i R. Davim, znany raczej jako "Strażnik pokoju". Film pod tytułem "Rozjemca" opisuje katalog "The Best of Video '93".

http://www.imdb.com/title/tt0100343/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon