The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon]
Paszczak napisał(a):I ponoć wyleciała najsłynniejsza scena książki, w której Reece

Nie wypadła. Jest trochę inaczej zaaranżowana, ale poza tym wszystko jest: wypruwanie flaków, próba "chodzenia", wszystko realistyczne i bez groteski.

Odpowiedz
Po trzech odcinkach jest letnio. Pratt raczej nadaje się na dobrodusznego gamonia niż na jakiegoś Navy Seala, ale nie jest zły i się stara. Całościowo to taki ot akcyjniaczek, mniej przerysowana wersja Reachera, ale fabularnie Reacher podszedł mi bardziej, tu chyba za dużo uwagi jest na tym co się Prattowi psuje w głowie o co się dzieje naprawdę. Tyle na razie, dziś może uda się wciągnąć kolejne trzy odcinki.

Odpowiedz
Na czym oglądacie?
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Amazon Prime.

Odpowiedz
Masz w nazwie tematu jaka platforma to robi i emituje :P

Odpowiedz
Craven napisał(a):Pratt raczej nadaje się na dobrodusznego gamonia niż na jakiegoś Navy Seala

Dokładnie. Mój problem z Prattem jest właśnie taki, że on ma zbyt dobroduszną twarz. Trudno przebić się przez tę warstwę dobroci, żeby dostrzec w nim furiata (momentami sadystę-furiata), pogrążającego się w szaleństwie zemsty. Są momenty, gdy w jego spojrzeniu widać czarną rozpacz i niepohamowany gniew, ale należą one do rzadkości.

Odpowiedz
Podejrzewam, ze połowa operatorów NAVY Seals wygląda właśnie jak Pratt - mijasz takiego takiego na ulicy i nawet nie wiesz, że może zrobić z ciebie mielonkę w 0,3 sekundy.

Odpowiedz
A czy np Motyl wygląda na gościa, który mógłby zrobić z ciebie mielonkę w 0,3 sekundy? Wg mnie nie. Nie każdy ma paskudny ryj jak Jason Clarke.

Chociaż wolałbym, żeby Pratt biegał non stop z brodą.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
No właśnie tu nie tyle chodzi o wygląd, co o brak tej dobroci na twarzy :) Wiem, że to czepianie sie trochę na siłę, ale po Prattcie średnio widać, że stracił cały oddział i że

Odpowiedz
Skończyłem. Poziom utrzymany, jestem zadowolony.

Odpowiedz
Czytam sobie książkę, wchodzi lekko bo to w zasadzie wakacyjne czytadło. Opisy przyrody są tutaj krótsze niż opisy broni jakich używa bohater, no i amerykanska flaga powiewa tutaj na kazdej stronie. Polecam jeśli ktoś jedzie niedługo na jakieś all inclusive czy coś w tym stylu :)

Serial sprawdzę po skończeniu to porównam jak wiernie to przeniesli
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Skończyłem i podejrzewałem, że tak to będzie spuentowane. TTL stanowi kanon kina zemsty. Wszystko w nim jest ze wszystkich filmów o zemście ever. 9/10. Wkrótce oglądam ponownie i wtedy może wywalę dłuższy wpis. Ogólnie super uczucie, kiedy na coś bardzo czekasz i to coś nie rozczarowuje, wręcz przeciwnie: dostarcza po całości.

Odpowiedz
Dokładnie, od pierwszej zajawki miałem nadzieję na poważne kino zemsty i nic bardziej nie cieszy jak to, że dostałem to co zwiastun obiecywał i nawet jeszcze więcej.

Odpowiedz
Obejrzałem 4 odcinek i ten serial ma takie fajne małe rzeczy, które sprawiają, ze czuję, że jest to poważne podejście do tematu. Nawet jako totalny laik czuję, że twórcy traktują widza poważnie. Chodzi o takie małe rzeczy, jak:

Jeśli chodzi o tego typu seriale to chyba ostatni raz taką satysfakcje z oglądania czerpałem przy okazji "Zero zero zero".
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Po planie kręciło się mnóstwo operatorów jednostek specjalnych i komandosów, dlatego wszystko wygląda tak full pro.

Odpowiedz
Jeden z fajniejszych motywów to:

Odpowiedz
Rzeczywiście jako kino zemsty świetna rzecz. Bardzo spodobały mi się sceny ścigania go w górach i ten motyw z obsunięciem się ziemi. Nieco zaskakujący finał, ale z drugiej strony po wyjaśnieniu sytuacji z sekretarz DOD, od razu się domyśliłem, kogo brakowało na liście.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Niezłe to jest, nawet powiem, że fajnie się ogląda, ale całość ma taki kreskówkowo-komiksowy charakter który mnie jednak nie wciąga. Takie gorsze "Taken". A już ten "final boss" (chyba?) fatalnie dobrany, wygląda jak swój własny ochroniarz.
Po 3 odcinkach naciągane 7/10.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
No cóż, oglądaj dalej xd
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Z Finał Bossem wiąże się jeden z lepszych motywów w tym serialu

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon