Co to za film?
Pewnie to:

http://www.filmweb.pl/f6321/Cz%C5%82owiek+z+lodowca,1984

Odpowiedz
yeah :D dzieki ;)
Youniverse

Odpowiedz
Poszukuję tytułu filmu. Oto co wiem. Film najprawdopodobniej produkcji USA, z lat 1980-95, leciał kiedyś w TV. Z całego filmu pamiętam właściwie jedną scenę. Na początku główny bohater wraca do domu i robi coś, co pod dom ściąga policję. Główny bohater chce zginąć, ale nie chce się sam zabijać, dlatego gdy jeden z policjantów do niego strzela ten stoi w oknie i ani drgnie, "niestety" kula mija go obok. To wprawia w zdziwienie policjanta, który mówi do kolegi "Dlaczego się nie odchylił?!?!?".
Potem główny bohater trafia do szpitala albo więzienia (raczej szpitala) i tam toczy się dalsza akcja. Akcja filmu prawdopodobnie zaczyna się w latach 60-70, możliwe, że toczy się przez kilka lat.

Odpowiedz
Dla znajomego:

w filmie chodzi o to, że na początku tonie mała dziewczynka i jej matka za wszelką cenę chce ją odzyskać lokalne wierzenia mówią że da się umarłych wyciągnąć z morza matka więc się sama topi i dziewczynka wraca do żywych ale niestety wraca tylko jej cialo bo zamiast jej duszy wraca jakiś demon.

podobno była jakaś scena jak owce do morza z urwiska skakały

Odpowiedz
niech kolega odstawi zioła lepiej :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
albo niech poprostu zmieni dilera ;d
Youniverse

Odpowiedz
Już znalazł:

Życie za śmierć

The Dark (Niemcy,Wielka Brytania, 2005)
Horror
czas 93 min.

:)

Odpowiedz
Był taki film, u kumpla przez chwilę widziałem, produkcji azjatyckiej, o więzieniu dla kobiet. Dość nowy. Miał duże wartości... kulturowe... i dlatego chciałbym się z nim zapoznać. Ktoś wie, o co chodzi?

Odpowiedz
Dobra to ja mam takie zapytanie:

Film oglądałem jakieś 15 lat temu, przypominał trochę Edwarda Nożycorękiego.
Jedna scena która utkwiła mi najbardziej w pamięci to chyba początek filmu, gdy główny bohater, poskładany z wielu rożnych osób [dokładnie widać szwy, różne kolory skóry czy włosów] budzi się w totalnie białym pokoju i przychodzi naukowiec, który go stworzył.

Z góry dziękuje:d

Odpowiedz
Wie ktoś może z jakiego filmu to screen?

[Obrazek: 25u41gjvz0.jpg]

Odpowiedz
Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone
http://www.imdb.com/title/tt0086346/
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Serial. Wiem, że lecial wtedy też Hulk z Ferringo - uwaga! - na SAT1 albo jakiej innej niemieckiej stacji. Szacuje rok 1990 - 1992. Serial jest starszy (ale nie na 100% jestem tego pewien).
Fabuła. Jakiś kolo, zwykły facecik, lat 35-40 lat ma nie pamiętam skąd siłe nadzywczajną. Może coś więcej, ale pamiętam tylko, że był zajebiscie silny. Jedna scena mi tylko w głowie: w lesie na drodze było obalone drzewo i jacyś ludzie próbowali je podnieść a on podłożył stópke i tylko stopą wyjebał całego dęba na bok. Serial może być z lat 70.
Jednocześnie leciał chyba też Airwolf, MacGyver (ale no poslkich stacjach chyba). Mam sporą zaćmę bo miałę kilka lat. Ale ten serial nie daje mi spokoju i musze wiedzieć co to był za shit. Jeśli coś z tego skojarzycie czyżbym znów mógł normalnie sypiać? ;)

Odpowiedz
Film, który widziałem w TV na weselu rodziny jakieś 10lat temu, a więc ok 97-98roku. Więc rok premiery zapewne ok '90r.

Był to horror czy tez ichni triller, w którym gościu miał takowy problem - kiedy zasypiał, znikał z powierzchni ziemi, a budził się ponownie po chyba 10latach. W międzyczasie wędrował po jakimś dziwacznym tunelu, pewno jakie UFO. Nie starzał się, więc po kilku przeskokach umiera jego żona, a syn nie jest zbyt zaintersowany ratowaniem tatusia. Wie ktoś co to mógł być za film? To wszystko co pamiętam, za inne grzechy... eee.. no nic. Pomoże ktoś?

Odpowiedz
Dzięki Mefisto <ok>

Odpowiedz
chłopaczyna kończy jakaś szkołę , matka urządza mu przyjęcie , gdzie bidulek stwierdza że jego życie jest do "kupy". Na szkolnej imprezie pożegnalnej rzuca swoją dotychczasową laskę i wraca do domu ... jednakże ... dołapują go szkolni żule , z jakąś laską na czele i piorą mu dupsko. Piorą je dość konkretnie , tak że myślą że go zabili , dlatego też ukrywają zwłoki. Oczywiście chłopak żyje, wyłazi z niego jego duch który ma za zadanie jakoś przemówić lasce która go pobiła żeby wskazała gdzie leży jego ciałoi ... i takie tam ... film oglądałem już jakiś czas temu w Norwegi i tam tytuł to było coś w stylu "życie obok życia" ... ?!?! .. ta dziewucha która go sprała prawie cały czas chodzi w kapturze i w realu chyba jest Rosjanką ... coś wam to mówi ?

Odpowiedz
Niesamowicie gowniany Niewidzialny.

Odpowiedz
to że gówniany to nie zaprzeczam , ale był tam fajny motyw muzyczny, którego bez tytułu raczej bym nie znalazł :twisted:

dzięki <ok>

Odpowiedz
Film widziałem dosyć dawno i urywkami. Pamiętam tylko młodego chłopaka, który miał ojca górnika (chyba). Chłopak miał zamiłowanie do nauk ścisłych, a jeden z jego kolesi miał bodajże chorą matkę. I to tyle :) Film na pewno znany, bo leciał wiele razy na HBO i chyba raz czy dwa w TV.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
pewnie jakiś polski film. ewentualnie rumuński albo ukraiński.

Odpowiedz
Mental naprawdę nie ułatwiłeś mi zadania. Ale film jest amerykański. Chyba, że Rumuni idealnie dubbingują postacie.

Film był raczej pogodny (wbrew pozorom). Nie jakiś "Plac zbawiciela". Niestety tyle zapamiętałem.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon