Oskarmeister
Liczba postów: 6,836
Liczba wątków: 18
Butcher to pizda.
Najlepsza była ta scena jak cuck Hughie włączył wszystkie światła i Starlight ładowała się energią przez godzinę, wszyscy patrzą na nią z podziwem a Hughie ma aż łzy w oczach XD tylko po to, żeby popchnąć Soldier Boya XDDDD
Mam nadzieję, że Soldier Boy wróci w kolejnym sezonie i ich wszystkich kurwa powybija, serio nienawidzę już każdej postaci tam, tylko niego szanuję.
09-07-2022, 23:47
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Ten sezon nie miał za grosz sensu...
Hughie reprezentował toxic masculinity tylko dlatego, że chciał móc chronić tych których kocha i jeszcze przepraszał tą pizdę Starlightt (kiedyś naprawdę ją lubiłem) która robi z siebie matkę Teresę, a sama jest odpowiedzialna za burdel z Super Soniciem którego wtajemniczyła bez pojęcia co z tym zrobi i przez to zginął. Miała czelność powiedzieć "Homelander go zabił!", nie kurva, ona go zabiła swoją bezmyślnością pomimo iż Hughie ją ostrzegał.
Kimiko miała kryzys tożsamości i zastanawiała się czy jest potworem po tym jak zabijała ruskich mafiozów, ale gdy poszła do wieży Vought ratować zwykłych pracowników, zaczęła w rytm "She's a Maniac" masakrować ich zdzierając im co jakiś czas kawałek twarzy... No kurva, przecież Homelander ma więcej empatii i załatwia innych szybko laserowym wzrokiem, gość na końcu odcinka zginął bez bólu w porównaniu do tych strażników którzy wykonywali tylko swoją pracę.
Butcher zamiast odstrzelić Homelandera na bok, wziąć Ryana i pozwolić Mayve i Soldier Boyowi zabić Homelandera, zaczął walczyć z jedynym sojusznikiem i pozwolił Homelanderowi uciec i dlatego to jego sumienie powinna obciążać każda przyszła ofiara którą zabije Homelander.
Soldier Boy został sportretowany jako skomplikowana postać która mimo wszystko nie zrobiła niczego złego, zabijał wyłącznie tych którzy mu zawinili i wbrew wszelkim rewelacjom był gotów dotrzymać umowy nawet gdy Butcher i Hughie go robili w chuia. Showrunner chciał zrobić z niego skurwiela tak byśmy w finale kibicowali Butcherowi i poległ na tym kompletnie bo nikt nie stał za Butcherem, każda jego decyzja byłą głupia, a Soldier Boy jako jedyny wydawał się w tym szambie racjonalny.
Fakt, że Ryan nagle poszedł za Homelanderem też jest kurewsko idiotyczny, dla każdego syna matka jest Bogiem, taki jest fakt, Ryan dobrze wie, że zginęła pośrednio przez Homelandera i mimo to staje w jego obronie? Bo co? Bo Butcher go odtrącił? Nie ma to za grosz sensu i jest siłowo przeforsowane bo tak sobie ktoś ubzdurał.
10-07-2022, 00:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2022, 00:14 przez marsgrey21.)
Fhtagn
Liczba postów: 5,344
Liczba wątków: 9
Cytat:Czy ja dobrze widziałem w jakimś video na Tubie? Wiem, że nie powinienem ale nie mogłem się powstrzymać.
Źle widziałeś, to jest "my wife's son" po prostu i... no, tyle. Tego nie da się obronić. Butcherowi odwaliło kompletnie, bohaterem sezonu jest, był i będzie Soldier Boy, chłop z traumą, wychowany w ciężkich warunkach, który pije, ćpa i dupczy kogo się da, ale jednak ma swój honor, umów dotrzymuje i po prostu kieruje się zemstą.
10-07-2022, 09:08
PapaBoomer
W pierwszym sezonie szefowa milf powiedziała, że Homelander może z łatwością przetrwać uderzenie atomówką, w ostatnim odcinku Mayve wbiła mu metalowy pręt w ucho, ta sama Mayve która złamałą rękę ratując dzieci w autobusie. A teraz showrunner stwierdził w wywiadzie, że Homelander walczył z nią na poważnie i mogła go pokonać gdyby walka się przedłużała... Ta sama Mayve którą Black Noir obezwładnił kilka odcinków temu, a któremu Homelander wyrwał bebechy.
10-07-2022, 14:23
Stały bywalec
Liczba postów: 3,051
Liczba wątków: 28
Showrunner kind forgot about Homelander power... Oj coś czuję, że czwarty sezon zaliczy zjazd jak ósmy sezon GOT-a.
10-07-2022, 14:44
Dużo pisze
Liczba postów: 746
Liczba wątków: 0
Ech..., szkoda. Zostaję przy pierwszym sezonie, przynajmniej będę miał miłe wspomnienia.
10-07-2022, 21:35
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Raczej wyraźnie dali do zrozumienia, że Homelander się powstrzymywał.
11-07-2022, 09:34
PapaBoomer
Powstrzymywał, ale potrafi lecieć z prędkością 10 machów i zniknąć z oczu Butcherowi bez szumu, ale Maeve zaskakuje go prętem wbitym w ucho.
11-07-2022, 10:30
Stały bywalec
Liczba postów: 2,694
Liczba wątków: 0
Te wahnięcia w poziomach mocy to problem wszystkich produkcji superbohaterskich. Zwłaszcza jak machniesz sobie postać tak potężną jak Homelander to się robi problematyczne.
11-07-2022, 10:39
Stały bywalec
Liczba postów: 18,505
Liczba wątków: 148
Dla mnie od początku coś było nie tak z tym sezonem i nie wchodziło tak fajnie, jak poprzednio, a ten żenujący finał był gwoździem do trumny.
Jeśli już zrobili z Homelandera taką cipę, to powinni go ubić - wiem, że z marketingowego punktu widzenia strzał w stopę, ale byłoby to z korzyścią dla fabuły tego burdelu. Kongresmenka i wkurwione naziole/fanboje Ojczyznosława byliby dobrym przeciwnikiem dla Chłopców. Z drugiej strony Chłopców na czele z tą irytującą dzidą Starlight też mogliby ubić. Generalnie mogliby ubić już ten serial bo formuła jest na wykończeniu.
Ostatnią nadzieją białych heteromężczyzn serii jest Soldier Boy. Jeśli nie wymyślą sposobu, aby powrócił to #chujimwdupę. To turbo chad. Soldier Boy od początku był zajebisty i ma najlepsze teksty. Najlepszy to ten jak opowiadał, że "Amerykanin w Paryżu" wygrał Oscara z jego filmem, ale w sumie spoko, bo zapiął w kakao Jane Wyman.
(11-07-2022, 10:39)zdzichon napisał(a): Te wahnięcia w poziomach mocy to problem wszystkich produkcji superbohaterskich. Zwłaszcza jak machniesz sobie postać tak potężną jak Homelander to się robi problematyczne.
Dlatego One Punch Man jest niedoścignionym arcydziełem w tej materii. Nawet, jeśli to tylko parodia ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
14-07-2022, 12:48
PapaBoomer
Gdyby mieli jaja to by odebrali Homelanderowi moce w finale, bo to było jedyne logiczne wyjście i zostawili myśląc, że nie żyje, w kolejnym sezonie Homelander udawałby przez kilka epizodów, że dalej ma moc musząc sobie radzić z ludźmi wiedząc, że już nie ma kart i jego groźby są nic nie warte, a potem oddaliby mu moc podobnie jak Kimimo, ale nie... Plot armor na 100%
Ten serial zawsze potrafił zachować jakąś wiarygodność, ale jednym odcinkiem to całkowicie spierdolili i to tak spierdolili, że straciłem jakiekolwiek zainteresowanie kolejnym sezonem.
14-07-2022, 12:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2022, 12:52 przez marsgrey21.)
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Ten serial nigdy nie byl wiarygodny. Fakt, ze przez trzy sezony nie zginal zaden z ekipy Boysów to cos, co zawdzieczaja tylko leniwym scenarzystom/producentom.
15-07-2022, 07:28
PapaBoomer
Śmieszy mnie to, że próbowali usilnie pokazać Soldier Boya jako większe zło niż Homelander, a ostatecznie wyszedł na najbardziej rozsądnego, godnego zaufania i normalnego z całej obsady.
https://www.reddit.com/r/TheBoys/comments/vyucwy/small_things_we_see_soldier_boy_do_that_set_him/
15-07-2022, 13:04
Użytkownik
Liczba postów: 231
Rozpoczęła się niedawno produkcja 4 sezonu. Jeffrey Dean Morgan wystąpi w gościnnej roli.
https://deadline.com/2022/08/the-boys-jeffrey-dean-morgan-season-4-cast-1235099840/
25-08-2022, 17:44
Oskarmeister
Oczekiwania mam niestety niskie. Z soyboyem jako scenarzystą nie wierzę, że dostaniemy coś solidnego. Finał trójki zepsuł wszystko.
25-08-2022, 19:15
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Niestety, rada Butchera do Ryana "Don't be a cunt" nie trafiła do scenarzystów finału III sezonu. Po 7 zajebistych odcinach zaserwowali nielogiczna chujnie pozbawiona sensu. Szkoda.
09-09-2022, 20:24
Black Women Forever
Liczba postów: 2,857
Liczba wątków: 4
(15-07-2022, 13:04)marsgrey21 napisał(a): Śmieszy mnie to, że próbowali usilnie pokazać Soldier Boya jako większe zło niż Homelander, a ostatecznie wyszedł na najbardziej rozsądnego, godnego zaufania i normalnego z całej obsady.
https://www.reddit.com/r/TheBoys/comments/vyucwy/small_things_we_see_soldier_boy_do_that_set_him/
A Rorschach z Watchmen to taki Batman ;). Boję się Ciebie, jeśli taki kawał toksycznego, przemocowego chuja znęcającego się nad swoją drużyną bo tak, jak pijany wujek Władek nad bitymi dziećmi, to dla Ciebie normalny rozsądny chłop. Soldier Boy to moja ulubiona postać w tym sezonie, ale to niesamowite jak widz na przykładzie Twojego opisu może minąć się przesłaniem fabuły. Bo zakładam optymistycznie że jesteś zdrowy emocjonalnie i tacy ludzie Ci nie imponują.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
16-10-2022, 09:15
PapaBoomer
W The Boys większość postaci jest pojebana, na tle ich wszystkich Soldier Boy wydaje się najmniej pojebany, prosta matematyka.
16-10-2022, 13:27
Oskarmeister
I jako jedyny w finale zachował honor i dotrzymał słowa.
16-10-2022, 14:17
PapaBoomer
Będąc w jego pobliżu, wiem, że mi nic nie zrobi, Butcher? Homelander? Oboje są nieprzewidywalni.
16-10-2022, 14:23
|